به گزارش مشرق، محمدکاظم انبارلویی در یادداشتی در وطن امروز نوشت:
یک- انتخابات یک روش معین برای رسیدن به نتایج نامعین است و طی ۴۰ سال گذشته انتخاباتهایی که در جمهوری اسلامی ایران با سلامت کامل برگزار شده نشان داده است هیچگاه از قبل نمیتوان پیشبینی کرد چه جریان یا چه گروهی برنده انتخابات خواهد بود. در انتخابات ۴ سال پیش مجلس، اصلاحطلبان توانستند رأی خوبی در تهران و شهرستانها به خود اختصاص دهند. دولت و مجلس شعارها و وعدههایی را به مردم دادند که یا هیچکدام یا بخش عظیمی از آنها تحقق پیدا نکرد، لذا در انتخابات جدید مردم مطالبات خود را در رویکرد اعتماد به جریان دیگر دنبال کرده و طبق برآوردها بیش از ۷۰ درصد مردم به نیروهای انقلابی رای دادند به طوری که اقبال خوبی در تهران و شهرستانها نسبت به نامزدهای نیروهای انقلابی به چشم خورد.
بیشتر بخوانید:
عبرتهای انتخابات مجلس یازدهم
آمریکا و فروپاشی از درون
دو- مردم مطالباتی دارند و جریان اصولگرا در برنامههای خود پاسخ مثبت به این مطالبات داد، انطباق این دو باعث شد بیشتر کرسیهای مجلس آینده به اصولگرایان اختصاص پیدا کند. مجلس مرکز مهمترین اقدامات تصمیمساز و تصمیمگیریها در سطح ملی است، مردم به نمایندگان رای میدهند تا دیدگاههای آنها را در تصمیمگیریها نمایندگی کنند. نمایندگان در زمینه اقتصاد، فرهنگ، سیاست داخلی و سیاست خارجی طرحها و لوایحی را به تصویب میرسانند که خروجی آن بستگی به درجه استقلال نمایندگان و دقتهای علمی و فنی آنها در این تصمیمسازیها دارد که بر اساس آن میتوانند پاسخ درخور به مطالبات مردم بدهند.
سه- مطالبات ملموس مردم امروز معیشتی و اقتصادی است. مردم میخواهند زندگی شرافتمندانه داشته باشند و مجلس از طریق ریلگذاری درست کارکردهای اقتصادی دولت در بودجه سالانه میتواند نقش تعیینکنندهای داشته باشد. نمایندگان از طریق بررسی و دقت در ردیفهای بودجه و اختصاص بودجه به مهمترین مسائل و نیازهای کشور نقش تعیینکننده داشته و میتوانند دولت را به حرکت درست درآورند.
چهار- در حوزه سیاست خارجی و مقابله با تجاوزات و زیادهخواهیهای آمریکا، مجلس میتواند یک سد فولادی در برابر دسایس غرب و زیادهخواهی آنها باشد. تنظیم سیاست داخلی بر اساس اتحاد ملی و انسجام اسلامی میتواند ملت را در برابر تهاجمات مقاوم کرده تا در برابر هجوم فرهنگی و سیاسی دشمن ایستادگی کنند، اینها بستگی به مهارتهای نمایندگان در صیانت از انقلاب بویژه صیانت از سرمایه اجتماعی دارد که رأی این سرمایههای اجتماعی پشتوانه حضور آنها در مجلس شده است. مردم منتظرند مجلس یازدهم گامهای برنداشته مجلس قبل را درست برداشته و هدفهای انقلاب اسلامی، ارزشهای اسلامی و آرمانهای شهدا را محقق کند.
پنج- مردم در اظهارنظرهای خود در سیمای جمهوری اسلامی به کرات عنوان کردند در انتخابات مجلس به دنبال کسانی هستیم که راه شهید «حاجقاسم سلیمانی» را در خانه ملت دنبال کنند. رأی مردم در تهران و شهرستانها هم بخوبی نشان میدهد در جستوجوی چنین رجال سیاسی و مذهبیای هستند.
در تهران آقای دکتر قالیباف با بیش از ۷۲ درصد آرا توانست اعتماد مردم را به خود جلب کند. وی هم زندگیای مشابه سردار سلیمانی داشت، در ۲۲سالگی فرمانده لشکر بود، در ۸ سال دفاعمقدس نقش موثری در جبهه ایفا کرد، در مأموریتهای مختلف به عنوان یک رجل سیاسی و مذهبی و عنصر کارآمد در حوزههای مختلف ظاهر شده است، مردم تهران 12 سال کارآمدی وی را در شهرداری تهران از نزدیک تجربه کردند؛ این رأی به دکتر قالیباف قابل توجه است. این رای دادن نشان میدهد مردم به دنبال چه چهرههایی هستند تا کرسیهای مجلس را به آنها بسپارند، کسانی که هم امتحان پس داده باشند و هم در طول تاریخ ۴۰ ساله انقلاب اسلامی یک کارنامه شفاف و روشن در دفاع از انقلاب و نظام و اطاعت از رهبری داشته باشند. منتخبان مردم باید به این اعتماد مردم توجه کنند و کاری کنند که شایسته این اعتماد باشد. جریان نیرومند انقلاب که رأی غالب در این انتخابات را از آن خود کرده، برنامههایی ارائه داده که مورد قبول مردم واقع شده است، پس مردم انتظار دارند این برنامهها در مجلس آینده عملیاتی شود. باید در عمل دید راهیافتگان به مجلس چگونه این برنامهها را عملی کرده و به وعدههای خود جامه عمل میپوشانند.