ماسک وارداتی از چین نداریم/ تقاضای فوق‌العاده موجب کمبود ماسک در کشور شد

5e54c4e7a7a3b_2020-02-25_10-25
مجیدرضا حریری  در پاسخ این سوال که آیا کمبود ماسک به دلیل عملکرد نامناسب تولیدکنندگان این محصول است یا خیر اظهار داشت: نمی‌توان این مشکل را به ضعف تولیدکنندگان داخلی نسبت داد، هرچند این موضوع از چند منظر باید بررسی شود.

چرا در بازار با کمبود ماسک بیمارستانی مواجه شدیم؟ مقصر کیست؟ تولیدکننده مقصر است یا واردکننده؟ اینها پرسش‌هایی است که طی روزهای گذشته بیش از هر زمان دیگری و از پی شیوع ویروس کرونا شنیده می‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین به این پرسش‌ها این‌طور پاسخ گفت: ما واردات ماسک نداریم و همه محصولات موجود در بازار تولید داخل است.

مجیدرضا حریری در جواب این سوال که آیا کمبود ماسک به دلیل عملکرد نامناسب تولیدکنندگان این محصول است یا خیر اظهار داشت: نمی‌توان این مشکل را به ضعف تولیدکنندگان داخلی نسبت داد، هرچند این موضوع از چند منظر باید بررسی شود.

بازار با تقاضای صدها برابری مواجه شده است 
حریری برای مصداقی‌ شدن اظهارنظر خود، با اشاره به افزایش غیرقابل پیش‌بینی حجم تقاضا برای ماسک‌های بیمارستانی طی روزهای گذشته، گفت: بازار با تقاضای صدها برابری مواجه شده است. اگر خاطرتان باشد، یک بار دیگر در سال گذشته این تجربه را در مورد پوشک بچه و دستمال کاغذی از سر گذراندیم؛ قاعدتاً به بازار فشار آمده است. 

او ادامه داد: در حال حاضر تمام سوپرمارکت‌ها مملو از دستمال کاغذی و پوشک بچه است، چرا؟ چون در حال حاضر تمرکز بازار بر ماسک بیمارستانی قرار گرفته است.

به اعتقاد این دست‌اندرکار اقتصادی، وقتی تقاضا برای کالایی زیاد و بازار شوکه شود، عده‌ای در این میان با هدف کسب سود یا دست به احتکار می‌زنند یا محصول مورد تقاضا را چند برابر قیمت واقعی به فروش می‌رسانند.

او همچنین با گلایه از عملکرد مسئولان در پیش‌بینی این وضعیت گفت: ظرف یک ماه گذشته باید مقامات مسئول در کشور پیش‌بینی می‌کردند که ویروس کرونا دیر یا زود به ایران هم می‌رسد، اما این پیش‌بینی‌ها نه تنها صورت نگرفت که در روزهای اول، وجود این ویروس در ایران با انکار برخی از مسئولان مواجه شد.

 همه‌گیری کرونا مشکلات را دوچندان کرد 
او معتقد است: همه‌گیری این بیماری در ایران مشکلات را دوچندان کرده؛ واقعیت این است که اگر فشاری که در 2 سه روز گذشته به تولیدکنندگان برای تولید ماسک‌های اضطراری وارد شده، یک ماه پیش وارد می‌شد، حالا با این بحران روبه‌رو نبودیم؛ اما طی روزهای گذشته دست‌به‌کار شده‌اند و من فکر می‌کنم تا همین هفته بازار ماسک به تعادل خواهد رسید.

او صحبت‌های خود را این‌طور پایان داد: حدود 25 کارخانه در ایران داریم که انواع و اقسام ماسک را تولید می‌کنند. قاعدتاً در حال حاضر می‌شود ظرفیت این کارخانه‌ها را به سه شیفت رساند؛ برای تامین مواد اولیه تولید هم تمهیداتی اندیشیده شده است.

برچسب ها:

اجتماعی