سفر به استان‌های جنوبی برای فرار از کرونا!

5e65ec200ed29_2020-03-09_10-41
سازمان منطقه آزاد کیش هم از لغو تورهای گروهی و مسافرتی به این جزیره خبر می‌دهد و اعلام می‌کند: «فروش بلیت‌ها صرفاً برای کیشوندان، کارکنان و خانواده‌های دستگاه‌های ارائه دهنده خدمات دولتی در کیش محدود می‌شود.»

گیلان در کانون بحران کرونا قرار دارد با وجود این برخی از شهروندان ایرانی همچنان اصرار دارند تعطیلات اجباری ناشی از این ویروس خطرناک را در این استان شمالی بگذرانند. این خواسته شهروندان به اعتراض برخی از گیلانی‌ها منجر شده است. بعضی از شهروندان گیلانی خود اقدام به بستن راه‌های ورودی گردشگران به استان‌شان کردند.
«ارسلان زارع» استاندار گیلان می‌گوید: «در رعایت حقوق شهروندی و انسانی باید همه با یکدیگر مشارکت و همکاری کنیم و نباید با خروج از منزل بستر انتقال این ویروس را فراهم سازیم.»
دولت نیز برای جلوگیری از شیوع بیشتر مدارس و دانشگاه‌ها را تعطیل کرد اما این تعطیلی‌ها همزمان شد با افزایش سفر به استان‌های شمالی. این تعطیلات قرار بود با خانه نشینی شهروندان به کنترل ویروس کرونا منجر شود اما از سوی تعداد بسیاری از شهروندان با سهل‌انگاری روبه‌رو شد و صدای اعتراض وزارت بهداشت را هم بلند کرد. افزایش ۲۰ درصدی ورود گردشگران به استان‌های شمالی که بعد از قم و تهران کانون بحرانی ویروس کرونا شدند به اعتراض حسن روحانی رئیس جمهوری هم منجر شد. بعد از آن بود که استاندار مازندران هم مثل استاندار گیلان از قرنطینه استانش خبر داد اما این قرنطینه یک روز بیشتر طول نکشید و استاندار مازندران قرنطینه را شکست. احمد حسین‌زادگان، استاندار مازندران، البته به مسافران هشدار داده است که ایجاد هرگونه کمپ‌ عمومی گردشگری و برپایی چادر در محیط پارک‌ها و فضای روباز ممنوع است و مدرسه‌ها و خوابگاه‌های دانشجویی از پذیرش مسافر باید خودداری کنند. اما آنچه نگرانی را در این استان تشدید می‌کند، وجود ویلاهای شخصی است که انگیزه اصلی سفر به این منطقه شده است.
 علی اکبر آشوری، مدیر مرکز مدیریت راه‌های سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای نیز در این باره تأکید می‌کند که خودروهای شخصی با پلاک‌های غیربومی نمی‌توانند به استان‌های گیلان و مازندران وارد شوند. «رضا شجاعی» کودک مازندرانی مبتلا به دیالیز در اعتراض به باز کردن درهای ورودی مازندران به روی مسافران و گردشگران می‌گوید: «من یک دیالیزی هستم. مجبورم یک روز در میان از ساری به بابل بروم. چیه همه راه‌ها را وسط این کرونا باز کردید! حالا تکلیف من دیالیزی وسط این کرونا چیست؟ شما بگویید.» گزارش ویدئویی خبرگزاری ایمنا هم‌ نشان از اعتراض شماری از شهروندان در شهرهایی مانند بابل در اعتراض به باز شدن راه‌های ورود گردشگر دارد.
جوانان آملی هم اعلام کردند که اجازه نمی‌دهند مسافران وارد شهرشان بشوند. قرنطینه کردن شهرهای بشدت آلوده و کنترل رفت و آمد شهروندان به این شهرها از راهکارهایی است که سازمان جهانی بهداشت برای مهار ویروس کرونا توصیه می‌کند و تجربه چین به‌عنوان کانون اصلی شیوع کرونا مؤثر بودن این اقدام را تأیید کرده است.
در همین راستا، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان، از ممنوعیت پذیرش مسافر در مراکز اقامتی غیررسمی و نیمه‌رسمی استان زنجان تا اطلاع بعدی خبر می‌دهد. این در حالی است که «علی اصغر مونسان» وزیر میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی با تعطیلی هتل‌ها موافق نیست او تنها با تعطیلی مراکز غیررسمی موافقت کرده است.
سازمان منطقه آزاد کیش هم از لغو تورهای گروهی و مسافرتی به این جزیره خبر می‌دهد و اعلام می‌کند: «فروش بلیت‌ها صرفاً برای کیشوندان، کارکنان و خانواده‌های دستگاه‌های ارائه دهنده خدمات دولتی در کیش محدود می‌شود.»
در این میان استاندار اصفهان هم قرنطینه کامل این شهر صفوی را شکست و در برنامه هشت بهشت شبکه اصفهان ورود مسافر را مشروط آزاد کرد. این تصمیم به واکنش اعتراض‌آمیز شهروندان اصفهانی منجر شد.
تلاش‌ها در اهواز هم برای قرنطینه کردن خوزستان همچنان ادامه دارد. استاندار این استان نیز هنوز با قرنطینه خوزستان موافقت نکرده است. پیش از این شهردار اهواز در نامه‌ای به استاندار خواسته بود تا اهواز قرنطینه شود اما غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان قرنطینه اهواز را در حیطه اختیارات شهردار ندانست. گروهی از فعالان میراث فرهنگی و اجتماعی این استان هم در نامه‌ای خواستار قرنطینه خوزستان شده‌اند. خوزستان هوای گرمی دارد و شهروندان آن نگران هستند، این گرما بسیاری از افراد را به استان‌شان بکشاند. برخی از ایرانی‌ها در حالی اعتقاد دارند گرما کرونا را می‌کشد که سازمان جهانی بهداشت آن را رد و اعلام کرده است به خودتان امید واهی ندهید.
حالا هم مهران باباپور عضو شورای شهر اهواز می‌گوید: «برای اینکه شاهد افزایش آمار مبتلایان به ویروس کرونا نباشیم، انتظار داریم از سفر شهروندان سایر استان‌ها به اهواز جلوگیری شود.» باباپور این بار متوسل به فرماندار شد تا شاید بتواند اهواز را قرنطینه کند.
عبدالکریم گراوند استاندار بوشهر نیز از شهروندان ایرانی می‌خواهد تا از سفر به استان‌های جنوبی از جمله بوشهر خودداری کنند. او حتی از بازار بوشهر هم خواسته که یک هفته تعطیل شوند. گراوند از ناحیه بوشهری‌هایی که به مأموریت به استان‌های درگیر با کرونا رفته‌اند و حالا به استان بازگشته‌اند نگران است.

برچسب ها:

اجتماعی