به گزارش مشرق، پس از ورود فیفا به مسئله انتخابات فدراسیون فوتبال ایران و پیششرط قرار دادن اصلاح اساسنامه برای برگزاری انتخابات، حالا همه چیز در بلاتکلیفی قرار دارد. انتخابات فدراسیون لغو شده و همه چیز به نوعی مبهم است.
اکنون زمزمههایی شنیده میشود مبنی بر اینکه عدهای در فدراسیون فوتبال میخواهند کمیتهای را برای اصلاح اساسنامه تشکیل دهند. کمیتهای که گفته شده مسئولیت آن بر عهده ابراهیم شکوری خواهد بود و قرار است در این کمیته مدیرانی از باشگاهها، حقوقدانهای ورزشی، مسئولان حقوقی فدراسیون و افرادی از این دست حضور داشته باشند. این در حالی است که فرایند اصلاح اساسنامه نمیتواند با شرایط مطرح شده همخوانی داشته باشد و تشکیل کمیته برای تغییر اساسنامه امری غیرقانونی است.
فرایند اصلاح اساسنامه نه بر عهده کمیته «من درآوردی» بلکه بر عهده مجمع است که باید درخواست در پیش گرفتن این فرایند طبق اساسنامه انجام شود. همانطور که طبق بند یک ماده 23 اساسنامه از جمله اختیارات مجمع، اصلاح اساسنامه، وضع آییننامهها و مقررات ناظر بر اجرای اساسنامه بر عهده مجمع است. حالا این سؤال مطرح میشود که فدراسیون فوتبال با چه مبنایی میخواهد کمیتهای برای اصلاح اساسنامه تشکیل دهد؟
فرایند تغییر اساسنامه با درخواست 10 عضو مجمع، پیشنهاد تغییرات و جایگزینی مادههای جدید در اساسنامه و اقدام کمیته حقوقی و تدوین مقررات فدراسیون برای تطبیق آن با مقررات قانونی و بینالمللی آغاز میشود. پس از آن تغییرات ایجاد شده در اختیار اعضای هیئت رئیسه قرار میگیرد تا در دستورجلسه مجمع قرار بگیرد، به اعضای مجمع ارجاع داده شود، در صورت تأیید به تصویب برسد و سپس برای ارسال به هیئت وزیران و فیفا جهت گرفتن تأییدیه آماده شود. در این بین نیاز به تشکیل هیچ کمیتهای نیست و اقدامات فدراسیون در این زمینه غیرقانونی است.
نکته جالب دیگر اینجاست که طبق نامههای ارسالی فیفا به فدراسیون فوتبال، اساسنامه با حضور نمایندگان فیفا و AFC بهروزرسانی و اصلاح شده است. این اقدام نیز با حضور کمیته حقوقی و تدوین مقررات فدراسیون فوتبال صورت گرفته و عملاً نیاز به تشکیل هیچ کمیتهای برای تغییرات ندارد، بلکه تنها سؤال فیفا این بوده که چرا اساسنامه اصلاح شده به تأیید مجمع نرسیده است. یعنی در شرایط فعلی فدراسیون فوتبال باید پس از قرار دادن قوانین حاکمیتی در اساسنامه برای فعالیت در ایران، آن را به تأیید مجمع برساند. ضمن اینکه در این فرایند، با توجه به اینکه اساسنامه فیفا و مطابق آن تمام کنفدراسیونهای عضو در سال جاری اصلاح شد، اصلاح اساسنامه برای فدراسیون فوتبال یک تکلیف بود و این تغییرات خارج از اراده مجمع و اجباری از سوی فیفا بوده است.
حال در این شرایط تشکیل کمیتهای برای اصلاح اساسنامه چه معنایی میتواند داشته باشد، آیا غیر از این است که مانند سال 90 و روند تغییر اساسنامه قرار است منافع عدهای در آن گنجانده شود؟