رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران گفت: وجود برخی رایحهها مانند رایحه پرتقال، گلاب و خیار در خانه و محیطهای اداری، ضمن کاهش اضطراب، بدن را در مقابل ویروس کرونا مقاوم میسازد.
نفیسه حسینی یکتا درباره جوی که در فضای مجازی ایجاد و در آن بر مصرف گرمی برای پیشگیری تاکید شده، افزود: به این بحث که کرونا گرم است یا سرد نباید توجه کرد زیرا نیاز است علایم بیماری به صورت جدی مورد بررسی قرار گیرد. مهم این است که از ظرفیت موارد مختلف درمانی در بحث پیشگیری از ابتلا به کرونا استفاده شود.
وی تاکید کرد: باید گیاهان دارویی که سیستم ایمنی را تقویت می کند در رژیم و سبد غذایی گنجانده شود. مواردی که بحث های تحقیقاتی بر روی آن صورت گرفته و مشخص شده که سیستم ایمنی را تقویت می کند زیرا هرچه سیستم ایمنی را تقویت کند در مبارزه با انواع بیماری های ویروسی از جمله ویروس کرونا می تواند اثرگذار باشد.
چه کنیم تا سیستم ایمنی سپر دفاعی در مقابل کرونا باشد؟
رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران، حفظ آرامش، خواب کافی، استفاده از گیاهان دارویی و ادویه جات را راهکاری بر تقویت سیستم ایمنی بدن یاد کرد و در توضیح هر کدام گفت: ترس مساوی است با افزایش احتمال به بیماری زیرا هر وقت که ترس در بدن بوجود آید سیستم ایمنی تضعیف می شود. از شهروندان تقاضا داریم در کنار رعایت نکات بهداشتی که از سوی وزارت بهداشت اعلام می شود آرامش را هم حفظ کنند.
معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت ادامه داد: خواب کافی از دیگر مواردی است که سیستم ایمنی را تقویت می کند؛ خوابی بهنگام و بموقع و به میزان کافی. ضمن این که خستگی مفرط تضعیف کننده سیستم ایمنی است پس باید مراقب بود.
چه بخوریم تا مبتلا نشویم؟
رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران درباره مواد غذایی و تاثیر آن بر تقویت سیستم ایمنی بدن توضیح داد: در رژیم غذایی حتما باید از برخی گیاهان مانند نعنا، ریحان، پونه و چیزهایی که تقویت سیستم ایمنی می کند استفاده کرد. همچنین مصرف سوپ هایی که در آن از کدو حلوایی و کدو سبز و سبزیجات استفاده شده باشد.
حسینی یکتا ادامه داد: استفاده از سیر، سیاه دانه و موارد مشابه در پیشگیری از کرونا موثر است اما استفاده از حجم زیادی از سیر یا سیاهدانه درست نیست زیرا گیاهان دارویی با درجه بالای گرمی هستند که ممکن است در برخی افراد نتیجه عکس دربرداشته باشد.
وی افزود: لزوما این بیماری به گونه ای نیست که با مصرف گرمی جات دور شود و در افراد مختلف اثرات متفاوتی دارد پس باید بنا به فیزیولوژی بدن از گیاهان گرم استفاده کرد.
حسینی یکتا بر استفاده از ادویه جات مانند دارچین، آویشن، زردچوبه و غیره در برنامه غذایی تاکید و خاطرنشان کرد: استفاده از زعفران و هل در کنار سایر ادویه جات ها در رژیم غذایی کمک کننده به تقویت سیستم ایمنی است.
برخی بوها، کاهش دهنده اضطراب و بیماری
وی یادآور شد: بهتر است برای کاهش اضطراب، برخی رایحه ها همانند رایحه پرتقال، گلاب و خیار را در محیط داشته باشیم. این ها رایحه ها ضمن کاهش اضطراب، بدن را در مقابل کرونا مقاوم می کند.
دوری از خبرهای غیرقابل وثوق، راهکار دیگر مقابله روحی با کرونا
حسینی یکتا به شهروندان هشدار داد که مراقب فضای مجازی و اطلاعات آن باشیم زیرا مطالب رد و بدل شده در این فضا منبع و ماخذی ندارد و دستخوش مسایل سیاسی و تبلیغاتی برای افرادی که روی این موضوع کار می کنند است.
وی افزود: باید نسبت به وثوق مطالبی که می شنویم دقت و تلاش کنیم با کلیاتی که در خصوص این بیماری و علائم آن وجود دارد از غذاها و گیاهان دارویی استفاده کنیم.
رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران تاکید کرد: به عنوان جامعه متخصصان طب سنتی و انجمن علمی طب ایرانی سعی می کنیم توصیه هایی بر اساس منابع معتبر ارایه دهیم.
حسینی یکتا افزود: انجمن علمی طب سنتی ایرانی متنی را به عنوان اطلاعیه شماره یک هم در فضای مجازی مرتبط و هم در سایت انجمن علمی در معرض دید عموم قرار داده که در حال ویرایش است و در ویرایش های بعدی با توجه به شرایطی که بیماری دارد اطلاعات بیشتری را در اختیار عموم خواهد گذاشت.