شایعه پراکنی در آب گل آلود کرونا

به گزارش مشرق، درحالیکه کروناویروس ۲۰۱۹ در سراسر جهان شیوع یافته و دشمن مشترک کل بشر محسوب می شود و کشورهایی از جمله چین و ایران با تمام نیرو با این بیماری مبارزه می کنند، برخی سیاستبازان و رسانه های غربی بد نیت با استفاده از ویروس به عنوان سلاح، دور جدیدی از جوسازی و سیاهنمایی علیه چین و ایران را به راه انداخته اند و قصد دارند در دوستی چین و ایران سنگ اندازی کنند.

سازمان صدا و سیما روز چهارشنبه گذشته خبری منتشر کرد با عنوان: «بی بی سی از فرودگاه بین المللی قم رونمایی کرد» و اعلام کرد که در ادامه دروغ پراکنیهای کرونایی رسانه های انگلیسی علیه ایران، این بار کارشناس این شبکه مدعی شد که دلیل شیوع ویروس کرونا در ایران، پروازهای مستقیم از چین به قم بوده است؛ بی بی سی گزارش داد بیش از ۵۰ مسافر چینی به طور مستقیم به قم پرواز کرده اند.

بیشتر بخوانید:

تغییرات سفرهای مترویی و اتوبوسی در روزهای کرونایی

تردد موتورهای سنگین در معابر ممنوع است

دروغ بودن و بی مغزی این ادعا کاملاً واضح و آشکار است. نخست اینکه پرواز مستقیم بین ایران و چین بیش از یک ماه است که متوقف شده و دوم اینکه استان قم اصلا فرودگاه ندارد، چه برسد به فرودگاه بین المللی؟ سوم اینکه هنوز مسیر انتقال کروناویروس به ایران مشخص نشده است و بی بی سی با چه دلیلی اظهار می کند که این ویروس از طریق چینیها به ایران منتقل شده است؟

در روزهای اخیر یک بریده ویدیویی از یک شبکه تلویزیونی تایوان در رسانه های اجتماعی ایران پخش شده که در آن، مجریان برنامه وضعیت شیوع کروناویروس را در سراسر جهان تشریح می کنند و می گویند: "پیشگیری و مهار این ویروس در ایران فوق العاده مهم است ، چرا که جایگاه جغرافیایی ایران بسیار مهم است". اما برخی با مقاصد نامعلوم برای این بریده ویدئویی زیرنویس فارسی با محتوایی کاملاً ساختگی گذاشته اند. طبق این زیرنویسها گویا مجریان می گویند که ایران به بزرگترین صادرکننده کروناویروس تبدیل شده و باید پروازها به ایران بی درنگ متوقف شود. همچنین در زیرنویس ویدئو شوخیها و اهانت هایی درباره اقدامات پیشگیرانه و درمانی برای این بیماری در ایران نوشته شده است. متأسفانه بسیاری از کاربران ایرانی از این حرفها عصبانی شده و به دام سوء نیت این رسانه های معاند افتاده اند.

طی دو روز اخیر در توییتر ویدیوی کوتاهی از موارد مشکوک ابتلا به کروناویروس در میان ایرانیان دیده می شود که باعث اضطراب و نگرانی مردم شده است. در یکی از این ویدیوها، مردم ناگهان در خیابان و مقابل فروشگاه روی زمین می افتند و چند عابر با دیدن آنها دورشان جمع می شوند. یک کودک ناگهان بیهوش می شود و روی زمین دراز می کشد. برخی رسانه های اجتماعی حتی گفته اند وزیر بهداشت ایران از آلودگی ۶۰ هزار نفر به کروناویروس در ایران خبر داده است.

افراد باهوش به زودی متوجه می شوند که این ویدیوها و شایعات، سرشار از عیب و نقص است. ویدیو زمان و مکان مشخصی ندارد و تهیه و مونتاژ آن خیلی راحت انجام می شود. در رسانه های اجتماعی چین نیز ویدیوها و شایعاتمشابهی دیده شده بود.

این شایعات سخیف هستند اما تاثیر آنها کم نیست؛ زیرا شایعه سازان می توانند از فرصت سوء استفاده کنند و از سوی دیگر بسیاری از مردم عادی با حیله های جنگ رسانه ای غربی آشنا نیستند. هر وقت اتفاقی در ایران می افتد، رسانه های غربی و شبکه های اجتماعی شایعه پردازی می کنند. قصد آنها سردرگم کردن اذهان ، نفاق افکنی و سیاهنمایی علیه مسئولان، تشدید نارضایتی مردم و هموار کردن راه انقلاب رنگین است.

وزارت اطلاعات ایران با سختکوشی عکسی حساس به دست آورده است که در آن گروهی پیرمرد جلوی کامپیوتر نشسته اند و ماموران اطلاعات با دقت شناسایی می کنند که اینها غریبه نیستند، بلکه همه از اعضای سازمان مجاهدین خلق هستند که بعد از انقلاب اسلامی به اروپا فرار کرده اند. حالا که سنشان بالا رفته و دیگر نمی توانند با سلاح دست به حملات تروریستی بزنند، با کمک مالی برخی کشورها در آلبانی مرکز اطلاعات تاسیس کرده اند و در رسانه های اجتماعی هفت روز هفته و ۲۴ ساعت مشغول تولید شایعه هستند.

به قول معروف در زبان چینی، شایعه پردازان در برابر هوشمندان متوقف می شوند و شایعه بدون حمله خود، شکست می خورد. اما در زمان حساس مبارزه با کروناویروس، شایعه افکنی از خود ویروس وحشتناکتر است. در برابر این ویروس خاص نباید بی تفاوت نشست. بخشهای معتبر دولتی باید مسؤولیت پذیرتر باشند و اخبار و پیامهای حقیقی را به موقع منتشر کنند. مردم باید هوشیار باشند؛ اخبار کذب را منتشر نکنند، دروغها را باور و شایعه افکنی نکنند تا مورد سوء استفاده دشمنان و بیگانگان قرار نگیرند.

برچسب ها:

سیاسی