۳۰ قانون طلایی برای خرید از سوپرمارکت و بقالی

5e662c83215af_2020-03-09_15-16
اگر پس از خرید و در خانه متوجه شدید نقصی در کار است، مثلا تاریخ مصرف محصول گذشته یا بسته‌بندی ایراد دارد خجالت را کنار بگذارید. به فروشگاه برگردید و به‌فروشنده بگویید می‌خواهید چیزی که به‌شما فروخته را عوض کنید

فرقی نمی‌کند خریدتان را از بقالی نوستالژیک محلی و سوپرمارکت کوچک نزدیک خانه به‌صورت روزانه انجام می‌دهید یا هر ماه از فروشگاه‌های بزرگ زنجیره‌ای؛ وقتی پای خرید موادغذایی و خوراکی‌ها وسط بیاید، عقل حکم می‌کند تعارف را کنار بگذارید و تا جایی که امکان دارد، وسواس به‌خرج دهید. چون خوراکی‌ها مستقیم با سلامت اعضای خانواده ارتباط دارند و اگر عیب و ایرادی در کارشان باشد، خدا نکرده ممکن است کار به بیمارستان و حتی مرگ بکشد. سوای مسائل بهداشتی، این روز‌ها پای پول هم وسط است. آخرین مرتبه که به سوپرمارکت رفته‌اید را به‌خاطر بیاورید. فاکتور خرید چند تا خرید ساده می‌تواند راحت به ۱۰۰ هزار تومان نزدیک شود. در چنین شرایطی طبیعی است که باید بیشتر دقت کنیم و وسواس به‌خرج دهیم. پول و سلامت انسان چیز‌هایی نیستند که بتوان ساده جبرانشان کرد. نه؟

قانون‌هایی که باید رعایت کنید

۱- کسی نمی‌داند بهترین زمان خرید کدام است
در قدیم، فروشنده‌ها معمولا یک یا دو بار در هفته موادغذایی را تحویل می‌گرفتند، اما حالا هر روز موادغذایی توسط شرکت‌های پخش برای آن‌ها ارسال می‌شود و این نظریه که در بعضی روز‌های خاص، مواد غذایی تازه‌تر هستند، ایده اشتباهی است. معمولا بهترین زمان برای خرید، صبح است. در این وقت، شما می‌توانید بهترین و تازه‌ترین موادغذایی را تهیه کنید. معمولا فروشگاه‌ها، صبح قفسه مواد‌غذایی را با محصولات تازه پر می‌کنند.

۲- از مغازه‌هایی که ویترین کوچک دارند، خرید نکنید
اگر به دنبال موادغذایی تازه هستید، به مغازه‌هایی بروید که محوطه بزرگی برای نمایش موادغذایی خود اختصاص داده‌اند. نمایش محصولات و موادغذایی می‌تواند اطلاعات زیادی درباره موادغذایی به شما بدهد. معمولا ویترین‌های بزرگ، مواد‌غذایی بیشتری در معرض دید شما قرار می‌دهد تا حق انتخاب بیشتری داشته باشید.

۳- بقالی‌های قدیمی بهترین نیستند
شاید شما از آن دسته افرادی هستید که ترجیح می‌دهند موادغذایی خود را از بقالی‌های قدیمی و ارزانقیمت تهیه کنند، ولی بهتر است بدانید مغازه‌های ارزانقیمت و قدیمی، معمولا موادغذایی با کیفیت پایین ارائه می‌کنند.

۴- سعی کنید میوه و مواد غذایی زیاد نخرید
بیشتر از ۴۰۰ نوع مختلف میوه در بازار وجود دارد. مردم تمایل دارند میوه‌هایی بخرند که طرفداران بیشتری دارد. میوه‌هایی مثل سیب، پرتقال، موز و غیره، معمولا سریع فروخته می‌شود. میوه‌ها و سبزیجات استاندارد، در فروشگاه‌ها، به‌شکل تازه عرضه می‌شوند؛ بنابراین قفسه‌های آن‌ها در فروشگاه‌ها سریع خالی و پر می‌شود. هنگامی که قصد خرید میوه جدید دارید، بهتر است در ابتدا آن را بو کنید و از صاحب مغازه، سوالاتی درباره محصول بپرسید تا از تازگی آن اطمینان حاصل کنید. معمولا میوه‌های عجیب و غیرمتعارف مدت زمان بیشتری در فروشگاه‌ها می‌مانند.

۵- نگاه دقیق‌تری به موادغذایی زیبا بیاندازید
گاهی اوقات، مردم فکر می‌کنند موادغذایی که در فروشگاه‌ها به صورتی زیبا چیدمان شده‌اند، دارای کیفیت بالایی هستند. در واقع، اما تمام این کارها، برای جلب نظر خریدار است؛ بنابراین همیشه قبل از خرید هر چیز، به‌دقت مواد تشکیل‌دهنده آن را ببینید.

۶- فروشنده‌ها به خریداران مهربان، بیشتر احترام می‌گذارند
رفتار‌های محترمانه و دوستانه خریدار با فروشنده، می‌تواند در کیفیت خرید شما تاثیر بگذارد. همیشه این نکته را مدنظر قرار بدهید که رفتار‌های دوستانه شما با صاحب مغازه، می‌تواند شما را در تهیه موادغذایی تازه راهنمایی کند.

۷- زمان چطور روی شما تاثیر می‌گذارد؟‌
می‌توانید همین امروز این قضیه را بررسی کنید؛ حتی اگر سوپرمارکت شلوغ باشد، فروشنده‌ها سعی می‌کنند اجناس شما را دیرتر حساب کنند. این کار طوری انجام می‌شود که شما زمان بیشتری در اختیار داشته باشید و به اطراف نگاه کنید. در قفسه‌ها چیز‌های رنگارنگی وجود دارد که می‌توانند شما را بیشتر وسوسه کنند. خیلی از ما بدون اینکه اطلاع داشته باشیم، در دام این شگرد گرفتار می‌شویم و بیشتر و بیشتر خرید می‌کنیم.

۸- تلفنی خرید کنید
حالا بقالی‌های کوچک هم امکان سفارش تلفنی و تحویل در منزل دارند. به جای مراجعه هر روزه به سوپرمارکت از تلفن استفاده کنید و چیز‌هایی که لازم دارید را سفارش دهید. موقع تحویل گرفتن سفارشتان فاکتور خرید را مطالعه کنید. همین طور بررسی کنید که چیزی از سفارش جا نیفتاده باشد.

۹- احتمال اشتباه وجود دارد
موقع حساب و کتاب خجالت را کنار بگذارید و از فروشنده بخواهید جزییات را توضیح دهد. گاهی اتفاق می‌افتد که به خاطر شلوغی فروشگاه در حساب و کتاب‌ها اشتباهی رخ دهد. همه این اشتباهات عمدی نیست.

شگرد‌هایی که در کمین شماست

۱۰- از خرید موادغذایی به‌صورت فله‌ای خوداری کنید
بعضی فروشندگان بعد از اینکه تاریخ مصرف این محصولات می‌گذرد به جای اینکه آن‌ها را دور بیندازند برای فروش و سودجویی آن‌ها را به صورت فله‌ای عرضه می‌کنند.

۱۱- پاک کردن تاریخ تولید و مصرف مواد‌غذایی
این کار یا با روش فیزیکی انجام می‌شود یا با حلال‌های شیمیایی انجام می‌شود. حتما قبل از خرید، تاریخ تولید و مصرف را چک کنید. بیشتر مراقب باشید آثار خراشیدگی روی تاریخ مصرف نباشد.

۱۲- کلک قدیمی درباره چینش محصولات
بیشتر اجناسی که در قسمت میانی راهرو‌ها گذاشته‌اند قدیمی و کهنه هستند. طبق تحقیقات روانشناسی، شما دقیقا وسط هر راهرو می‌ایستید و به این اجناس خیره می‌شود و هر چه به چشمتان می‌آید را بر می‌دارید.

۱۳- فرببکاری از رنگ و لعاب و بسته‌بندی
فریب رنگ‌های جذاب آبمیوه‌های غیرشرکتی را نخورید. واقعا معلوم نیست این محصولات در کجا و به چه شیوه‌ای تولید می‌شوند. بسیاری از آن‌ها با استفاده از رنگ‌های خوراکی تا این اندازه جذاب به نظر می‌رسند. آیا تضمینی وجود دارد که برای این کار از رنگ‌های مجاز استفاده شده باشد؟

۱۴- شگردهای روانشناسی
از نظر روانشناسی حتی اگر کسی گرسنه نباشد با دیدن یک غذای جدید علائم گرسنگی، مثل دستور افت قند خون، در بدنتان ظاهر می‌شود و مغز به شما فرمان می‌دهد که یک تکه از این نمونه‌های غذایی رایگان میل کنید. شاید هم گاهی اوقات از اینکه «نمی‌خواهم» بگویید، خجالت می‌کشید.

۱۵- خودداری از خرید خوراکی‌های جذاب
بهتر است از خرید آجیل یا تخمه منصرف شوید. شیوه نگهداری این محصولات در سوپرمارکت به هیچ‌وجه قابل اطمینان نیست و حتی می‌تواند به ملاقات با یک حشره موذی در کیسه آخرین خریدتان منجر شود. خرید محصولاتی که به صورت بهداشتی بسته‌بندی شده‌اند از این قاعده مستثنا است!

۱۶-چک کردن تاریخ مصرف
همیشه تاریخ تولید و مصرف را در بسته بندی‌ها بررسی کنید حتی اگر بسته خیلی نو و تازه به‌نظر برسد.

۱۷- مقاومت برابر جریان هوا
معمولا جریان هوا در منطقه قرار دادن نوشیدنی‌ها آنقدر خنک و مطبوع است که با عبور از آن ناخودآگاه حس خوبی به شما دست می‌دهد. در آن لحظه چنان جوی شما را می‌گیرد که یک باکس نوشابه برمی‌دارید، در حالی‌که شاید اصلا نیازی به آن نداشته باشید. بهتر است در نهایت اعتماد به‌نفس راه خود را ادامه دهید و در آخر نیم‌نگاهی به اجناس این بخش بیندازید تا فقط اگر احساس کردید چیزی لازم دارید، خرید کنید. اگر بتوانید بر وسوسه‌ها قالب شوید، می‌بینید این اجناس از اول هم جایی در لیست خرید شما نداشته‌اند.

به چه چیز‌هایی توجه کنم؟

۱۸ - بهتر است موادغذایی خام، خصوصا موادی که در کوتاه‌مدت فاسد می‌شوند را از فروشندگان آشنا یا مراکز معتبر فروش موادغذایی تهیه کنید.

۱۹ - موادغذایی غیر بسته‌بندی و خام را تازه انتخاب کنید و سعی کنید کیفیت ظاهری آن مانند بو، رنگ و سلامت فرم آنها، در بهترین وضعیت طبیعی باشد.

۲۰ - دقت کنید بسته‌بندی ماده‌غذایی آسیب ندیده باشد به‌خصوص بسته‌بندی موادغذایی منجمد باید سالم باشد و نشانه‌های خروج انجماد و انجماد مجدد در بسته‌بندی مشاهده نشود.

۲۱- موادغذایی خام مانند شیر و فرآورده‌های آن باید حتما بسته‌بندی شوند و دارای تاریخ مصرف و مهر استاندارد باشند. از خرید فله‌ای و بدون بسته‌بندی و بدون تاریخ‌مصرف این دسته مواد‌غذایی جدا خودداری کنید.

۲۲- ماده‌غذایی در زمان خرید باید طبق توصیه‌های روی برچسب کالا نگهداری شده باشد. مثلا اگر روی بطری روغن مایع نوشته شده «دور از نور خورشید نگهداری شود»، در زمان خرید نیز بطری روغن باید در همین شرایط قرار داشته باشد. آیا اطمینان دارید که فروشنده از لحظه ورود محصول به مغازه آن را در همین شرایط نگهداری کرده است.

۲۳ - ماده‌غذایی در هنگام خرید نباید تغییر ماهیت داده باشد. مثلا دقت کنید آبلیمو، تیره‌رنگ یا سس مایونز دو فاز نشده باشد.

۲۴ - مواد پروتئینی مثل گوشت، مرغ و... باید در فروشگاه‌ها داخل یخچال نگهداری شود.

۲۵ - از خرید گوشت چرخ‌کرده که از قبل آماده شده خودداری کنید. مگر اینکه بسته‌بندی آن با مجوز سازمان دامپزشکی کشور انجام شده باشد.

۲۶-  از خرید قوطی کنسرو له شده، باد کرده و زنگ‌زده خودداری کنید. این مسئله به‌قدری خطرناک است که می‌توان باعث مرگ شود.

۲۷- زمان و دما در مورد موادغذایی فاسدشدنی اهمیت فراوانی دارد. دمای مواد غذایی گوشتی یا لبنی در هنگام خرید باید زیر هفت درجه سانتیگراد باشد.

۲۸- حتی اگر ماده‌غذایی پروانه‌های بهداشتی داشت باز هم مشخصات دیگر روی برچسب را بررسی کنید.

۲۹- موقع خرید از سوپرمارکت چه چیز‌هایی را بررسی کنم؟
چیز‌های مهمی مثل تاریخ تولید و انقضاء مواد غذایی، شماره پروانه ساخت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آدرس کامل و تلفن محل تولید، شرایط نگهداری درج شده بر روی محصول (فریزر، یخچال و یا دمای معمولی محیط) و مطابقت آن با نحوه نگهداری ماده‌غذایی در فروشگاه، شماره ثبت و شماره بهره‌برداری

۳۰- تعارف را کنار بگذارید
اگر پس از خرید و در خانه متوجه شدید نقصی در کار است، مثلا تاریخ مصرف محصول گذشته یا بسته‌بندی ایراد دارد خجالت را کنار بگذارید. به فروشگاه برگردید و به‌فروشنده بگویید می‌خواهید چیزی که به‌شما فروخته را عوض کنید یا پولش را پس بگیرید. اگر فروشنده‌ای در کارش صادق باشد، قطعا مشکلی با این تصمیم شما نخواهد داشت.

برچسب ها:

اجتماعی