اجازه ترخیص ۱۶۰ هزار تن ذرت باقی مانده در گمرک را نمی دهیم/ مخالفتی با صادرات به عراق نداریم

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، نیره پیروز بخت امروز در نشست مشترک با رئیس اتاق تعاون و تعاون گران بخش کشاورزی و مواد غذایی در مواجهه با گلایه آنها از بلاتکلیفی ۱۶۹ هزار تن ذرت در گمرک علی رغم نیاز داخل گفت:  از ۵.۵ میلیون تن  ذرتی که قرار بود به کشور وارد شود استاندارد حجم بالایی از آن تایید شد و درباره ۱۶۹ هزار تن باقی مانده اغراق می‌شود.

وی گفت: ذرتی که وارد کشور شد دو نوع بود که حتی در عکس هایی که از آن داریم، آلودگی این میزان به دلیل داشتن آفلاتوکسین بالا، مشخص است، نمی‌توانیم اجازه واردات آن به کشور را بدهیم، اما مخالفتی هم با صادرات آن به عراق بر مبنای استانداردهای آن کشور نداریم.

وی با اشاره به عضویت اتاق تعاون در شورای عالی استاندارد گفت: این یکی از تحولات مثبتی است که رخ داده است.
پیروزبخت از گفت‌وگو با تعاون گران و شنیدن گلایه ها و انتقادات آنها استقبال کرد و گفت باید گفت‌وگوی بین بخش خصوصی و دولتی ادامه پیدا کند.

وی ادامه داد: بسیاری از گلایه های امروز در سازمان هم مطرح شده و گفت و گوی هایی انجام شده و بی پاسخ نمانده است.
وی در ادامه اتاق تعاون را بر اساس قانون یکی از مهمترین مولفه های توسعه اقتصادی برشمرد و گفت نمی‌توانیم به راحتی از کنار بخش خصوصی بگذریم.

رئیس سازمان استاندارد با اشاره به نقش که تعاونی ها می توانند در برند سازی ایفا کنند، گفت: برای نمونه برند موز چیکیتا محصول یک کار هماهنگ و گروهی است که صرفا از جانب یک تولیدکننده انجام نشده است، اما کدام یک از تعاونی های ما چنین اقدامی را مثلا درباره مرکبات شمال انجام داد؟

پیروز بخت با اشاره به اصلاح قانون تعاون در سالهای اخیر در مجلس گفت: مجلس همچنین روی سازمان ملی استاندارد هم نظر داشته و به اصلاح قانون این سازمان پرداخته است.

رئیس سازمان ملی استاندارد همچنین با اشاره به انتقادات تولید کنندگان و وارد کنندگان درباره موازی کاری و مقررات مداخله گرانه با مقررات سازمان استاندارد گفت: خوش‌بختانه در اصلاح و تغییر قوانین و مقررات ما اصلاح این موارد پیش بینی شده است.

وی با اشاره به اینکه در تفاهم‌نامه های صادراتی با دیگر کشورها سه نوع استاندارد قید می شود، گفت: در بعضی تفاهم نام‌ها بر اساس استاندارد ملی ایران، صادرات انجام می‌شود، در برخی  موارد استاندارد کشور مقصد باید رعایت شود و در برخی موارد نیز اگر خودشان در آن مورد استاندارد خاصی نداشته باشند، یک سری مشخصات فنی در نظر گرفته می‌شود.

رییس سازمان ملی استاندارد تاکید کرد: ما به عنوان سازمان ملی استاندارد نمی خواهیم خودمان در همه زمینه ها دخالت کنیم، اما به طور غیر مستقیم ورود خواهیم کرد.

پیروزبخت ادامه داد: توقعات نظام از سازمان ملی استاندارد بیش از گذشته است و در ابلاغیه مقام معظم رهبری در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بر نقش استاندارد ملی در تمام موارد تاکید شده است.

وی همچنین به ارتقا جایگاه این سازمان اشاره کرد و افزود: هم ترازی رئیس سازمان با معاون رئیس جمهور به لحاظ اهمیت و فرا بخشی سازمان  بر جایگاه این سازمان تاثیرگذار بوده است.
ادامه دارد...

انتهای پیام/ب

برچسب ها:

اقتصادی