سالانه بیش از 400 هزار نفر به خدمت سربازی می‌‌روند/ سرباز ثروت عمومی و سرمایه ملی است

به گزارش خبرنگار انتظامی خبرگزاری فارس، سامانه سرباز ماهر امروز صبح رونمایی شد. سردار مهدی فرهی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح در این نشست به بحث سربازی پرداخت و اظهار داشت: امروز بحث سرباز و سربازی ویژگی‌های خاصی پیدا کرده و دارای شایستگی‌هایی شده که قابلیت توجه به آن را بیشتر کرده است. 

فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح  تصریح کرد: در بحث کمیت،‌کیفیت، پیوستگی و گستردگی سربازی در عرصه ملی آنچنان این بحث توسعه یافته است که سرباز به عنوان یک ثروت عمومی و سرمایه ملی محسوب می‌شود. 

وی گفت: سالانه بیش از 400 هزار سرباز که بیش از 40 درصد آ‌نها دارای تحصیلات دانشگاهی هستند عازم خدمت سربازی می‌شوند؛ بنابراین توجه به سربازی،‌ موضوع مهمی ا ست که هم فرمانده کل قوا و هم ستادکل نیروهای مسلح بر آن تاکید داشته‌‌اند. 

این مقام ارشد ستادکل بیان داشت: در خرداد 96 قرارگاه مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه بر این اساس تشکیل شد؛ وظیفه این قرارگاه غنی‌سازی و ارتقاء بهره‌وری سربازان در طول مدت سربازی است تا بتوان زمینه اشتغال سربازان را بعد از خدمت سربازی فراهم ساخت. 

وی به محدودیت‌های مدت‌ زمان سربازی پرداخت و گفت: 21 ماه،‌زمان مناسبی برای این کار نیست چرا که مشغله در زمان خدمت و همچنین نیاز به سرباز در طول 21 ماه فرصت کافی را در حیطه مهارت‌آ‌موزی به سربازان نمی‌دهد؛ بنابراین در این خصوص جمع‌بندی کردیم تا بتوانیم زمان بیشتری را برای توسعه مهارت قائل شویم. 

فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح اعلام کرد: در این راستا بر آن شدیم تا قبل از زمان سربازی برای فرزندان ذکور 15 سال به بالا که هنوز وارد خدمت سربازی نشده‌اند شرایطی را ایجاد کنیم تا به طور اختیاری و براساس علاقمندی‌شان از فرصت استفاده کرده و برای ورود به عرصه سربازی آماده شوند. 

سردار فرهی تصریح کرد: در همین راستا از فضای مجازی استفاده کرده و سامانه‌ای را در عرصه ملی طراحی و گسترش دادیم تا علاقمندانی که تحت قیومیت نیروهای مسلح نبوده اما علاقه‌مند هستند بتوانند از ظرفیت‌های سامانه بهره ورند

این مقام ارشد ستادکل، شرایط عضویت در این سامانه را داشتن تلفن همراه و اعلام کد ملی در سامانه عنوان و بیان داشت: این سامانه فقط برای جوانان ذکور بالای 15 سال بوده و قبل از خدمت سربازی است. 

وی گفت: بعد از ورود جوانان به این سامانه بر درج 40 تا 50 پارامتر اطلاعات که شامل مشخصات فردی، مهارت و مدارکی است که این جوان دارد عملا نوجوان عضو این سامانه می‌شوند و  سامانه نیز در یک رفتار تعاملی یکسری مهارت‌ها را به فرد معرفی می‌کند. 

این مقام ارشد ستادکل اعلام کرد: مهارت‌هایی که به این جوانان معرفی می‌شود در گام اول مورد نیاز نیروهای مسلح است؛ در گام دوم کشش بازار است و در گام سوم بنا بر طرح تکاپو به شرایط اقلیمی محل سکونت فرد بستگی دراد

وی گفت: درنهایت و با تجمیع تمام بررسی‌ها، 3 تا 5 مهارت با توجه به مشخصات فرد، مهارت و علاقمندی‌اش به وی پینشهاد می‌شود، مهارت‌هایی که شانس ا شتغال و موفقیت فرد در آن بیشتر است. 

سردار فرهی به ویژگی‌های سامانه سرباز ماهر پرداخت و گفت: عضویت جوانان در این سامانه و بهره‌گیری آنها، مشاوره‌ها و کسب امتیازات در مراحل بعدی در غربالگری اولیه سربازان مثمرثمر خواهد بود چرا که انتخاب سربازان متناسب با نیروهای مسلح و استفاده حداکثری از مهارت آنها امکان‌پذیر می‌شود و شرایطی مهیا می‌شود که سربازان در طول دو سال سربازی نیز مهارت‌ورزی کرده و با داشتن سابقه کار بتوانند به راحتی وارد بازار اشتغال شوند. 

وی به همکاری 16 وزارتخانه و 14 نهاد در این زمینه پرداخت و گفت: در راستای مهارت‌آموزی و اعطای گواهینامه‌های مناسب این همکاری‌ها صورت گرفته است. 

فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح اعلام کرد: سازمان فنی و حرفه‌ای،‌جهاد دانشگاهی، دانشگاه علمی کاربردی و ایرانسل با سامانه‌های دانا و لنز بیشترین نقش را در این زمینه داشته‌اند. 

این مقام ارشد ستادکل راه‌های ارتباطی با این سامانه را استفاده از اپلیکیشن‌ و پیام‌رسان‌های موبایلی دانست و گفت: بنا داریم سامانه را به سمت پس از خدمت یعنی اشتغال و شرایط زمینه‌سازی اشتغال نیز سوق دهیم. 

وی با تاکید بر این مطلب که این سامانه فعلا مربوط به نظام وظیفه نیست از نقش برجسته وزارت آموزش و پرورش،‌وزارت علوم، وزارت بهداشت و وزارت ورزش در این عرصه خبر داد. 

سردار فرهی هدف کلی از ایجاد سامانه سرباز ماهر را ایجاد ارتباط و تعامل دوطرفه میان سامانه و جوانان ذکور بالای 15 سال، ایجاد راهنمای مهارتی و شغلی، توسعه مهارتی، اعمال امتیازات و مشوقات بهره‌برداری بهتر در حین خدمت و آماده‌سازی و زمینه‌سازی برای اشتغال پس از خدمت عنوان کرد. 

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی