پس از اعلام دستور رییس جمهور مبنی بر بازگشایی مراکز آموزشی از هفته آینده، مسئولان ۷ دانشگاه بزرگ تهران جدیدترین تصمیمهای خود در این باره را اعلام کردند.
ورود مهمان ناخوانده چینی به کشور چند روزی است که حال و هوای ایرانیان را دگرگون کرده و مراکز آموزشی از جمله مدارس و دانشگاهها را به تعطیلی کشانده است به گونهای که ترس از شیوع آن مسئولان را به این تصمیم واداشت که خوابگاهها را تخلیه و دستور حضور نیافتن در اماکن و برنامههای پرجمعیت را صادر کنند.
از ابلاغ این دستور زمانی نگذشت که تمام دانشجویان خوابگاهی بار سفر خود را بستند و هرکدام راهی شهر و دیارشان شدند. تخلیه خوابگاهها راهی بود تا مسئولان دانشگاهی برای ضدعفونی مکانهای مختلف اقدام کنند. تعطیلی یکباره دانشگاهها و تخلیه خوابگاهها باعث شد برای عقب نماندن دانشجویان از درس و کلاس، برای آموزشهای الکترونیکی تدبیر شود از این رو تعدادی از دانشگاهها به صراحت تعطیلی تا پایان نوروز ۹۹ را اعلام کردند و دانشجویان را به ثبت نام در کلاسهای آنلاین سوق دادند.
خوابگاهها تخلیه شد، دانشجویان با سختی فراوان و خرید بلیطهای گرانتر از حالت معمول خود را به شهرشان رساندند، اما خبری آمد از دستور تازه رییس جمهور که کشور باید از شنبه آینده به حالت عادی برگردد و تمام مراکز تعطیل بازگشایی شود. این تصمیم با اعتراضات زیادی همراه و در همین مدت کوتاه کمپینها و کانالهای متعددی تشکیل شد که چنین تصمیمی یکباره و نادرست است، چون این دستور یعنی فعالیت دانشگاهها از هفته آینده باید مثل گذشته جریان داشته باشد و تمام خوابگاهیان دوباره به شهر محل تحصیلشان برگردند.
به عنوان مثال یکی از دانشجویان دانشگاه فنی مازندران گفت: "من دانشجو که از خوابگاه بیرونم کردن و ۱۵۰۰ کیلومتر راه رو با هزینه ۲۰۰ هزار تومان رفتم خونه، الان بعد از دو روز دوباره برگردم دانشگاه؟! اونم دانشگاه و شهری که مورد مبتلا به کرونا نداشته، اما امروز اعلام شده که دو نفر مبتلا شدند. "
یا دانشجویی دیگر از پردیس فارابی دانشگاه تهران در قم به خبرگزاری دانشجو پیام داد: " کاشکی درباره وضعیت دانشگاه تهران پردیس فارابی که توی قم هست درست تصمیم بگیرن و بچهها که برگشتن شهرشون و دوباره آواره نکنن. اتوبوسها هیچکدوم در قم توقف نمیکنن که کسی بخواد پیاده بشه و به دانشگاه و خوابگاه برسه. با تمام این تفاسیر آیا عاقلانست برگشتن به مرکز شیوع بیماری؟ دل نگرانیهای خانوادهها که بماند... خود مراجع امروز گفتن حتی برای ادای نذر جایز نیست به قم سفر کنید. "
همچنین یکی دیگر از دانشجویان دختر که ساکن شهرستان است، گفت: "ما دانشجوهای شهرستانی هیچوقت دیده نمیشیم به خاطر همین از دانشجوهای دانشگاه تهران تقاضا داریم به مسئولین بگن که ما دانشجویان دختر به دلیل پیدا نشدن بلیط تازه امروز رسیدیم خونمون و بعید میدونم با این اوضاع به کلاس ۸ صب شنبم برسیم. "
اینگونه شد که خبرگزاری دانشجو ماجرا را از دانشگاههای مختلف پیگیر شد تا ضمن مطلع ساختن دانشجویان، در جریان آخرین وضعیت دانشگاهها طی هفتههای آتی قرار گیرد. تصمیم دانشگاههای بزرگ تهران برای تعطیلی هفته آینده به شرح زیر است:
دانشگاه صنعتی شریف
محمود فتوحی فیروزآبادی رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: در مورد تعطیلی دانشگاه، وزارت علوم تصمیم گیرنده نهایی است و منتظر اعلام نظر این وزارتخانه برای تعطیلی یا عدم تعطیلی هفته آینده هستیم.
دانشگاه تهران
محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران گفت: درباره لغو تعطیلات و برگزاری کلاسهای آموزشی تابع نظر دولت هستیم و در عین حال منتظر ابلاغیه وزارت علوم در این خصوص هستیم.
دانشگاه صنعتی امیرکبیر
سیدمحمدحسین کریمیان معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: این دانشگاه تمام فعالیتهای آموزشی خود را تا پایان هفته جاری تعطیل اعلام کرده است و هنوز برای تعطیلی هفته آینده تصمیم گیری نشده است، اما دانشکاه در این خصوص تابع نظر وزارت علوم است.
دانشگاه شهیدبهشتی
امیررضا اصنافی مدیرکل روابط عمومی دانشگاه شهید بهشتی گفت: کلاسهای آموزشی دانشگاه از هفته آتی با برنامه ریزیهای صورت گرفته بصورت الکترونیکی برگزار میشود و نیازی به حضور فیزیکی دانشجویان در کلاس درس نیست، اما دانشگاه از هفته آینده دایر است و تمامی کارکنان و پرسنل اداری همانند سابق به کار خود ادامه میدهند.
دانشگاه علم و صنعت
جبار علی ذاکری رییس دانشگاه علم و صنعت ایران عنوان کرد: دانشگاه علم و صنعت در هفته جاری هم به کار خود ادامه میداد و تمام کادر اداری، پرسنل و حتی دانشجویانی که درسهای آزمایشگاهی و پایاننامه داشتند در دانشگاه حاضر بودند. از آنجاکه دانشگاهها میتوانند ۲۰ درصد کلاسهای آموزشی خود را به صورت الکترونیکی برگزار کنند، استفاده دانشجویان از کلاسهای غیرحضوری و الکترونیکی برای سه هفته آتی پیش بینی شده و برقرار است.
دانشگاه الزهرا (س)
طبق اعلام روابط عمومی دانشگاه الزهرا (س) تعطیلی کلیه کلاسهای آموزشی این دانشگاه تا پایان هفته جاری است و تعطیلی یا عدم تعطیلی یا حتی برگزاری کلاسهای مجازی در هفته آینده منوط به تصمیم وزارت بهداشت و علوم است.
دانشگاه خوارزمی
بیژن عبدالهی مدیرکل روابط عمومی دانشگاه خوارزمی گفت: فردا چهارشنبه هفتم اسفندماه در جلسهای مطابق با موقعیت استان البرز و استان تهران درباره تعطیلی یا عدم تعطیلی دانشگاه تصمیمگیری خواهد شد.
حال باید دید مسئولان وزارتخانههای علوم و بهداشت برای تعطیلی هفته آینده دانشگاهها چه تصمیمی میگیرند و آیا اعتراض دانشجویان را مجددا برمیانگیزد یا نه؟