میرلوحی: اصولگرایان شعارهای انتخاباتی خود را فراموش کنند! / پاسپورت پیشکش، احترام پرچم ایران را حفظ کنید

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز ۰۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*** 

پاسپورت پیشکش، احترام پرچم ایران را حفظ کنید!

در هفته‌های اخیر خبرهای ناخوشایندی در برخی حوزه‌ها به گوش می‌رسد که صرفاً ناشی از عدم اجرای وظایف حاکمیتی و نظارتی دولت رئیس‌جمهور روحانی است.

از کشته شدن سبوعانه پرندگان در میانکاله و بر عهده‌گیری تهدیدآمیز آن توسط جمعی از شکارچیان [1] گرفته تا گرانی‌های بی‌قاعده در بازار گوشت و میوه و سایر مایحتاج مردم.

و اکنون سؤال اینجاست که نهاد حاکمیتی و اجرایی کشور یعنی دولت آقای روحانی چرا عملاً در این قضایا و سایر موضوعات مشابه صمٌ‌بکم نشسته و به نظاره امور مشغول است!؟

*شوربختانه بایستی اشاره کرد که دولت آقای روحانی در قضایای فوق‌الذکر و در موارد دیگری از جمله "ستاد تبلیغات اقتصادی" خلل جدی در انجام وظایف حاکمیتی خود دارد.

خلل و تعللی که نتیجه آن بصورتی کاملا محسوس در سفره‌های مردم و در محیط زیست مردم در حال لمس شدن است.

همه ما نیک می‌دانیم که برخورد قضایی یا امنیتی با چند شکارچی متخلف و ایضاً با گرانی موجود که از هیچ قاعده تورمی، دلاری و بازاری پیروی نمی‌کند و صرفاً ریشه‌ای طمع‌محور دارد؛ از سوی نهاد حاکمیتی دولت کاره ساده‌ای است.

اما سؤال بالا همچنان پابرجاست که چرا دولت در این مقولات کار خاصی انجام نمی‌دهد!؟

همانطور که ستاد تبلیغات اقتصادی در جریان گران شدن یک شبه و بدون پیوست بنزین؛ وظایف خود در زمینه آگاه سازی مردم را انجام نداد.

برخی محافل تحلیلی معتقدند که این رفتارهای سکوت‌محور در ستاد دولت منجر به بروز اغتشاشات خیابانی و فتنه اقتصادی خواهد شد. کما اینکه تاکنون شاهد دو پیش‌لرزه آن در دیماه 96 و در آبان 98 بوده‌ایم.

ادامه این سکوت، شائبه عمدی بودن برخی رفتارها را تقویت می‌کند. همانطور که در ماجرای برجام نیز برخی رفتارهای بروز کرده در متن مذاکرات و در تیم مذاکره‌کننده احتمال هدایت خارجی را تقویت می‌کرد. احتمالی که البته بعدها و در برخی موارد به حقیقت پیوست.

مردم و مخاطبان محترم باید بدانند که افرادی درون ستاد دولت، نظاره‌گر تمام این رخدادها هستند و در ادامه از این گفته‌اند که حکایت اغتشاشات آبان 98 همچنان باقیست...

***

آواربرداری از مشکلاتی که اصلاح‌طلبان بوجود آورده‌اند چند سال زمان می‌برد؟

میرلوحی: اصولگرایان شعارهای انتخاباتی خود را فراموش کنند!

محمود میرلوحی، فعال اصلاح‌طلب و عضو شورای شهر تهران که پیش از این به دلیل دروغ‌پردازی علیه قالیباف به زندان و شلاق محکوم شده بود؛ به تازگی در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری دولتی ایرنا، از منتخبان اصولگرای مجلس یازدهم خواست شعارهای انتخاباتی خود را فراموش کنند!

او همچنین اظهار کرده است: واقعیت‌ها خیلی‌ها را سر عقل خواهد آورد و امیدوارم که منتخبان مجلس یازدهم واقعیت‌های جامعه را ببینند.

میرلوحی در ادامه نیز می‌گوید: با توجه به همسو بودن جریان پیروز در انتخابات اخیر مجلس با دیگر نهادها امیدواریم که بتوانند با حفظ انسجام برای حل ابرچالش‌های کشور با دولت همکاری و تعامل مثبتی را داشته باشند.[2]

*مردم باید بدانند که جریان اصولگرایی مثل جریان بازنده انتخابات نیست که در پیشاانتخابات، چیزی بگوید و در پساانتخابات چیز دیگری. و عدم تحقق وعده‌های خود را نیز به گردن این و آن بیاندازد!

بلکه شعارها و برنامه‌های اصولگرایان در ایام انتخابات که با محتوای "کاهش مشکلات" ارائه شد؛ شعارهای عقلانی و با پیوست‌های عقلانی بوده و هرگز قابل فراموشی نیست.

از سوی دیگر، مردم نیز با برداشتن "گام اول" به استقبال فرایند کاهش مشکلات رفته‌اند و آقای میرلوحی و دوستان اصلاح‌طلب ایشان باید بدانند که در صورت برداشته شدن گام‌های بعدی از سوی مردم، این فرایند تسریع نیز خواهد شد.

ضمن اینکه بایستی انصاف به خرج داد و این حقیقت را نیز به مردم گفت که آواربرداری از مشکلاتی که دولت، مجلس و شورای شهر اصلاح‌طلبان و اعتدالیون پدید آورده‌اند چند سالی زمان می‌برد و از همه مهمتر اینکه تسریع در روند کاهش این مشکلات نیز به برداشته شدن گام‌های بعدی از سوی مردم پس از "گام اول" مرتبط است.

مع‌الوصف، چپ‌ها نمی‌توانند اینطور به مردم القا کنند که مشکلات کشور لاینحل است و یا ریش و قیچی دست قالیباف اما رئیس‌جمهور روحانی و سایر مسئولان مرتبط با دولت تشریف ببرند شمال برای استراحت! [3]

یعنی حل مشکلات کشور اولا ممکن است، ثانیا همه باید در این راستا به وظایف خود عمل کنند و ثالثا با توجه به حجم عظیم ناکارآمدی اصلاح‌طلبان؛ اگرچه روند کاهش مشکلات از مجلس یازدهم به فضل الهی آغاز خواهد شد اما نبایستی در دام ایجاد انتظارات واهی و انتظار حل یک‌شبه تمام مشکلات افتاد.

***

بیانیه تند حامیان قُمی دولت درباره FATF

تشکل اصلاح‌طلب موسوم به "مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم" اخیراً طی بیانیه‌ای در اشاره به قرار گرفتن نام ایران در فهرست کشورهای غیر همکار FATF نوشته است:

«اگر آمریکا بالاجبار ما را تحریم کرد، اما این بار با عدم تایید مصوبه مجلس توسط مجمع تشخیص مصلحت، ما داوطلبانه به استقبال تحریم رفته ایم. بنابراین امکان انتقال منابع مالی به داخل کشور سخت‌تر از گذشته خواهد شد، اقتصاد ما بسته‌تر و کوچک‌تر و زندگی مردم بیش از گذشته تحت فشار قرار خواهد گرفت و در نتیجه، بر بیکاری، تورم، افزایش نرخ ارز، کاهش سرمایه‌گذاری، افزایش هزینه مبادلات خارجی و افزایش قیمت کالاهای وارداتی (اعم از مصرفی، مواد اولیه و واسطه‌ای کارخانه‌ها)، رکود اقتصادی، محدودیت صادرات پتروشیمی و فولاد، گسترش فقر و... اثر خواهد گذاشت و به تداوم و گسترش چرخه اقتصاد سیاه کمک کرده، اقتصاد ملی را بیش از گذشته، تضعیف خواهد کرد.»

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، در این بیانیه همچنین می‌خوانیم: بدون تردید مسئولیت عواقب شوم این بی‌توجهی در مورد این لوایح متوجه مجمع تشخیص مصلحت است؛ و سکوت مقام‌های بالاتری که در مجمع تاثیرگذار بودند و می‌توانستند مجمع را به پذیرش خواست ملت توصیه کنند چیزی از مسئولیتشان کم نمی‌کند و باید همگی به ملت پاسخگو باشند. تشدید محرومیت اقتصادی ملت به دست حاکمیت قابل إغماض نیست و به افزایش نارضایتی و شکاف بین ملت و حاکمیت و از بین رفتن اعتماد به متولیان و کاهش تحمل مردم می‌انجامد و ممکن است تبعات ناگواری برای هر دو داشته باشد.

در بخش پایانی بیانیه این تشکل اصلاح‌طلب نیز آمده است: پیشنهاد می‌کنیم قبل از این‌که آثار اسفبار این پیوستن به لیست سیاه گریبانگیر ملت شود، حاکمیت تلاش کند آب رفته را به جوی بازآورَد، در رابطه‌اش با کشورهای مسلمان و کشورهای توسعه‌یافته تجدیدنظر کند، از تجربه دیگر کشورهای در حال توسعه استفاده کند و از همه مهم‌تر برای وفاداری به جمهوریت نظام به تبعیت از خواست اکثریت ملت تن دهد و کاری نکند که اکثریت مردم از مشارکت در حاکمیت پرهیز کنند و در نتیجه حاکمیت اقلیت بر اکثریت جای جمهوریت را بگیرد! [4]

*این بیانیه در حالی نوشته می‌شود که طبق اذعان کارشناسان، ایران تاکنون به 39 توصیه از 41 توصیه FATF عمل کرده ولی تاکنون هیچ فایده و منفعتی از این 39 اقدامی که انجام داده، نبرده است. [5]

در واقع، مشخص نیست که چرا تشکل اصلاح‌طلب فوق‌الذکر به جای توضیح به مردم و افکار عمومی در این زمینه که چرا اقدامات تاکنون دولت ایران در رعایت الزامات FATF خاصیتی نداشته است؛ به متهم کردن مسئولان کشور روی آورده است!؟

جالب است که بر اساس اعلام نظر کارشناسان، فقط 20 درصد از اقتصاد ایران به داد و ستدهای خارجی وابسته است و بیانیه مذکور حتی جرأت بیان این واقعیت را نیز به خود نداده است.

تشکل فوق‌الاشاره همچنین در حالی در این بیانیه، رهبر معظم انقلاب را نیز بصورت تلویحی خطاب قرار داده و خواستار پاسخگویی ایشان شده است که در قضایای اغتشاشات دیماه 96 هم در بیانیه دیگری؛ شخص ایشان را مورد خطاب خود قرار داده بود. [6]

این هتّاکی و رویه منافقانه در حالی است که دولت، مجلس و شورای شهر فعلی تماماً مورد حمایت تشکل‌هایی مثل تشکل یاد شده هستند و بالنتیجه مشکلات موجود و مسائلی از قبیل "گرانی" و ناکارآمدی و عدم نظارت بر قیمت‌ها هم تماما دستکند و آورده همین تشکل‌ها و تفکرات هستند. اما شاهدیم که آنها به جای عذرخواهی از مردم، مشغول مقصّرتراشی، بزرگنمایی از مشکلات و متهم کردن مسئولان ارشد کشور هستند.

حیرت‌انگیز است که در بیانیه مذکور همه مسئول مشکلات کشور هستند الّا دولت و حامیان آن!

تأکید بر این نکته ضروریست که مادام که خواص و مردم از بانیان وضع موجود استنطاق نکنند و مقصرین سیاسی مسئله دقیقا معرفی نشوند؛ این قبیل پشتک‌واروهای سیاسی و به هم ریختن کافه‌ها ادامه خواهد یافت و مسببین اصلی مشکلات مردم؛ پنهان شده در پشت همین نمایش‌ها مشغول متهم کردن رهبر انقلاب و مسئولان دلسوز کشور خواهند بود و بسا که حقیقت نیز به مسلخ برود.

***

1_ http://fna.ir/dfhhjp

2_ www.irna.ir/news/83693751/

3_ mshrgh.ir/1045835

4_ www.irna.ir/news/83694149/

5_ mshrgh.ir/1045019

6_ mshrgh.ir/816249

برچسب ها:

سیاسی