مدیرانی که خودسرانه استخدام کنند، مجازات می شوند/ تنگ کردن عرصه معیشت بر مردم علت زیگزاگ انتخاباتی اصلاح‌طلبان/ دردسر مصوبه دولت برای ترخیص هزار تویوتا

سرویس سیاست مشرق- روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

***********

کیهان

تنگ کردن عرصه معیشت بر مردم علت زیگزاگ انتخاباتی اصلاح‌طلبان

اصلاح‌طلبان به‌خاطر ‌ترس از کارنامه ائتلاف شش ساله‌شان با دولت روحانی، موضع زیگزاگی را نسبت به انتخابات مجلس به نمایش گذاشتند؟

به گزارش روزنامه فرهیختگان، اصلاح‌طلبان در اولین مقطع قبل از شروع رسمی‌فرآیند انتخابات، یعنی پیش از شروع بازه زمانی ثبت‌نام، معترف به ریزش بدنه اجتماعی خود بودند و نگران از سرنوشت انتخابات. در مقطع دوم یعنی روزهایی که نام‌نویسی از داوطلبان در وزارت کشور و فرمانداری‌ها در جریان بود، سیدمحمد خاتمی ‌جمع قابل‌توجهی از چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب را برای ثبت‌نام در انتخابات دعوت کرد. با وجود این اما ثبت‌نام چهره‌های اصلی به‌صورت کامل و قابل ‌قبولی انجام نشد و انتقادهای زیادی میان فعالان این جریان نسبت به شورای‌عالی که متولی این دست امور است، انجام شد.

چندی ‌بعد و پس از اعلام نتایج بررسی‌ها توسط شورای نگهبان، ناگهان فاز را عوض کردند و گفتند رد صلاحیت‌ها بی‌سابقه بوده و با این شرایط انتخابات را تحریم خواهیم کرد. شورای عالی سیاستگذاری نیز اعلام کرد در تهران لیست انتخاباتی نخواهد داد. در مقطع بعدی اما برخلاف نظر اولیه، اصلاح‌طلبان اقدام به ارائه لیست انتخاباتی در تهران و بسیاری از شهرهای کشور کردند و عدد لیست‌های آنها در تهران از دو و سه لیست هم گذشت.

همین که پرونده انتخابات ریاست‌جمهوری 96 بسته شد و به فاصله چندماه بعد از تمدید حضور روحانی در پاستور، کمپینی با هشتگ پشیمانی در فضای اجتماعی شکل گرفت که نشان می‌داد بدنه اجتماعی حامی ‌دولت، از بر زمین ماندن وعده‌ها حسابی به ستوه آمده و شعاردرمانی مسئولان دولتی نیز افاقه‌ای به حال آن نمی‌کند. افزایش ناباورانه قیمت دلار و سکه و مسکن و طلا و... در حدفاصل چند هفته نارضایتی‌ها را به اوج رساند و در چنین فضایی توجیه ناکارآمدی‌ها و ادامه حمایت‌ها از عملکرد دولت نیز بیش از هرچیز میان اصلاح‌طلبان و بدنه‌ای که چندماه قبل، آنها را به رای دادن به روحانی فراخوانده بودند، فاصله می‌انداخت. ادامه این وضعیت در ماه‌های بعد رفته‌رفته زمینه فاصله‌گذاری نیروهای سیاسی اصلاح‌طلب با روحانی را هم فراهم آورد و در نهایت شکست حداکثری برجام و بازگشت همه تحریم‌ها به شرایط قبل از توافق هسته‌ای نیز این جریان را بیش از هر زمان دیگری در آچمز قرار داد.

اصلاح‌طلبان البته ترجیح می‌دادند برای حفظ آبرو هم که شده صورت‌مسئله را به‌گونه‌ای دیگر روایت کنند و محدودیت‌هایی را که کارنامه غیرقابل دفاع دولت از سویی و چسبندگی آنها به روحانی از دیگرسو برای کنش‌های انتخاباتی‌شان پدید آورده بود، به‌گونه‌ای دیگر صورت‌بندی کرده و به خورد جامعه بدهند.

این‌گونه شد که از چندماه مانده به انتخابات، حمله به شورای نگهبان و نظارت استصوابی در دستورکار قرار گرفت و ایده مشارکت مشروط و شرط‌گذاری برای حاکمیت جهت حضور در انتخابات مطرح شد. در ادامه با اعلام شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان بنا بر این شد لیستی با امضای این شورا وارد انتخابات نشود و هریک از احزاب نیز در چارچوب منافع خود آتش به اختیار عمل کند.

زنگ اول را در این زمینه کارگزاران به صدا درآورد. به فاصله 24 ساعت از انتشار نخستین لیست، از دومین لیست اصلاح‌طلبان نیز که حاصل ائتلاف هشت حزب این جریان بود رونمایی شد. لیست‌های فرعی دیگری همه البته در ادامه مطرح شدند و کار به‌جایی رسید که برخی رسانه‌ها بعضا از حضور اصلاح‌طلبان با سه تا پنج لیست انتخاباتی خبر دادند.

از تکثر لیست‌ها هم البته آن‌طور که شواهد میدانی نشان ‌داد آبی برای اصلاح‌طلبان گرم نشد و برآوردهای ناظران حکایت از آن داشت که منتقدان دولت تا حد زیادی بر جریان رقیب چیره شده‌اند تا آنجاکه محمد قوچانی، عضو شورای مرکزی کارگزاران در توصیف وضعیت پدیدآمده با اشاره به ناخرسندی «بدنه معترض اصلاحات» و «ملت خشمگین و فسرده از کارنامه ناکام» نهادهای برآمده از حمایت این جریان، نوشت از اول هم برای او روشن بوده که در این نبرد و در شرایطی، چشم‌اندازی از پیروزی متصور نیست و سقف پیروزی آنها به 50 کرسی هم نمی‌رسد.
 

استراتفور: ایران از برجام عبرت گرفت تا درباره برنامه موشکی امتیاز ندهد

یک اندیشکده آمریکایی تأکید کرد ایران برخلاف توافق هسته‌ای که امتیاز داد، هرگز از خط قرمزهای برنامه موشکی‌اش عقب‌نشینی نخواهد کرد.

اندیشکده استراتفور، مؤسسه تحقیقات استراتژیک است که به برخی نهادهای امنیتی و سیاسی آمریکا از جمله آژانس اطلاعات دفاعی خدمات می‌دهد و به مؤسسه پیش‌بینی و آینده‌پژوهی معروف است.

استراتفور اخیراً در گزارشی تحلیلی نوشت: درک ایران از تهدیداتی که با آنها روبه‌رو است، این کشور را به سوی توسعه موشک‌های بالستیک و کروز سوق می‌دهد. جنگ عراق نشان داد که گزینه‌های ایران چقدر محدود است. ایران در آن جنگ نمی‌توانست به موشک‌ها و حملات هوایی صدام پاسخ دهد.

تجربه جنگ عراق، ارزش راهبردی استفاده از موشک برای درهم شکستن اعتماد به نفس دشمن و بالا بردن هزینه اقتصادی حمله به ایران را به تهران آموخت. از آن زمان ایران به دنبال ایجاد زرادخانه‌ای از موشک‌های بالستیک پیشرفته و متنوع بوده است. اقدامات ایران در زمینه پژوهش و توسعه موشکی بر بهبود قابلیت اطمینان، دقت و کارایی سیستم‌های موشکی متمرکز است تا سودمندی تاکتیکی این سیستم‌ها را افزایش بدهد. تمرکز ایران بر موشک‌های بالستیک با هدف راهبردی ایجاد بازدارندگی در دشمنانش از ورود به جنگ با جمهوری اسلامی ایران انجام شد.

از لحاظ تاکتیکی، موشک‌های اولیه به دلیل دقت کم و نقطه‌زن نبودن، در میادین جنگی مزیت چندانی نداشتند. به همین دلیل و به ویژه پس از جنگ افغانستان و عراق که ایالات متحده را تا آستانه مرزهای ایران کشاند، جمهوری اسلامی به جای افزایش برد موشک‌هایش فراتر از خاورمیانه، تلاش کرد ضریب اطمینان، دقت و قابلیت استفاده علیه اهداف تاکتیکی را در موشک‌هایش ارتقاء دهد. زمانی که جورج بوش پسر، رئیس جمهوری اسبق آمریکا در سال 2002 میلادی، ایران را محور شرارت نامید، ایران دانست که همراه نیابتی‌هایش به زودی درگیر جنگ‌های بیشتری در خاورمیانه خواهند شد. همین انگیزه‌ای شد برای ایران تا بر ساخت موشک‌های کوتاه و میان‌برد اما دقیق‌تر متمرکز شود.

گرچه ایران تاکنون موشک‌های بالستیکی با برد بیش از 2 هزار کیلومتر را رونمایی یا آزمایش نکرده، اما ایالات متحده نگران است که مبادا برنامه فضایی ایران پوششی باشد برای پژوهش در زمینه فناوری دوگانه‌ای که قابلیت تبدیل شدن به موشک بالستیک قاره‌پیما را داشته باشد. موشک‌هایی که بردشان بتواند به خاک ایالات متحده برسد و ایران را در ردیف کشورهای معدود دارنده چنین سلاح‌هایی ارتقا دهد.

حملات دو سال گذشته نشان می‌دهد که گرچه موشک‌های ایران دقیق‌تر شده‌اند اما فعالیت ایران در زمینه افزایش دقت موشک‌ها همچنان ادامه دارد. پژوهش‌های موشکی اخیر ایران به تولید موشک‌های کروز انجامیده است. ایران هر ساله در دهه فجر، سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، از موشک‌های جدیدی رونمایی می‌کند. ایران نه تنها موشک‌هایش را در اختیار نیروهای نیابتی‌اش در منطقه قرار می‌دهد بلکه آنها را برای مقاصد راهبردی نیز مورد استفاده قرار می‌دهد و حتی مستقیماً از سرزمین‌های خودش از آنها علیه اهداف گروه‌های (تروریستی) در کردستان عراق، آمریکایی‌ها و داعش نیز استفاده می‌کند.

درک ایران از تهدیدهای خاورمیانه تغییر نکرده است. خروج دونالد ترامپ، از برجام به ایران نشان داد که حتی در صورت امضای توافقی تازه، هیچ چیز نمی‌تواند دولت بعدی آمریکا را از نقض توافق بازدارد. بنابراین ایران همچنان خود را ناچار از ادامه برنامه موشکی می‌بیند. علاوه بر این، سوریه،‌ عراق، افغانستان و داعش همچنان منبع تهدید هستند. در صورتی که ایران درباره برنامه موشکی‌اش توافقی با غرب امضاء کند، موضع‌گیری‌های خصمانه عربستان و امارات تعدیل نخواهند شد.

در حقیقت، این دو کشور توافق تازه را محدودیتی برای راهبرد منطقه‌ای ایران و فرصتی برای نفوذافکنی خودشان تلقی خواهند کرد. کوتاه سخن این که، ایران برخلاف تمایلش برای امتیازدهی در زمینه برنامه هسته‌ای، با به یاد داشتن تهدیدات گفته شده، هرگز از خط‌قرمزهای برنامه موشکی‌اش گامی عقب‌نشینی نخواهد کرد.
 

کاهش مشارکت مردم در انتخابات میراث تاریخی سیاست‌های لیبرالی

سیاست‌ها و عملکردهای لیبرال‌ها هرگاه در مجلس و دولت بروز پیدا کرده، به کاهش مشارکت عمومی در انتخابات انجامیده است.

روزنامه جوان نوشت: انتخابات مجلس یازدهم در حالی برگزار شد که؛ کاخ سفید به شدت بر فشارهای تحریمی خود تا حد تحریم اعضای شورای نگهبان افزوده بود، دشمنان و مخالفان نظام از خط مصادره انتخابات مأیوس و تحریم انتخابات را به شدت تبلیغ و پیگیری می‌کردند، تلاش برای کاهش حضور مردم پای صندوق‌های رای تا حد استفاده ابزاری و ایجاد هراس از ویروس کرونا نیز کشیده شد، برخی از بی‌تدبیری‌ها و کژسلیقگی‌های بازیگران سیاسی در داخل بر فضای رقابتی انتخابات سایه انداخته بود، موج گرانی با جهش در قیمت خودرو آغاز و سپس با طرح مسئله قرار گرفتن ایران در لیست سیاه گروه اف‌ای‌تی‌اف ابعاد روانی جدیدی در بازار ارز و طلا پیدا کرده و با هراس کرونا هم‌افزا شد.

گرچه مشارکت 42/5 درصدی برای انتخابات مجلس در دنیای دموکراسی به امری معمول و نرخی قابل قبول به حساب آمده و حتی در بسیاری از کشورها با سابقه طولانی نظام‌های دموکراسی با نرخی کمتر از آن هم مواجه هستیم، اما برای جمهوری اسلامی ایران که همواره مشارکت را شاخص عمده همراهی و حمایت مردمی معرفی و بر حضور حماسی و پرشور رای‌دهندگان تاکید داشته یک پدیده قابل تامل و بررسی محسوب می‌شود. احتمالا عوامل پنچ‌گانه که به آن اشاره شد، می‌تواند در کاهش مشارکت در بخش‌هایی از جمله رای‌دهنده موثر بوده باشد، اما مروری بر فراز و فرودهای مشارکت سیاسی در تاریخ پس از انقلاب اسلامی عوامل داخلی دیگری را در میزان مشارکت یا بی‌تفاوتی سیاسی محتمل می‌سازد، از جمله عملکرد نهادهای برآمده از انتخابات یعنی دولت، مجلس و شوراهای شهر و روستا؛ و سیاست‌های حاکمیتی به‌ویژه در عرصه اقتصادی و اجتماعی.

هرگاه عملکرد نهادهای انتخاباتی مثبت بوده رضایت مردم را تقویت کرده‌اند، پیامد آن افزایش مشارکت بوده و اگر موجب نارضایتی شده‌اند، کاهش مشارکت را رقم زده است. حال فرقی نداشته که عملکرد دولت مرحوم آقای هاشمی بوده و یا شورای اول شهر تهران یا به‌کارگیری سیاست‌های اقتصادی لیبرالی و نخبه‌گرایانه دولت آقای روحانی و یا مجلس دهم نیز بر میزان اعتماد و رضایت توده مردم احتمالا موثر بوده که پیش از این در اعتراض به افزایش قیمت بنزین یا گله‌مندی از افزایش قیمت ارز تجلی پیدا کرده بود.

کما اینکه همین نوع سیاست‌ها در ابتدا دهه 70 و دولت دوم مرحوم آقای هاشمی در حاشیه شهرهای بزرگ و متاثر از سیاست‌های توسعه اقتصادی و اجتماعی آن دوران به اعتراض و آشوب منتهی شد.

گرایش نهادهای انتخاباتی به سیاست‌های لیبرالی در عرصه اقتصادی و اجتماعی و به‌کارگیری رویکردهای سرمایه‌سالارانه و غفلت از عدالت مورد انتظار جامعه متاثر از ارزش‌های دینی و انقلابی اگر صورت نخبه‌گرا داشته و اقناع توده‌ها را به فراموشی بسپارد، پیامدی چون بی‌تفاوتی یا اعتراض دارد؛ پیامدهایی که در حاشیه کانون‌های توسعه و رفاه با احساس محرومیت نسبی همراه و در دولت‌های دارای سیاست‌های یکسان و همسو به‌صورت مشابه تکرار شده است.

ایران

تعیین وثیقه برای آزادی هنگامه شهیدی
 

خبر اول اینکه، وکیل مدافع هنگامه شهیدی ابراز امیدواری کرد که موکلش با تأمین وثیقه از زندان آزاد شود. به گزارش ایسنا، مصطفی ترک همدانی در توئیتر نوشت که مقامات قضایی پذیرفته‌اند هنگامه شهیدی در قبال تأمین وثیقه به مرخصی بیاید. او ابراز امیدواری کرد که  در صورت تأمین وثیقه، موکلش تا روز پنجشنبه آزاد شود.  ۵ تیر سال ۹۷ هنگامه شهیدی در جزیره کیش بازداشت شد. دادستان تهران ۱۰ تیر ۹۷ از صدور کیفرخواست برای هنگامه شهیدی با پنج عنوان اتهامی خبر داد و گفت که این پرونده به زودی جهت محاکمه به دادگاه ارسال خواهد شد. مصطفی ترک‌همدانی در اوایل سال ۹۸ گفته بود: رأی محکومیت موکلم در دادگاه بدوی که مجموعاً 12 سال و 9 ماه حبس بود و 7 سال و نیم آن قابل اجرا بود، با رد تجدید نظرخواهی موکلم و بنده در شعبه 36 دادگاه تجدید نظر استان تهران مستقر در دادگاه انقلاب، عیناً تأیید شد.
 

تفکرات خطرناک‌تر از کرونا را جدی بگیریم
 

خبر دیگر اینکه، سایت عصر ایران در مطلبی با تیتر «تفکراتی خطرناک‌تر از کرونا» از توزیع جزوه‌ای در شهر قم خبر داده که برخلاف توصیه‌های پیشگیرانه علیه بیماری کرونا از سوی مراجع تقلید و مسئولان است. این سایت نوشته است: از قم خبر می‌رسد که جزوه‌ای در این شهر دست به دست می‌شود که در آن مردم را توصیه به صله‌ رحم و دید و بازدید کرده است. در این جزوه از مردم خواسته شده که فامیل را جمع کنند، زیارت عاشورا بخوانند و به حرم حضرت معصومه پناه ببرند. در این مطلب سخنی از حسین روازاده یکی از مدعیان طب سنتی هم منتشر شده که گفته است: «من به قم آمده، هم در مسجد و جلسات خصوصی با همه روبوسی می‌کنم، هم مرقد می‌روم. این‌ها می‌خواهند دین ما را از ما بگیرند و به ما صدمه بزنند. کاری که دارند انجام می‌دهند، هیچ معنایی ندارد. ضمناً این چه بیماری است که شما اینقدر گنده‌اش کردید؟ مگر درمانش کاری دارد؟ من اعلام آمادگی می‌کنم، شخصاً ورود می‌کنم به آنجایی که این بیماران هستند، درمان‌شان را شروع می‌کنیم تا ببینید چقدر سریع درمان می‌شوند.» نویسنده این نوع تفکرات را خطرناک‌تر از ویروس کرونا دانسته است.

خراسان

دردسر مصوبه دولت برای ترخیص هزار تویوتا

در حالی که هیئت وزیران به درخواست قاضی زاده هاشمی وزیر سابق بهداشت، مجوز ورود و ترخیص هزار دستگاه آمبولانس تویوتا به صورت کامل (CBU) توسط این وزارتخانه را در اوایل سال 1396 صادر کرد اما گزارش یک مقام مسئول دولتی نشان می دهد مصوبه مذکور به علت رعایت نکردن مفاد و ضوابط فنی با ایراد نهادهای نظارتی مواجه شده و با گذشت حدود 30 ماه از مصوبه اول، یک مسئول ارشد اجرایی در ابلاغیه جدید خود، تاکید کرده این خودروها فقط پس از دریافت تأییدیه استاندارد و رعایت الزامات استاندارد ملی ایران قابلیت ترخیص خواهند داشت.

مدیرانی که خودسرانه استخدام کنند، مجازات می شوند

با توجه به سختگیری های قانون برنامه ششم توسعه در خصوص استخدام و افزایش حقوق در ادارات دولتی، یک نهاد مهم دولتی در نامه روزهای اخیر خود به اعضای کابینه، متذکر شده هرگونه بخشنامه، تغییر چارت، طبقه بندی مشاغل و افزایش مبنای حقوقی یا استخدام و به کارگیری نیرو که دارای بار مالی برای آن نهاد باشد فقط در صورتی قابل اجراست که فرایند دریافت مجوز از دولت آن هم به صورت مکتوب را  انجام داده  باشد وگرنه تخلف از این بخشنامه، تعهد زاید بر اعتبار محسوب می شود و مشمول مجازات های قانونی می شود.

آرمان

ضیاء نبوی آزاد شد

یک فعال دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی پس از شش روز بازداشت، آزاد شده است. عصر روز دوشنبه سیدضیاء نبوی، دانشجوی کارشناسی‌ارشد جامعه‌شناسی دانشگاه علامه طباطبایی که هفته گذشته بازداشت شده بود، با قرار وثیقه آزاد شده است. گفتنی است وی یکی از چهار فعال دانشجویی است که طی هفته‌های اخیر بازدداشت شده و بعد از تفهیم اتهام آزاد شده است.

درخواست کمک ایران از روسیه

در پی شیوع کرونا ویروس در ایران، تهران خواهان کمک روسیه شده است. به گزارش اسپوتنیک، سفیر ایران در روسیه در پاسخ به پرسش خبرنگار رسانه روس مبنی بر درخواست کمک ایران از روسیه در زمینه کرونا ویروس گفته است: بله ما چنین درخواستی از روسیه کرده‌ایم. ما از کمک‌های بشردوستانه از همه کشورها، از جمله از همفکران خود استقبال می‌کنیم.

ابتلای رئیس اورژانس کشور به کرونا

روابط عمومی اورژانس کشور با تایید ابتلای رئیس اورژانس کشور به کرونا اعلام کرده است: حال دکتر پیرحسین کولیوند خوب است و جای هیچ نگرانی نیست. به گزارش روابط عمومی اورژانس کشور، در پی خبر ابتلا رئیس اورژانس کشور به کرونا ویروس، به اطلاع می‌رساند، حال دکتر پیرحسین کولیوند خوب است و در حال حاضر تحت درمان است.

ماجرای هجوم میمون‌های کویت‌؟

ویدئویی مبنی بر هجوم میمون‌های کویت به ایران از طریق عراق در فضای مجازی منتشر شده است. این در حالی است که کلیپی در فضای مجازی در حال دست به دست شدن است که نشان‌دهنده هجوم میمون‌های کویتی به کشور عراق است. این میمون‌ها از کویت وارد عراق شده و در حال نزدیک شدن به مرز ایران هستند. بررسی‌ها نشان می‌دهد این ویدئو برای چندین سال پیش است و صحت ندارد.

توقف دو مسافر ایرانی در فرودگاه بغداد

اداره بهداشت «الکرخ» بغداد روز سه‌شنبه اعلام کرده است که دو مسافر ایرانی در فرودگاه بین المللی بغداد که از هند وارد عراق شده بودند، به دلیل بالا بودن درجه تب، توسط ماموران بهداشتی این کشور متوقف شده‌اند. وزارت بهداشت عراق روز دوشنبه از ابتلای 5 مورد آلودگی جدید به ویروس کرونا (سه مورد در بغداد، یک مورد در نجف و یک مورد در میسان) خبر داده بود. بر پایه اعلام مسئولان عراقی، تاکنون 25 مورد آلودگی به ویروس کرونا در این کشور شناسایی و ثبت شده است.

استوکس به قید وثیقه آزاد شد

آنتونی استوکس، مهاجم جنجالی پرسپولیس که روز دوشنبه در فرودگاه لندن با شکایت نامزد سابقش دستگیر شده بود، روز سه‌شنبه با قید وثیقه آزاد شده است. به گزارش آی اسپورت، دیلی میل انگلیس خبر داده است: استوکس به خاطر اهانتی که به نامزد سابقش از طریق ایمیل و شبکه‌های مجازی داشته است از سوی دادگاه محکوم شده به همین خاطر به محض ورود به لندن دستگیر شده است. آنتونی استوکس، مهاجم جنجالی پرسپولیس اکنون با قید وثیقه آزاد است و قرار است در تاریخ 28 آوریل (9 اردیبهشت 99) محاکمه شود.

لغو پروازهای ایران‌ایر به سوئد

سوئد تحت‌تاثیر شیوع ویروس کرونا در ایران، پرواز هواپیماهای ایران ایر به مبدا و مقصد این کشور را به حالت تعلیق درخواهد آورد. گفتنی است در این رابطه آژانس حمل‌ونقل سوئد روز دوشنبه اعلام کرده است که تحت‌تاثیر شیوع ویروس کرونا در ایران، پرواز هواپیماهای ایران ایر به مبدا و مقصد سوئد را تا اطلاع ثانوی به طور موقت لغو خواهد کرد. بر اساس گزارشی که در یاهونیوز آمده است: سازمان بهداشت و سلامت عمومی در سوئد با انتشار نامه‌ای به آژانس حمل‌ونقل در این کشور از مقامات مربوطه درخواست لغو و تعلیق پروازهای شرکت هواپیمایی ایران ایر به سوئد را ارسال کرده بود. این در حالی است که ویروس کرونا در ابتدا از چین شیوع و گسترش یافته است.

درگذشت مشاور رئیسی بر اثر کرونا؟

احمد تویسرکانی که در بیمارستان بقیه‌ا... بستری بوده دوشنبه شب دارفانی را وداع گفته است. وی در زمان ریاست صادق آملی‌لاریجانی بر قوه قضائیه، رئیس سابق سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بوده است. گفتنی است ایسنا در این باره نوشته است: پس از انتصاب خداییان به‌عنوان رئیس جدید سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، تویسرکانی به‌عنوان مشاور سیدابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه منصوب شده است. تویسرکانی سابقه بیماری قلبی داشته است. این در حالی است که اخباری منتشر شده مبنی بر اینکه درگذشت احمد تویسرکانی بر اثر ابتلا به کرونا بوده است.

آخرین وضعیت جسمانی استاد شجریان

بیمارستان جم، همچون روزهای گذشته در اطلاعیه‌ای به شرح شرایط جسمی محمدرضا شجریان پرداخته است. در این اطلاعیه آمده است: «در راستای اطلاع‌رسانی به مردم هنردوست و هم‌میهنان عزیز، به استحضار می‌رساند وضعیت ایشان در حال حاضر از نظر قلبی، عروقی و کلیوی پایدار است. ولی نسبت به چند روز گذشته مختصر دچار کم‌خونی شده‌اند که در حال بررسی و درمان هستند. درکل شرایط پایداری دارند و جهت مراقبت بهتر و بیشتر نیازمند ادامه بستری در بخش مراقبت‌های ویژه هستند.»

اولین بیمار کرونایی در یمن فرار کرد!

روز دوشنبه بعد از انجام تست کرونای یک شهروند یمنی در بیمارستان ابن‌سینا در استان حضرموت یمن، اخباری درباره ثبت اولین مورد ابتلای قطعی به کرونا ویروس منتشر شده است. این مورد مربوط به جوانی از خارج بازگشته بوده است. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، منابع یمنی گفته‌اند، بعد از اینکه نتایج تست کرونای این فرد تایید شده، به بیمارستان ابن سینا (بزرگ‌ترین بیمارستان حضرموت) اطلاع‌ داده شد تا اتاقی را برای قرنطینه وی آماده کنند اما مقامات پزشکی با صحنه فرار این جوان پیش از انتقالش به بیمارستان مواجه شده‌اند.

ممنوعیت تردد غیربومیان به قشم

فرماندار قشم درباره ممنوعیت تردد غیربومیان به قشم گفته است: در جهت حفظ سلامت قشموندان و کنترل وضعیت، هر گونه تردد غیرساکنین به این شهرستان ممنوع است. علیرضا نصری رئیس ستاد مدیریت بیماری کرونا شهرستان قشم در این باره تصریح کرده است: این تصمیم پس از بررسی جوانب مختلف و در راستای اقدامات پیشگیرانه گرفته شده است. در این راستا غیر از ساکنان تنها خودروهای حامل اقلام ضروری مجاز به ورود به شهرستان خواهند بود. نصری در ادامه سخنانش بیان کرده است: هماهنگی‌های لازم با دستگاه‌های متولی در این باره صورت گرفته است.

درگذشت یک استاد ادبیات بر اثر کرونا

حجت (نورالدین) صیحانی، استاد ادبیات در 57 سالگی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا درگذشته است. شمس‌لنگرودی، شاعر و پژوهشگر ادبیات، با تایید این خبر گفته است: دکتر حجت (نورالدین) صیحانی دچار ویروس کرونا شده و از دنیا رفته است. اکنون برادر او هم به همین علت در بیمارستان بستری است. او که در صفحه اینستاگرامی خود پیامی در پی درگذشت این استاد دانشگاه منتشر کرده، بیان کرده است: من از بچگی خانواده دکتر صیحانی را می‌شناختم و با واسطه با ایشان در ارتباط بودم. حجت (نورالدین) صیحانی در سال 1341 در لنگرود متولد شده است. او دکترای آموزش زبان انگلیسی داشته و در دانشگاه لنگرود تدریس می‌کرده است. از تالیف‌های حجت صیحانی می‌توان به «برگی برای ترجمه» اشاره کرد.

مادر رونالدو سکته کرد

دولورس آویرو، مادر کریستیانو رونالدو ستاره پرتغالی یوونتوس دیروز صبح به علت سکته به بیمارستان منتقل شده است. مادر کریس رونالدو در حال حاضر در بخش آی سی یو در بیمارستان دکتر نلیو مندونچا در منطقه فونچال بستری شده است. همچنین کریستیانو و دیگر فرزندان دولورس 65 ساله خودشان را به بیمارستان رسانده‌اند و در بخش مراقبت‌های ویژه منتظر مشخص شدن شرایط مادرشان هستند. گفتنی است مطبوعات پرتغال گزارش داده‌اند که مادر رونالدو در حال حاضر هوشیار است و شرایطی پایدار دارد. این در حالی است که باید 12 تا 24 ساعت منتظر ماند تا وضعیت بیمار مشخص شود. پزشکان به خانواده در مورد شرایط بیماری توضیح داده‌اند.

ابتلای دو مدیر سازمان نظام پزشکی به کرونا

دکتر جهانگیری، معاون نظارت و فنی سازمان نظام پزشکی به دنبال بروز علائم مشکوک به کرونا در بیمارستان مسیح دانشوری بستری و اقدامات تشخیصی و درمانی لازم برای وی در حال انجام است.‌ دکتر جهانگیری در روزهای اخیر از ساعات آغازین صبح تا پاسی از شب در جلسات متعدد سازمان نظام پزشکی، وزارت بهداشت و سایر نهادها و دستگاه‌های ذی‌ربط و نیز صف اول مبارزه با کرونا حاضر بوده است. در حال حاضر حال عمومی وی خوب است و تب هم کاهش یافته است. دکتر جهانگیری پس از دکتر کرمانپور، مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، دومین نفر از مدیران سازمان نظام پزشکی است که به بیماری کرونا مبتلا شده است.

یارانه کرونا پرداخت شود

یک نماینده مجلس تاکید کرد: باید به اقشاری که این روزها کم درآمد هستند و بیماری کرونا باعث تعطیلی همین مشاغل کوچک شده یارانه داده شود.غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی درباره شیوع بیماری کرونا و تاثیر این بیماری بر کسب و کارها و تاثیر این فضا بر زندگی اقشار کم درآمد و کارگران گفت: کرونا متعلق به یک وزارت خانه نیست، این که فقط بگوییم فقط وزارت بهداشت و درمان مسئول رسیدگی و متولی کنترل و ریشه‌کن کردن این بیماری است، درست نیست.نماینده رشت در مجلس با بیان اینکه کرونا سلامت اقتصاد را خدشه‌دار کرده است، عنوان کرد: مردم از درب منازل بیرون نمی‌آیند که باعث تعطیلی کسب و کارشان شده است؛ همین امر می‌تواند به بسیاری از مشکلات اقتصادی و معیشتی دامن بزند.وی با اشاره به ایام نوروز و شب عید، بیان کرد: امروز بازارها رو به تعطیلی رفته است و مردم دچار مشکل شده‌اند.

برچسب ها:

سیاسی