آقای روحانی! اصل نظام بهانه آمریکاست

به گزارش مشرق، «حسین شریعتمداری» در یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت:

 آقای دکتر روحانی، رئیس‌جمهور محترم کشورمان در واکنش به بیانیه اخیر کارگروه ویژه اقدام مالی -FATF- که ایران را به علت عدم پذیرش دو لایحه پالرمو و CFT در لیست کشورهایی قرار داده است که روابط تجاری با آنها ریسک بالایی دارد، گفته‌اند: «در مورد FATF نظر دولت و مجلس مشخص بود و همه اقدامات اجرایی را انجام داد و لوایح چهارگانه از جمله دو لایحه پالرمو و CFT را نیز به تصویب رساند. قصد دولت، اعلام تصمیم جدی نظام در مبارزه با پولشویی و جرائم سازمان‌یافته و تامین مالی تروریسم بود... تلاش ما این بود اجازه ندهیم علی‌رغم اینکه پیشتاز مبارزه با پولشویی و مقابله با تروریسم هستیم توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی به عنوان ناقض این اقدامات معرفی بشویم» ایشان در ادامه اظهار داشته‌اند: «در هر حال FATF‌، عدم تصمیم جمعی خارج  از اختیار دولت و مجلس را بهانه قرار ‌داده و مصوبه‌ای خلاف مصالح ملت ایران صادر کرد که همانگونه که انتظار می‌رفت موجب خرسندی آمریکا شد و توجیه‌گر تشدید تحریم‌های ظالمانه و غیرانسانی خواهد بود. اینک وقت آن است، آنها که بهانه به دست آمریکا داده‌اند، پاسخگوی موضع‌گیری غیرکارشناسانه خود باشند»!

اظهارات جناب روحانی درباره عواقب خودداری ایران از پذیرش دو لایحه پالرمو و CFT در حالی است که؛

۱- آقای دکتر همتی رئیس‌کل محترم بانک مرکزی که اولاً یک اقتصاددان برجسته و ثانیاً عضو کابینه است به صراحت اعلام می‌کند که؛ «تصمیم اجلاس FATF تأثیری در روابط و معاملات ما نخواهد داشت» و بدیهی است که در این میان، نظر کارشناسانه ایشان قابل قبول‌تر خواهد بود و تعجب‌آور است که جناب روحانی نظر رئیس ‌بانک مرکزی خود را قبول ندارد؟!

۲- آقای روحانی می‌فرمایند: «تلاش ما این بود اجازه ندهیم علی‌رغم اینکه پیشتاز مبارزه با پولشویی و مقابله با تروریسم هستیم توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی به عنوان ناقض این اقدامات معرفی بشویم» این تلاش قابل تقدیر است ولی پذیرش دو لایحه مورد اشاره نه فقط کمترین نقشی در تامین نظر ایشان ندارد، بلکه عرصه را از آنچه هست نیز تنگ‌تر خواهد کرد. زیرا مدتهاست که‌ بانک‌ها و شرکت‌های خارجی به علت تحریم‌های ثانویه آمریکا و از ترس جریمه‌های سنگین حاضر به برقراری روابط تجاری با ایران نیستند، بنابراین پذیرش دو لایحه پالرمو و CFT تاثیری در تغییر این وضعیت ندارد. از سوی دیگر، تنها تعدادی از بانک‌ها و بنگاه‌های اقتصادی به صورت پنهان و دور از نظارت آمریکا با ایران روابط تجاری دارند که اصرار آمریکا بر تصویب لوایح یاد شده برای مسدود کردن این آب باریکه است. به بیان دیگر، از آنجا که با تصویب لوایح مورد اشاره تمامی تراکنش‌های بانکی و تجاری کشورمان در اختیار آمریکا قرار می‌گیرد، شرکت‌ها و بانک‌های یادشده به آسانی از سوی آنها شناخته شده و روابطشان با ایران مسدود خواهد شد.

این نکته‌ای است که «سیگال مندلکر»، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا و کارگردان اصلی کمپین فشار حداکثری علیه ایران در نشست ‌اندیشکده FDD به صراحت مطرح کرده و پیوستن کامل ایران به FATF را برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌ها از سوی ایران، ضروری دانسته است و به همین علت است که مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا نه یک‌بار و دو بار بلکه چندین‌بار بر ضرورت پذیرش کامل FATF از سوی ایران تاکید ورزیده است.

۳- فرموده‌اند؛ «اینک وقت آن است که آنها که بهانه به دست آمریکا داده‌اند، پاسخگوی موضع‌گیری غیرکارشناسانه خود باشند»! که با توجه به توضیح فوق‌الذکر باید جناب روحانی قدردان منتقدان FATF نیز باشند چرا که اجازه ندادند فاجعه دیگری نظیر برجام به ملت و نظام تحمیل شود.

۴- این سخن رئیس‌جمهور محترم که می‌خواهند بهانه‌ها را از دست آمریکا بگیرند! نیز قابل فهم نیست! اولاً؛ در مقابل آن همه امتیازات نقدی که در مذاکرات هسته‌ای به آمریکا دادید، غیر از فاجعه برجام چه دستاوردی داشته‌اید و آمریکا به کدام تعهدش عمل کرده است که حالا با پذیرش لوایح ذلت‌بار پالرمو و CFT در پی آن هستید؟! و ثانیاً؛ مگر قرار است ملاک حرکت و قانونگذاری ما، گرفتن بهانه‌ها از دست آمریکا باشد؟! اصلی‌ترین بهانه آمریکا علیه کشورمان موجودیت جمهوری اسلامی ایران است. آیا جناب روحانی بر این باورند که باید از اسلام و انقلاب و نظام و مردم دست بکشیم تا بهانه به دست آمریکا نداده باشیم؟!

برچسب ها:

سیاسی