میترا رنجبران، پزشک متخصص بیماریهای عفونی درباره ویژگیهای اتاق بیماری مبتلا به کرونا گفت: «تشور اشتباه این است که مردم فکر کنند هرچقدر اتاق این بیماران گرمتر باشد، ویروس زودتر از بین میرود.»
اظهاراتی شبیه به اینکه با رسیدن فصل گرما کرونا هم از بین میرود، سبب ایجاد شایعاتی شده است. فارغ از اینکه هنوز اظهارنظر اولیه هیچ سندیت علمی ندارد و سازمان جهانی بهداشت امروز این تصور را یک امید واهی معرفی کرد، لازم است درباره شایعهای که با پشتوانه این نظریه به وجود آمد هم صحبت شود.
میترا رنجبران، پزشک متخصص بیماریهای عفونی با اشاره به همین موضوع درباره ویژگیهای اتاق بیماری مبتلا به کرونا عنوان کدرد: «برخی تصور میکنند که گرما باعث از بین رفتن ویروس کرونا میشود. حال آنکه چنین موضوعی به هیچ عنوان پشتوانه علمی ندارد و به طور کلی باید از اذهان حذف شود. در نتیجه، گرم نگه داشتن خانه هیچ کمکی به نابودی این ویروس نمیکند. اتفاقا این کار میتواند برای کسی که مبتلا به این بیماری شده خطرناک هم باشد.»
او ادامه داد: «بیمار کرونایی دچار تب میشود. اگر قرار باشد با گرم کردن زیاد خانه دما را بالا ببریم اتفاقا نتیجه معکوس هم دارد.»
او با اشاره به سایر ویژگیهایی که باید برای اتاق این بیماران در نظر گرفت عنوان کرد: «دمای هوای اتاق این بیماران باید متعادل باشد. اتفاقا باید چند بار در طول روز پنجره را هم باز کرد تا امکان رفت و بازگشت هوا داده شود. البته به شرطی که این کار دمای اتاق را بیش از اندازه کاهش ندهد.»
این متخصص بیماریهای عفونی خاطرنشان کرد: «توصیههای حاوی آن است که تنها یک نفر مراقب با بیمار مبتلا به کرونا در ارتباط باشد. فردی که این وظیفه را بر عهده دارد باید روزانه ۲ بار اتاق بیمار را با الکل ضدعفونی کند. اگر این کار به ۳ مرتبه رسید هم ایرادی ندارد، اما بیشتر از آن دیگر توصیه نمیشود، چون باعث ایجاد حساسیت خواهد شد.»