در حالی که برخی از این روش ها مانند استفاده از ماسک به تصمیم شخصی افراد بر می گردد شماری دیگر از این تدابیر یا به صورت دسته جمعی اجرا می شود و یا شامل گروهی از افراد می شود.
کشورهای مختلف تدابیر متفاوتی را برای مقابله با شیوع ویروس جدید کرونا اتخاذ کرده اند.
در حالی که برخی از این روش ها مانند استفاده از ماسک به تصمیم شخصی افراد بر می گردد شماری دیگر از این تدابیر یا به صورت دسته جمعی اجرا می شود و یا شامل گروهی از افراد می شود.
اما سوال اصلی اینجاست که هر کدام از این تدابیر تا چه حد موثر هستند؟
در این گزارش تلاش شده است تا با بررسی برخی از روش های مقابله با شیوع نوع جدید ویروس کرونا، تاثیر آنها نیز بررسی شود.
غربالگری هنگام ورود به محدوده جغرافیایی
شماری از کشورها دست به غربالگری مسافرانی می زنند که از مرزهای هوایی، زمینی و دریایی قصد ورود به خاک آن کشورها را دارند. با این حال از این روش به دلیل دوره نهفتگی بیماری «کووید-۱۹» انتقاد شده است.
دانشمندان بر این باور هستند که افراد مبتلا به ویروس جدید کرونا ممکن است تا ۱۴ روز یا اصلا علائم بیماری را نداشته باشند و یا نشانه های خفیفی داشته باشند. با این حال آنها در این مدت ناقل ویروس هستند.
این امر به این معنا است که غربالگری با دستگاه های حرارت سنج بدن یا دوربین های تصویربرداری حرارتی می تواند بی فایده باشد.
تحقیق های انجام شده نشان می دهد که حدود نیمی از مبتلایان در جریان غربالگری شناسایی نمی شوند.
انسداد مرزها
یکی از راه هایی که برخی کشورها برای مقابله با شیوع ویروس جدید کرونا به آن روی آورده اند بستن مرزها با کشورهایی است که این ویروس در آنها پخش شده است.
اتریش پس از شیوع نوع جدید ویروس کرونا در شمال ایتالیا بستن مرز خود با ایتالیا را در دست بررسی قرار داد. فرانسه هرچند احتمال بستن مرز با ایتالیا را رد کرد اما شرایط را «نگران کننده» توصیف کرد.
تحقیق ها نشان می دهد که بستن مرزها با اینکه سرعت شیوع بیماری ها را کاهش می دهد اما در نهایت نمی تواند راه حلی برای جلوگیری از شیوع بیماری محسوب شود.
استفاده از ماسک
مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها در آمریکا به مردم توصیه کرده است که تنها در صورتی که علائم ابتلا به ویروس جدید کرونا را داشتند از ماسک استفاده کنند. بنا به اعلام این مرکز استفاده از ماسک توسط این افراد می تواند از پخش ویروس و انتقال آن به دیگران جلوگیری کند.
این در حالی است که استفاده از ماسک از سوی افرادی که نشانه ابتلا به ویروس جدید کرونا را ندارند توصیه نمی شود.
قرنطینه
برخی کشورها به قرنطینه شهرها و مناطق آلوده به ویروس جدید کرونا روی آورده اند. تعداد زیادی از کشورها نیز افرادی را که در معرض ابتلا به این ویروس بوده اند به قرنطینه می فرستند.
نتیجه یک تحقیق نشان می دهد که قرنطینه تنها در مورد بیماری هایی مفید است که افراد پیش از بروز علائم بیماری ناقل آن هستند. امری که در مورد «کووید-۱۹» صدق می کند.
لغو رویدادها
تعداد زیادی از رویدادها در کشورهای مختلف به دلیل شیوع ویروس جدید کرونا لغو شده است. یکی از این رویدادها که برگزار نخواهد شد کنگره جهانی موبایل در بارسلون بود.
در همین راستا دولت برگزاری رویدادهایی با شرکت بیش از پنج هزار در فضای بسته را ممنوع کرد.
سازمان جهانی بهداشت توصیه کرده است که لغو رویدادهای عمومی در صورت انتقال گسترده ویروس در یک محله یا اجتماع باید مدنظر قرار گیرد.