مجله دیجی کالا -آراد فلاح: اگر چه نمایشگاه خودروی ژنو امسال به خاطر پیشگیری از گسترش ویروس کرونا کنسل شد، اما شرکت کونیگزگ از غرفه خود در همین نمایشگاه یک محصول بسیار خاص را به صورت ویدیویی برای جهانیان معرفی کرد.
این ابرخودرو یا به تعبیر مدیرعامل کمپانی مگا-جیتی، Gemera نام داشته و اولین اتومبیل چهار نفرهای است که توسط شرکت کونیگزگ ساخته میشود. آقای کریستین فن کونیگزگ Gemera را بنیانگذار یک دسته جدید میداند، دستهای که در آن ابرخودروهایی با کابینی جادار و دوستدار محیط زیست قرار میگیرند.
با توجه به فاصله محوری ۳ متری، کونیگزگ Gemera کابین بزرگی داشته و سرنشینان آن با فضای زیادی روبرو هستند. برخلاف خودروهای سدان این مگا-جیتی دارای دو در است؛ این درها تا نزدیکیهای صندلی عقب امتداد پیدا کرده و با باز شدن آنها دسترسی به کابین راحت میشود. همانند دیگر محصولات کونیگزگ، درهای این خودرو نیز رو به بالا باز میشوند.
در ابرخودروها معمولا تجهیزات رفاهی جزو اولویت اصلی محسوب نشده و بیشتر بر تواناییهای حرکتی تمرکز میشود، اما کونیگزگ Gemera از این قاعده مستثنی بوده و از امکاناتی، چون سیستم اینفوتینمنت اختصاصی برای جلو و عقب، شارژر وایرلس در جلو و عقب، سیستم صوتی مجهز به ۱۱ بلندگو، اینترنت همراه و وای فای، سیستم تهویه سه منطقهای، چند دوربین داخلی و خارجی و دو جالیوانی برای هر سرنشین سود میبرد.
جدیدترین آورده کونیگزگ به یک پیشرانه هیبریدی خارقالعاده مجهز شده؛ این پیشرانه قابل شارژ بوده و از سه موتور الکتریکی به اضافه یک موتور احتراق داخلی تشکیل یافته است. به گفته خودروساز سوئدی این پیشرانه ۱۷۰۰ اسب بخار قدرت و ۳۵۰۰ نیوتن متر گشتاور تولید میکند. شاید فکر کنید که موتور احتراق داخلی Gemera نمونهای V۸ بوده و حجم بالایی دارد، ولی وقتی بدانید که این موتور علیرغم تولید ۶۰۰ اسب بخار قدرت و ۶۰۰ نیوتن متر گشتاور تنها ۲ لیتر حجم و فقط سه سیلندر دارد، مسلما مثل ما تعجب خواهید کرد.
یکی از دلایلی که باعث شده کونیگزگ به چنین راندمان بالایی دست پیدا کند، بهرهگیری از دو توربوشارژر در کنار تکنولوژی نوین Freevalve (بدون میل بادامک) است. جالب اینکه سوئدیها لقب هیولای کوچک را به این موتور کم حجم دادهاند! این موتور علاوهبر بنزین معمولی با سوختهای دیگری، چون اتانول، متانول دیاکسیدکربن خنثی و E۸۵ سازگاری دارد. کونیگزگ هر کدام از چرخهای عقب را به یک موتور الکتریکی متصل کرده است؛ موتور سوم هم به میللنگ هیولای کوچک متصل شده و به نوعی با آن همکاری میکند.
مگا-جیتی کونیگزگ به لطف پیشرانه استثنایی خود شتابی استثنایی هم داشته و میتواند در عرض تنها ۱.۹ ثانیه سرعت خود را به صد کیلومتر در ساعت برساند. درباره حداکثر سرعت حرفی به میان نیامده، ولی میدانیم که این ابرخودرو توانایی دستیابی به سرعت حداقل ۴۰۰ کیلومتر در ساعت را دارد، زیرا کونیگزگ قول رکوردی جدید برای شتاب صفر تا ۴۰۰ را داده است.
مثل سایر خودروهای هیبریدی شارژی، کونیگزگ Gemera هم میتواند بدون نیاز به روشن شدن موتور احتراق داخلی و با اتکا بر موتورهای الکتریکی حرکت کند. در این حالت باتری Gemera تا ۳۱ مایل (۵۰ کیلومتر) دوام آورده و امکان حرکت با حداکثر سرعت ۱۸۶ مایل (۳۰۰ کیلومتر) در ساعت وجود دارد.
شرکت کونیگزگ ابرخودروی جدید خود را بر اساس یک شاسی مونوکوک فیبرکربنی تولید خواهد کرد. این شاسی اجازه داده چرخهای عقب فرمانپذیر طراحی شده و هر چهار چرخ به فناوری تورک وکتورینگ (توزیع هوشمند گشتاور) مجهز شوند. به همین جهت کونیگزگ حساب ویژهای روی پایداری Gemera در مسیرهای مستقیم یا پیچها باز کرده است.
علاقهمندان به کونیگزگ Gemera که اولین ابرخودروی چهارنفره دنیا به شمار میرود، باید حداقل ۱.۷ میلیون دلار برای آن کنار بگذارند. از این اتومبیل شگفتانگیز تنها ۳۰۰ دستگاه تولید خواهد شد.
منبع: carscoops