به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
خوشخدمتی این خوانندگان و شبههنرمندان به رژیم جنایتکار و مرتجع سعودی در حالی است که همین طیف در مقاطع دیگر ادعای ایراندوستی، آریاییگری (در مقابل اسلام) دارند اما سر بزنگاهها معلوم میشود سر در آخور عناصر مرتجع سعودی دارند.
در این زمینه روزنامه جوان نوشت: حضور تعدادی از خوانندگان لسآنجلسی در جشنواره موسیقی در عربستان سعودی باعث شد کاربران ایرانی شبکههای اجتماعی موجی از انتقاد را بدرقه حضور آنان کنند. طنطوره جشنواره عربستانیهاست که میخواهد طبق رویکرد بن سلمان، ولیعهد سعودی چارچوب فرهنگی این کشور را تا سال ۲۰۳۰ و در چشماندازی ۱۰ ساله تغییر دهد. برای بخش فارسی این جشنواره، آنان به سراغ خوانندههای فارسیزبان لوسآنجلسی رفتهاند، از شادمهر عقیلی تا ابی و ساسی مانکن و لیلا فروهر و... تا در مقابل ولیعهد سعودی خوشرقصی کنند! کلیدواژه این جشنواره، «موسیقی بدون مرز» است.
بیشتر بخوانید:
نقش لسآنجلسیها در بازی تاج و تخت بنسلمان
نظر شهرام همایون درباره کنسرت لسانجلسیها در عربستان
دیروز برای صدام خواندند امروز برای بنسلمان دم تکان میدهند
واکنشها به رسمیتبخشی این جماعت به نمایش فرهنگی آل سعود شاید حتی از حد تصور خود آنها هم خارج بود. ایرانیان در شبکههای اجتماعی خوانندگان حاضر در جشنواره سعودی را بهدلیل ضدایرانی بودن حکومت عربستان، وطنفروش نامیدند و از کلیدواژه وقاحت بدون مرز استفاده کردند. این میان شادمهر عقیلی به خاطر خواندن ترانهای در این جشنواره با این مضمون که در رؤیای او دنیایی است که در آن موشکی نیست و کودکی هدف موشک قرار نمیگیرد، شدیداً مورد سرزنش قرار گرفت. برخی کاربران فضای مجازی روی صدای او هنگام خواندن این ترانه در خاک عربستان، تصاویر پیکر بیجان کودکان یمنی را که به خاطر حملات موشکی عربستان جان باختهاند، گذاشتند. لیلا فروهر هم کنسرت خود را با آرزوی آزادی برای زنان آغاز کرد و این سؤال را به وجود آورد که آزادی برای چه؟ برای اجرای شو مقابل ولیعهد سعودی؟!
در مقابل موج اعتراضات به این وطنفروشی آشکار که معلوم نیست در ازای چه میزان دریافتی انجام شده، برخی همچون مجری بیبیسی فارسی سعی کردند از آنان دفاع کنند.
در همین حال روزنامه هفت صبح نیز که گرایش به سلبریتیبازی و برخی شبههنرمندان مشابه دارد، از «اعتبار از دست رفته آوازه خوانان» و «خشم افکار عمومی از کنسرت ۷ خواننده لسآنجلسی در عربستان» خبر داده و مینویسد: کنسرت خوانندگان لسآنجلسی در نزدیکی شهر جده عربستان با واکنشهای خشماگین کاربران روبهرو شد. کاربران شبکههای اجتماعی عموما با دیدگاه منفی درباره این کنسرت صحبت کردند.دیدگاههایی که از شرکت کردن خوانندگان ایرانی در جشنواره سالانه زمستانی عربستان با عنوان «طنطوره» انتقاد کرده و حضور در چنین مراسمی را زیر سوال بردند. هفت خواننده لسآنجلسی در روزهای پنجشنبه و جمعه به روی صحنه رفتند و بازوهای رسانهای سعودی با قدرت هرچه تمامتر آن را پوشش دادند.
مهمترین و اصلیترین انتقاد کاربران نسبت به نفس حضور خوانندگان لسآنجلسی در این برنامه است. آنها بهطور مثال میگویند، چرا ابراهیم حامدی که آهنگی مانند «خلیج فارس» را خوانده، حاضر شده در مراسمی که سعودیها آن را ترتیب داده و این روزها دشمنیشان با ایران کاملا مشخص است، حضور پیدا کند. یا مثلا شادمهر عقیلی که آهنگ ضدجنگی به نام «من رویایی دارم» را در کارنامه خود دارد، آن را در این برنامه و در کشوری که خودش یکی از مسببین جنگافروزیهای منطقه است، اجرا کرد.
صندلیهای خالی از دیگر نکتههای این مراسم بود. با وجود آنکه در پخش زنده این مراسم به هیچ عنوان تصویری از جایگاه تماشاگران منتشر نشد اما با بررسی تصاویر و ویدئوهای دیگر میتوان دریافت، نهایتا ۲۰ نفر در حال تماشای این برنامه بودند!
پوشش گسترده رسانههای فارسیزبان سعودی از این مراسم جزو نکات حاشیهای آن بود. شبکه «ام.بی.سی پرشیا» آن را بهطور زنده و کامل پخش کرد. شبکه «ایران اینترنشنال» در خبرهای خود دائما به این فستیوال اشاره و بخشهایی از آن را پخش میکرد و سایت «ایندیپندنت فارسی» نیز که متعلق به سعودیهاست، گزارشهای نوشتاری بسیاری درباره این برنامه منتشر کرد. این را هم باید اضافه کرد که عموم اجراها در این جشنواره از کیفیتی بسیار پایین برخوردار بود که حتی در میان علاقهمندانشان هم بازتاب بسیار بدی داشته است.