اگر یکی از اعضاء خانواده به ویروس مبتلا شد، باید چه کنیم؟

5e672ce110731_2020-03-10_09-30
یکی از نگرانی‌های مردم ابتلای یکی از اعضاء خانواده‌شان به ویروس کرونا و نگهداری از او، بدون اینکه افراد دیگر خانواده به این بیماری مبتلا شوند، است. آنها می‌خواهند بدانند، بهترین روش مراقبت از فرد بیمار چیست؟

علایم ویروس کرونای جدید (تب، سرفه و مشکلات تنفسی) تقریبا شبیه بیماری‌های دیگر ویروسی است. اگر فردی از اعضاء خانواده به تنگی نفس مبتلا شده است، پیش از هر چیز با بیمارستان و مراکز درمانی ویروس کرونا تماس گرفته(یا مراجعه کنید) و شرایط بیمارتان را به پزشک مربوطه شرح دهید.

پزشک با پرسش و پاسخ‌هایی در مورد وضعیت بیمار، تصمیم می‌گیرد که آیا باید او را به مرکز درمانی ببرید یا بهتر است او در خانه بماند و استراحت کند.

اگر بیمار قرار است در خانه استراحت کند، برای پیشگیری از بیمار شدن دیگر اعضاء خانواده، به‌ویژه افراد سالمند، باید برای بیمار اتاقی مجزا در نظر بگیرید. همچنین در صورت امکان از سرویس بهداشتی جدا استفاده کند.

وقتی برای مراقبت از بیمار، به او نزدیک می‌شوید، حتما ماسک به صورت بزنید. در غیر اینصورت فاصله ۲ متری با او را حفظ کنید. فرآیند درمان بیمار را با رعایت توصیه‌های پزشک شروع کنید.

تمام وسایل مورد استفاده بیمار باید از باقی وسایل خانه جدا شود. به‌طور مثال، ظروف مورد استفاده برای صرف غذا و نوشیدنی بیمار باید جدا شده و پس از استفاده، با آب و مواد شوینده با دقت شسته شوند.

شما و باقی اعضاء خانواده مسلما در خطر ابتلای بیشتری هستید، بنابراین لازم است که مرتب دست‌ها و صورت‌تان را بشویید. از مواد ضدعفونی‌کننده حاوی حداقل ۶۰درصد الکل استفاده کنید. مراقب باشید هرگز به چشم‌ها، بینی و دهان‌تان دست نزنید. تمام سطوح خانه را دایما تمیز و ضدعفونی کنید.

در ضمن وضعیت سلامتی خود و اعضاء دیگر خانواده را مرتب بررسی کنید و در صورت بروز علایم بیماری با پزشک تماس بگیرید.

با توجه به موارد توصیه‌شده می‌توانید از پس کنترل این بیماری برآیید.

برچسب ها:

اجتماعی