به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، احمدعلی کیخا رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی طی سخنرانی در همایش مشترک توسعه همکاریهای کشاورزی استانداردها و تجارت مواد غذایی در کشاورزی بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا در هتل اسپیناس تهران گفت: ایران در تاریخ خود فراز و نشیب زیادی داشته و همواره مسئولان ما تاکید کردند که گفتوگو با ایران به زبان تکریم امکان پذیر است نه زبان تحریم.
کیخا افزود: ما ذهنیتمان نسبت به اتحادیه اروپا برخلاف برخی کشورها که به دنبال زورگویی و تحریمها هستند، بسیار مثبت است. ایران و اتحادیه اروپا میتوانند با همکاری یکدیگر صلح و امنیت را به منطقه به ارمغان بیاورد و مخصوصا در حوزه خاورمیانه میتوانند کارهای بزرگی را شکل دهند.
به گفته رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، ایران و اتحادیه اروپا در زمینه محصولات کشاورزی با همدیگر مبادله دارند و میتوانند آنها را بهبود دهند. بازار ایران 80 میلیون جمعیت دارد اما آب منطقه برای بازار 400 میلیون نفری و بازار خوبی برای دنیا محسوب میشود.
کیخا تنوع آب و هوایی، اقلیم و کلیمای ایران را بسیار مناسب دانست که امکان تولید انواع میوههای گرمسیری و سردسیری در این کشور وجود دارد.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس به ظرفیتهای بزرگ ایران در تولید گل، ماهیان سردابی، گیاهان دارویی،محصولات باغی اشاره کرد و گفت: ارگانیک بودن محصولات کشاورزی ایران از مزیتهای آن است و بخش اعظمی از تولیدات این کشور بالقوه به صورت ارگانیک تولید میشود.
وی از مسئولان اتحادیه اروپا خواست تا در احیای دریاچه ارومیه همکاری داشته باشند که میتوان این اقدام را با کشت گیاهان کم آب برف ادامه داد.
به گفته کیخا کشاورزی ایران پس از تولید نیاز به تکنولوژی جدیدی دارد و میتوان از کمکهای اتحادیه اروپا در این زمینه کمک گرفت.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در پایان تاکید کرد که مجلس آماده است تا مسائل و موانع احتمالی بین ایران و اتحادیه اروپا را در زمینه مبادلات تجاری دو کشور را برطرف کند.
به گزارش فارس، امروز همایش مشترک توسعه همکاریهای کشاورزی استانداردها و تجارت مواد غذایی در کشاورزی بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا در هتل اسپیناس تهران در حال برگزاری است و تا فردا ادامه خواهد داشت. در این نشست قرار است توافقنامههایی بین ایران و اتحادیه اروپا در حوزه کشاورزی به امضا برسد. کل گردش مالی ایران با اروپا 20 میلیارد دلار است که 20 درصد گردش مالی مبادلات مالی را تشکیل میدهد. در این میان 2 و نیم میلیارد دلار مبادلات طرفین در حوزه کشاورزی است.
انتهای پیام/