اعتراض فوتبالی‌ها؛ لیگ را متوقف کنید

به گزارش مشرق، با ادامه شیوع ویروس کرونا و افزایش شمار مبتلایان و کشتگان به وسیله این ویروس مهلک، برخی از ادارات، موسسات و اماکن مهم از جمله مدارس و دانشگاه‌ها تعطیل شدند تا هرگونه عبور و مرور غیر ضرور در سطح شهرها کاسته شود.

با این وجود مساله برگزاری مسابقات لیگ برتر هم‌چنان به قوت خود باقی است و این موضوع بعد از جنجالی که در بازی سپاهان و پرسپولیس آفرید، تبدیل به پرونده‌ای مهم در فوتبال ایران شده است.

تداوم این مساله در فوتبال ایران، اکنون صدای مربیان، مدیران و بازیکنان را در آورده و عده‌ای فوتبال باشگاهی در ایران را با کشورهایی مانند ایتالیا و کره‌جنوبی مقایسه می‌کنند که در وضعیت مشابه، تصمیم به لغو مسابقات خود گرفته‌اند اما در ایران که شمار کشته شده‌ها بیش‌تر است، مسوولان خواستار برگزاری مسابقات بدون حضور تماشاگران هستند.

* امکان تماس فرد آلوده با ورزشکاران و عوامل برگزاری مسابقه و شیوع بیماری

نکته‌ای که در این تصمیم برای برگزاری مسابقات بسیار عجیب به نظر می‌رسد، حضور عوامل متعددی در برگزاری یک مسابقه و مسافرت تیم‌ها از شهری به شهر دیگر و قرار گرفتن در اماکن عمومی مانند هواپیما، اتوبوس، ترمینال، هتل، ورزشگاه‌ها و تماس افراد با یکدیگر است.

به طور کلی جدای از شرایط دشوار برای تامین وضعیت بهداشتی ایمن برای تمام نفرات، باید در نظر داشت که برگزاری یک مسابقه فوتبال مختص به ۲۲ بازیکن نیست و بیش از ۲۰۰ نفر به طور مستقیم در برگزاری یک دیدار سهیم هستند.

بیشتر بخوانید:

استقلال به سیرجان نمی‌رود

* انتقاد اهالی فوتبال از برگزاری مسابقات

فرهاد مجیدی، سرمربی استقلال که نسبت به بازی بدون تماشاگر تیمش به علت بازی نکردن سپاهان و پرسپولیس معترض است، به لغو مسابقات در ایتالیا اشاره کرده و خطاب به مسوولان گفت: ارزش جان انسان‌ها از فوتبال و لیگ برتر و لیگ قهرمانان آسیا خیلی خیلی بیش‌تر است. به عنوان یک عضو از جامعه فوتبال می‌خواهم که به سلامتی بازیکنان و مربیان و داوران و سایر مسوولان اهمیت بدهند. با این حجم از نگرانی خانواده‌های بازیکنان نمی‌توان سفر کرد.

در حالی فرهاد مجیدی از نگرانی خانواده فوتبالیست‌ها نسبت به سفر بازیکنان از شهری به شهر دیگر گفته است، که همکار او یعنی جواد نکونام، سرمربی فولاد نیز نسبت به برگزاری مسابقات در شرایط کنونی اعتراض کرده است.

نکونام نیز همانند مجیدی توجهات را به وجود آلودگی در امکان عمومی مانند فرودگاه و هواپیما منعطف کرده و گفته است: مگر داخل هواپیما آلودگی نیست؟! مگر داخل جاهای عمومی آلودگی نیست ؟! مگر مربیان، مدیریت و کادر تیم جزو مردم نیستند؟ مگر ما نیاز به پیش‌گیری نداریم؟! حتماً باید چند نفر مبتلا شوند تا به فکر بیفتیم؟! وقتی شهر را قرنطینه می‌کنند، یعنی تمام مردم در معرض بیماری هستند. آقایان لطفا به فکر باشید و فکر نکنید بازیکنان و مربیان و مسوولان یک تیم، آدم آهنی هستند!

اعتراضات به همین جا خلاصه نمی شود و سرآسیایی، سرمربی شهر خودرو مشهد نیز به حضور عوامل متعددی در برگزاری یک بازی اشاره کرده و گفت: اگر قرار باشد به خاطر خطر کرونا، بازی بدون حضور هواداران برگزار شود، شاید بهتر باشد فعلا مسابقات لغو شود چون این‌جا در کنار سلامتی هواداران، سلامتی بازیکنان، چارت اجرایی برگزاری مسابقه و ... نیز مطرح است.

سعید آذری، مدیرعامل فولاد خوزستان هم با اشاره به وضعیت کنونی و ضرورت حفظ سلامتی همه افراد جامعه، از ادامه برگزاری لیگ انتقاد کرده و در اینستاگرام نوشته است «فوتبال به چه قیمتی»؟

*خودداری داوران زن از قضاوت مسابقه
ادامه اعتراضات اهالی فوتبال به برگزاری مسابقات در شرایط کنونی به جامعه داوری که مسوول قضاوت مسابقات هستند، رسیده است اما به جای مردان، بانوان دست به کار شدند و در آستانه برگزاری لیگ برتر بانوان، جمعی از داوران ابلاغ کمیته داوران را پس فرستادند و حاضر به قضاوت نیستند. برخی از آن برای قضاوت هر مسابقه باید به وسیله هواپیما و وسیله نقلیه راهی شهرهای مختلف شوند.

* بی‌اعتنایی مسوولان به واکنش فوتبالی‌ها

در حالی که موج اعتراضات اهالی فوتبال بالا گرفته و خیلی‌ها خواهان لغو مسابقات برای کاهش نگرانی خانواده ورزشکاران و عوامل برگزاری مسابقات هستند، سخنگوی ستاد مقابله با ویروس کرونا در ورزش تنها به این جمله اکتفا کرده که نمی‌توانند به زودی درباره فوتبال تصمیم گیری کنند اما درباره سایر فدراسیون‌ها به مرور تصمیمات گرفته می‌شود.

او هیچ توضیح دیگری نداده است که چرا مسابقات فوتبال لغو نمی‌شود اما در این تصمیم‌گیری که مسوولان فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ هم حضور داشتند، بدون شک مساله فشردگی مسابقات در نظر گرفته شده است و آن‌ها خواستار برگزاری رقابت‌ها هستند.

*افزایش خطر آلودگی به کرونا با برگزاری هر مسابقه

مسوولان فدراسیون فوتبال خواستار برگزاری مسابقات هستند و بر این باورند که اگر هواداران به ورزشگاه‌ها نروند، سایر عوامل برگزاری مسابقه به ویروس کرونا آلوده نخواهند شد اما چه تضمین یا شرایط ویژه‌ای برای آن‌ها در نظر گرفته شده است؟

برگزاری یک مسابقه، مستلزم برگزاری جلسات هماهنگی قبل از مسابقه نظیر جلسات شورای تامین و نشست‌های خبری و هماهنگی میان تیم‌ها است و افراد از اقشار مختلف و از محیط‌های گوناگون گرد هم می‌آیند و دور هم می‌نشینند که ممکن است در این میان هر فرد آلوده‌ای وجود داشته باشد. 

کارکنان ورزشگاه، مسوولان امنیتی، پزشکان، نیروهای امدادی، داوران و ناظران، بازیکنان، مربیان و عوامل وسایل حمل و نقل در یک مسابقه به طور مستقیم نقش ایفا می‌کنند و هر لحظه امکان تماس یک فرد آلوده با سایر نفرات وجود دارد.

قرار گرفتن ورزشکاران و مردم در کنار همدیگر در یک پرواز هواپیما یا در یک هتل، این خطر را تشدید می‌کند که یک فرد آلوده در میان ورزشکاران یا مردم، موجب انتقال ویروس کرونا که از فردی به فرد دیگر شود که سرعت شیوع بسیار بالایی برخوردار است.

 در پایان به نظر می‌رسد سیاست برگزاری مسابقات فوتبال داخلی به هر قیمتی که برای بهانه ندادن به دست کشورهای عربی برای بازی نکردن با تیم‌های ایرانی در داخل کشور است، همانند یک شمشیر دولبه عمل می‌کند زیرا حتی اگر یکی از فوتبالیست‌های ایرانی به ویروس کرونا آلوده شوند، شرایط تیم‌های ایرانی برای بازی با تیم‌های خارجی به مراتب سخت‌تر می‌شود.

برچسب ها:

ورزش