زیبنده دولت نیست که هلال احمر بعد از ۱۰۰ روز رئیس نداشته باشد

به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژه‌های خود نوشت:

روزنامه فرهیختگان با تراژدی خواندن بی‌تصمیمی سه ماهه رئیس‌جمهور نوشت: هلال‌احمر به‌عنوان یک نهاد غیردولتی که همواره حضور فعال نیروهای رسمی و داوطلبان آن را از کنار خیابان‌ها در ایام مسافرت و... در سال تا بحرانی‌ترین روزها و ساعات و اتفاقات به چشم دیده‌ایم، این روزها که بیش از هر زمان دیگری باید فعال باشد کم‌فروغ‌تر از هر زمانی ظاهر شده است. این کم‌فروغی و مطالبه حضور جدی هم استنباط شخصی نیست، به‌هرحال مجموعه‌ای که حدود ۱۰۰ روز از استعفا و دستگیری رئیس آن می‌گذرد و چندین و چند تن از معاونان، روسا و منسوبان به آن به دلایل و اتهامات متعدد مالی و اقتصادی دستگیر شده‌اند و یکی‌درمیان در بازداشت به‌سر می‌برند خیلی توان بهره‌برداری از تمام ظرفیت‌ها را ندارد؛ توان و ظرفیت‌هایی که اگر مجال لیست‌کردن آنها را داشته باشیم صفحه‌ها و ساعت‌ها باید درباره آن گفت و نوشت، توان و ظرفیتی که حتی خیلی از وزارتخانه‌های کشور نیز از بهره‌مندی از حدی از آنها هم محرومند. ولی چه می‌توان گفت وقتی چنین توان و ظرفیتی به هر دلیلی بدون رئیس و برنامه آن‌هم در شرایطی که مردم چشم‌انتظار و دل‌نگران تهیه یک ماسک هستند بر زمین مانده است و آن‌طور که باید و انتظار می‌رود و توانش را دارد، نقش‌آفرینی نمی‌کند.

بیشتر بخوانید:

گزینه‌های نهایی ریاست جمعیت هلال احمر مشخص شدند

نامه اعتراضی به روحانی: چرا هلال‌احمر بلاتکلیف است؟

حدود ۱۰۰ روز از استعفا و سپس دستگیری علی‌اصغر پیوندی، رئیس سابق هلال‌احمر ایران می‌گذرد. حدود ۱۰۰ روز از حدود یک‌سال و اندی التهابات گوناگون و حواشی متعدد حول مجموعه هلال‌احمر و دستگیری‌ها و استعفاهای متعدد در سطوح مختلف مدیریتی در این مجموعه غیردولتی و حدود ۱۰۰ روز از تقلای مسئولان ساختمان صلح و اعضای شورای عالی هلال‌احمر برای انتخاب جایگزین و برگزاری انتخابات برای انتخاب رئیس جدید که همه‌اش درنهایت با بهانه‌های عجیب و غریب معطل یک امضای رئیس‌جمهور مانده است، می‌گذرد و انگار رئیس‌جمهور همچنان خیال تعیین‌تکلیف ریاست این مجموعه اثرگذار را ندارد.


روزنامه جمهوری اسلامی نیز در یادداشتی با تیتر «هلال احمر را کرونایی نکنید» نوشت: بیش از سه ماه است که جمعیت هلال احمر ایران فاقد دبیر کل است. از زمانی که دبیر کل سابق این جمعیت در ۱۳ آذر ماه گذشته کنار گذاشته شد، تاکنون چند بار اخباری درباره پیشنهاد افرادی توسط شورای عالی هلال احمر به رئیس‌جمهور منتشر شد ولی هر بار صدور حکم رئیس‌جمهور و تعیین دبیر کل جدید به تعویق افتاد.


جمعیت هلال احمر مهم‌ترین مجموعه حمایتی کشور برای یاری رساندن به مردم است که در شرایط دشوار به کمک مردم می‌شتابد و تأثیر زیادی در کاهش آلام و حل مشکلات آسیب دیده‌های بلایای طبیعی و سایر حوادث و سوانح دارد. این جمعیت، چند سازمان گسترده در زیرمجموعه خود دارد که هر کدام به نوبه خود از اهمیت زیادی برخوردارند و نقش مهمی در کمک‌رسانی به مردم کشورمان و حتی دیگر کشورها دارند. مهم‌تر اینکه در شرایط بحرانی کنونی که سرتاسر کشور به ویروس کرونا مبتلا شده جمعیت هلال احمر می‌تواند نقش بسیار مؤثری در مقابله با گسترش بیماری ناشی از این ویروس داشته باشد و به شکل‌های مختلف به کمک مردم بشتابد.


درباره علت عدم تعیین دبیرکل جمعیت هلال‌احمر، هر چند شایعات زیادی مبنی بر مقاومت فلان وزیر و اصرار او بر اینکه فرد مورد نظرش به این مسئولیت منصوب شود بر سر زبان‌هاست، ولی آنچه به کشور و منافع ملی مربوط می‌شود اینست که رئیس‌جمهور که مرجع نهائی برای تصمیم‌گیری در این زمینه است، نباید راضی شود مؤسسه گسترده و مهمی همچون هلال‌احمر چند ماه بدون دبیر کل بماند. به صحت و عدم صحت شایعات موجود کاری نداریم و وارد موضوع دخالت‌های بی‌مورد و توقعات بیجای این و آن که عموماً از قدرت‌طلبی ناشی می‌شود نمی‌شویم، ولی لازم می‌دانیم به آقای رئیس‌جمهور یادآور شویم که شایسته نیست ایران با جمعیت بیش از ۸۰ میلیون نفر و برخوردار بودن از مدیران شایسته و پاکدست و صاحب ابتکار، چند ماه شاهد بلاتکلیفی مجموعه مهمی همچون هلال احمر باشد.

این قابل قبول نیست که گفته شود بعد از مدت‌ها هنوز مسئولان کشور نتوانسته‌اند فرد مناسبی برای دبیرکلی هلال احمر پیدا کنند یا نتوانسته‌اند در مورد یک مدیر شایسته برای این مجموعه به توافق برسند. متأسفانه عده‌ای پا را از این هم فراتر گذاشته و رئیس‌جمهور را به عدم برخورداری از قاطعیت در تصمیم‌گیری در این زمینه متهم می‌کنند، چیزی که به هیچ وجه زیبنده رئیس‌جمهوری اسلامی ایران نیست.

برچسب ها:

سیاسی