یک پزشک متخصص بیماری های عفونی در کودکان اظهار داشت: در کودکانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و از نظر بیماری های زمینه ای مشکل دارند باید احتیاط های لازم صورت بگیرد، چون روش درمانی مطمئن و قطعی وجود ندارد.
یک پزشک متخصص بیماری های عفونی در کودکان اظهار داشت: در کودکانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و از نظر بیماری های زمینه ای مشکل دارند باید احتیاط های لازم صورت بگیرد، چون روش درمانی مطمئن و قطعی وجود ندارد. فعلا تعداد این موارد و مرگ و میر و عوارض بیماری در کودکان کمتر بوده است.
در کودکانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند باید احتیاط های لازم انجام شود
دکتر علیرضا ناطقیان، متخصص بیماری های عفونی کودکان در رابطه با ویروس کرونا و اینکه چقدر احتمال واگیر بودن برای کودکان وجود دارد و آیا باید اقدامات خاصی در خصوص کودکان صورت بگیرد؟ گفت: احتمال واگیری ویروس کرونا در کودکان کمتر از بالغین است. آمارهای موجود تا اینجا اینطور نشان داده است ولی نمی توان ۱۰۰ درصد مطمئن بود. در کودکانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و از نظر بیماری های زمینه ای مشکل دارند باید احتیاط های لازم صورت بگیرد، چون روش درمانی مطمئن و قطعی وجود ندارد. البته این مساله به نوع پاسخ دهی سیستم ایمنی افراد مرتبط است که این فاکتور متفاوت از بزرگسالان است. فعلا تعداد این موارد و مرگ و میر و عوارض بیماری در کودکان کمتر بوده است.
نباید برای موارد غیر ضروری به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کرد
حضور و کنترل ملاقات کنندگان بیماران باید کم شود
وی افزود: مهمتر آن است که این روزها از تجمع و رفتن به مکان های عمومی خودداری شود. بچه ها بیش از بزرگسالان به همه چیز دست می زنند و دست خود را به صورت و بینی و چشم خود می مالند، توصیه ما این است که نباید حتی برای موارد غیر ضروری به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کرد و باید اجازه داد بیشتر موارد اورژانسی به این مراکز مراجعه کنند. کنترل کردن این بیماری در سالن های اورژانس سخت است و خود عامل شیوع خواهد بود. مساله دیگر همراهان بیماران است. این حضور و کنترل ملاقات کنندگان باید کم شود. این افراد در انتقال بیماری نقشی جدی دارند و امکان دارد بچه ها و پرسنل را درگیر کنند. ما تصمیم به محدود کردن ملاقات کنندگان گرفتیم و گمان می کنم مراکز درمانی دیگر نیز همین کار را تکرار کنند و در این شرایط برای حفظ جان خود این همکاری را داشته باشیم.
دکتر ناطقیان تصریح کرد: دانشگاهها تقسیم وظایف کرده اند و هر دانشگاهی دو یا سه بیمارستان را مشخص کرده است. این سایت ها تجهیز خواهند شد و برای دریافت این بیماران آمادگی خواهند داشت.
وقتی تب بالا مطرح است و علایم انفولانزا دیده می شود نیاز به مراجعه وجود دارد
همه بیماران کاندید قرار گرفتن در لیست بستری نیستند
وی در مورد اینکه برخی از بیماران از عدم پذیرش برخی بیمارستانها صحبت کردند آیا نیاز به عملکرد رسانه ای و اطلاع رسانی قدرتمندی حس نمی شود؟ بسیاری از مردم نگران هستند و با دیدن کوچکترین علایم سرماخوردگی بیمار خود را به مراکز درمانی انتقال خواهند داد. گفت: بدون تردید در چنین مواردی مردم باید پاسخ سوالات خود را بگیرند. من اطلاع دارم که در سطح ملی اتاق فکری در دولت برای این موضوع تشکیل شده است و این حتی فراتر از وزارت بهداشت است. ولی نمی توان جوابگوی میلیون ها تلفن بود. مردم باید به این نکته دقت کنند که هرگونه آب ریزش بینی و عطسه و سرفه ای را باید جدی گرفت وقتی تب بالا مطرح است و علایم انفولانزا دیده می شود نیاز به مراجعه وجود دارد و باید بر اساس علائم بالینی آزمایش های مقدماتی انجام شود. امکان دارد سی تی اسکن انجام شود و بر آن اساس آزمایش کرونا نیز انجام بگیرد. ولی باز هم همه بیماران کاندید قرار گرفتن در لیست بستری نیستند. باید به این نکته دقت کرد که مراجعات بیش از اندازه مراکز درمانی ما را با مشکلاتی جدی روبرو می کند.