وقتی شاهزادگان هم از سرکوبگری‌ بن‌سلمان در امان نیستند

به گزارش مشرق به نقل از پایگاه خبری خلیج‌آنلاین «حصه الماضی» فعال و محقق سازمان حقوق بشری «القسط» افشا کرد که شاهزاده «احمد بن عبدالعزیز» برادر ملک سلمان و «محمد بن نایف» ولیعهد سابق سعودی٬ که هفته گذشته به‌دستور «محمد بن سلمان» ولیعهد کنونی عربستان بازداشت شدند٬ در حین بازداشت از شکنجه مصون نمانده‌اند.

الماضی به این رسانه گفت که این دو شاهزاده سعودی در جریان بازداشتشان مصون از شکنجه در داخل زندان نبوده‌اند و به‌ویژه اینکه اخبار و اطلاعات آنها همچنان مخفی است و کسی چیزی از سرنوشت این دو نفر نمی‌داند.

وی بازداشت شاهزادگان و اقدامات ولیعهد سعودی را گستاخانه توصیف کرد.

بیشتر بخوانید:

آیا حمایت آمریکا از بن‌سلمان به پایان راه رسیده است؟

ارتباط دستگیری «احمد بن العزیز» با پادشاهی بن سلمان

سرکوب شاهزادگان برای حفظ قدرت در خانواده ملک سلمان

این فعال حقوق بشری خاطرنشان کرد که مقامات سعودی سرکوبگرند و همه تعهدات مربوط به حقوق بشر و نیز منشورهای عربی و بین‌المللی در این خصوص را همواره نقض می‌کنند.

الماضی تصریح کرد که همه نهادهای دولتی عربستان غیرمستقل و تحت فرمان پادشاه هستند؛ بنابراین موارد بی‌شماری از نقض حقوق بشر علیه زندانیان زن و مرد در این کشور اتفاق می‌افتد.

وب‌سایت انگلیسی «میدل ایست آی» گزارش داد که جمعه گذشته قبل از اینکه شاهزاده احمد بازداشت شود٬ یک فرصت برای پیوستن به پروژه محمد بن سلمان به وی داده شد؛ اما او نپذیرفت.

این وب‌سایت تصریح کرد که احمد بن عبدالعزیز برای اینکه از محمد بن سلمان حمایت کند تحت فشار بالایی بود؛ اما وی تأکید کرد که این کار را نخواهد کرد.

اما طبق اطلاعات حصه الماضی٬ زنان زیادی از گذشته و نیز اکنون در زندان‌های عربستان تحت شکنجه و سرکوبگری مقامات سعودی قرار دارند که تعداد آنها مشخص نیست.

وی خاطرنشان کرد که در سایه پنهان‌کاری و عدم شفافیت مقامات سعودی نام برخی از این بازداشت‌شدگان مشخص و برخی نیز نامشخص است و حتی کسی نمی‌تواند درباره آنها صحبت کند.

وی درباره علت بازداشت این زنان اظهار داشت که این افراد از فعالان حقوق بشری هستند که اطلاعات مربوط به آنها از طریق رسانه‌ها درز پیدا می‌کند.

جالب توجه است که طبق گفته‌های این فعال حقوق بشری٬ تعدادی از زنان در عربستان تنها به‌علت اینکه خواستار آزادی همسر و برادر و یا نزدیکانشان هستند٬ بازداشت می‌شوند.

وی ادامه داد که «امنیه الراشد» از جمله زنانی است که به‌دلیل درخواست برای آزادی برادرش بازداشت شده است٬ همچنین زنان بسیاری هستند که بدون دلیل مشخصی در عربستان بازداشت می‌شوند.

حصه الماضی درباره اتهامات و بهانه‌ها برای بازداشت این زنان تصریح کرد که آنها در ابتدا به‌اتهام خیانت بازداشت می‌شوند تا جایی که مجازات این اتهام در دادگاه‌های عربستان، اعدام است، اما مقامات سعودی تحت فشارهای بین‌المللی مجبور به عقب‌نشینی از این اتهامات می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد که اتهام جدیدی که به این زنان نسبت داده می‌شود همکاری با سازمان‌های جهانی حقوق بشر است.

طبق اطلاعات حصه الماضی٬ مقامات سعودی شکنجه‌هایی همچون تجاوز جنسی و محرومیت از درمان و بازداشت‌های خودسرانه علیه این زندانیان اعمال می‌کنند.

این فعال حقوق بشری در ادامه اشاره کرد که مقامات سعودی هرکسی را که از نظام کنونی سعودی انتقاد کند ــ چه شاهزاده باشد و چه فعالان خواستار اصلاحات ــ بازداشت می‌کنند و آنها تحت شکنجه‌هایی از جمله اهمال‌کاری پزشکی قرار می‌گیرند؛ تا جایی که مجبور می‌شوند دست به اعتصاب غذا بزنند.

به‌گفته الماضی، تعدادی از بازداشت‌شدگان در زندان‌های سعودی تحت شکنجه، مشاعر خود را از دست داده و تا سرحد مرگ رسیده‌اند؛ همانند اتفاقی که برای «شیخ فهد القاضی» افتاد و حتی مقامات سعودی برای جلوگیری از دیده شدن آثار شکنجه بر بدن وی٬ جنازه‌اش را هم به خانواده‌اش تحویل ندادند.

وی به یکی از شکنجه‌های تحقیرآمیز در زندان‌های عربستان اشاره کرد که مسئولان سعودی دست و پای یکی از بازداشت‌شدگان به‌نام «سلمان العوده» را بسته و غذایی در یک کیسه سربسته به او داده از او خواستند تا این غذا را بخورد!

طی سال‌های اخیر و به‌ویژه از زمان ولیعهدی محمد بن سلمان در عربستان سعودی٬ این کشور شاهد بازداشت صدها نفر از روحانیون و فعالان و حقوقدانان بوده که تنها اتهام آنها مخالفت با تغییرات نامتعارف رخ‌داده در کشورشان است.

برچسب ها:

جهان