درگیری 15 روزه مردم با کمبود اقلام بهداشتی/ به وعده‌های مسوولین امیدوار باشیم؟

5e5df6c59de76_2020-03-03_09-48
چه زمانی قرار است این اقلام در اختیار مردم قرار گیرد تا درصد کمتری از مردم با رعایت نکات بهداشتی درگیری این ویروس شوند و کشور بتواند با تلفات کمتری این بحران را پشت سر بگذراند.

به گزارش خبر فوری، 29 بهمن بود که خبر شیوع ویروس کرونا در کشور به صورت رسمی اعلام شد، خبری که با درگیر شدن کشورهای مختلف جهان ، دور از ذهن نبود. هرچند که تا قبل از این تاریخ اخبار غیر رسمی در این ارتباط  در میان مردم زبان به زبان می‌چرخید ، ولی تاریخ رسمی این اتفاق روز آخر بهمن ماه بود .  با جدی شدن این خبرها و افزایش  تعداد مبتلایان و به تبع آن نگرانی مردم از این اتفاق ، رعایت نکات بهداشت و توصیه‌های مسوولین برای پیشگیری از شیوع بیشتر این ویروس پررنگ شد.  ولی آنچه در این میان مغفول ماند علاوه بر فرهنگ سازی در این ارتباط، فراهم بودن لوازم لازم برای اینگونه مراقبت‌ها بود. لوازمی چون ماسک، ماده ضدعفونی کننده، دستکش‌های بهداشتی و الکل . لوازمی که شاید تا پیش از این اتفاق در داروخانه ها  و مراکز توزیع طرفدارن زیادی نداشت و شاید به تعبیری در قفسه‌ها خاک میخورد،  اما پس از این اتفاق به کالایی نایاب تبدیل شد . لوازمی حیاتی که حال برخی به فکر احتکارآن افتادند و برخی نیز با ترجیح دادند با چندین برابر قیمت آن را به مردم عرضه کنند و این همه اتفاقات نتیجه عدم نظارت و شاید عدم آمادگی مسوولین برای این اتفاق بود.

در این گزارش برآنیم تا نیم‌نگاهی داشته باشیم به وقایعی که در کمتر از 15 روز در این ارتباط در کشور رخ داده است.

 کمبودها نمایان می‌شود و مسولین پیدا می‌شوند!

با نمایان شدن کمبود ماسک و لوازم بهداشتی  پیشگیری از کرونا در بازار، وزیر بهداشت به عنوان متولی این موضوع به میدان می‌آید و و از وجود یک شبکه که به تعبیر وی فرصت‌طلب و بی‌انصاف  هستند خبر میدهد  كه 200 میلیون ماسك را احتكار كرده است. سازمان تعزیرات و پلیس امنیت اقتصادی ناجا هم از كشف گسترده تجهیزات بهداشتی احتكار شده در كشور خبر می‌دهند، اما مجموع كشفیات آنها خیلی كمتر از 200 میلیونی است كه وزیربهداشت اعلام كرده است.

وزیربهداشت به رییس جمهور گلایه می‌کند

وزیر بهداشت در نامه‌ای به رییس جمهور، از تقلای گروهی سودجو برای احتکار لباس و ماسک پزشکان و بیمارانشان را در انبارها برای سودجویی صد برابری و یا قاچاق به دیگر کشورها به شدت انتقاد میکند. در این نامه که در تاریخ 11 اسفند نوشته می‌شود، آمده است: " با پیش‌بینی اینجانب از احتمال ورود ویروس کرونای جدید به کشور طی نامه ای به گمرکات کشور اعلام نمودم،  صادرات و خروج ماسک تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام شود و همکارانم را مامور کردم تا با قیمت مناسب تولیدات داخل را خریداری و جهت روز مبادا ذخیره کنند.متاسفانه علیرغم پیگیری فراوان مقدار اندکی خریداری و بقیه تولیدات کشور وارد بازار سیاه شد.  سوال بنده این است که آیا در شرایطی که همکاران جان بر کف اینجانب در سخت‌ترین شرایط ممکن روز و شب در بخش‌های آلوده پروانه‌وار گرد مردم می‌گردند و خواب و آرامش و سلامتی را قربانی سلامت و راحتی مردم می‌کنند، در ایامی که احتمال آلودگی مردم بدلیل عدم وجود اقلام حفاظتی و پیشگیرانه در خطرست ، این شبکه فرصت‌طلب بی‌انصاف از کجا خاطر جمعی دارد که اینگونه جسورانه روبروی مردم و مسئولین می‌ایستد و به راحتی اعلام می‌کند که دویست میلیون ماسک را می‌تواند 24 ساعته با فلان قیمت در فلان جا عرضه کند ؟ اینجا بخوانید

رئیس جمهور نیز وزارت اطلاعات را مامور پیگیری موارد مطرح شده از سوی وزیر بهداشت کرداینجا بخوانید

 از سوی دیگر، وزارت صنعت و وزارت دفاع هم از تولید 24 ساعته تجهیزات بهداشتی خبر می‌دهند. گمرك هم صادرات تجهیزات بهداشتی را ممنوع كرده و حتی قرار شده كالاهای صادراتی كه قبلا مجوز صادرات را دریافت كرده اما هنوز به مقصد نرسیده‌اند، باید به كشور بازگردانده شوند. با همه این اقدامات،‌ اما همچنان در داروخانه‌ها و بازار خبری از دستكش و ماسك و مایع ضدعفونی‌كننده نیست یا به مقدار محدود و با قیمت‌های بالا عرضه می‌شود.

وزیر بهداشت خطاب به وزیر صنعت: عوامفریبی نکنید

از سوی دیگر اعلام وزیر صنعت مبنی بر تولید چند میلیون ماسک در کشور با واکنش وزیربهداشت مواجه می‌شود . نمکی در نامه‌ای تند به رحمانی می‌نویسد که تولید روزانه چند میلیون ماسک عوام فریبی است! متاسفانه هنوز مشکل ماسک پابرجاست و با اطلاعات واصله شبکه در هم تنیده احتکار ماسک در شرایطی که مردم در خطر ابتلا به بیماری قرار دارند محصولات خود را احتکار و با واسطه با قیمت ۱۰ برابری به دلالان معرفی می کنند اینجا بخوانید

ستاد اجرایی فرمان امام نیز در خصوص واردات 50 میلیونی ماسك توسط این نهاد به كشور میگوید؛ خوشبختانه این میزان ماسك را از كشورهای اروپایی خریداری كرده‌ایم و در مرحله اول شب یكشنبه 17 میلیون ماسك به كشور واردشده كه آنها را در اختیار وزارت بهداشت قرار خواهیم داد تا به نحو احسن در كشور توزیع كند.

این روزها اخبار حکایت از کشف و ضبط تجهیزات پزشکی توسط اطلاعات سپاه تعیزارت حکومتی و نیروی انتظامی دارد و مقامات قضایی نیز حکم محتکران را افساد فی الارض اعلام کرده اند و رییس قوه قضاییه نیز دستور صریح به دادستانها داده است که هیچگونه مماشاتی برای برخورد با این مسئله رخ ندهد .

ولی آنچه که در این میان پرسش مردم است این است با توجه با اینکه در دوران پیک شیوع کرونا در کشور هستیم ، چه زمانی قرار است این اقلام در اختیار مردم قرار گیرد تا درصد کمتری از مردم با رعایت نکات بهداشتی درگیری این ویروس شوند و کشور بتواند با تلفات کمتری این بحران را پشت سر بگذراند .سوالی که امیدوارانه باید اقدام عملی مسوولان برای پاسخ آن باشیم .

برچسب ها:

اجتماعی