ظرفیت افزایش دو برابری تولید لبنیات طی ۱۰ سال آینده

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، علی‌اکبر مهرفرد معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد امروز در همایش مشترک همکاری‌های کشاورزی ایران و اتحادیه اروپا اعلام کرد: ایران در واردات بذور از جمله بذر دانه‌های روغنی پس از خروج آمریکا از برجام با مشکلاتی مواجه شد. ایران در زمینه کشت کلزا توسعه بیشتری داده اما برای واردات بذر آنها به مشکلاتی برخورد.

مهرفرد همچنین گفت: ایران ظرفیت افزایش تولید در حوزه شیلات و لبنیات طی 10 سال آینده تا دوبرابر وضع موجود را دارد.

وی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های بخش کشاورزی در کشور گفت: 22 میلیون تن محصولات باغبانی و انواع میوه در کشور تولید می‌شود. 2 میلیون تن هم محصولات شیلاتی در کشور به عمل می‌آید و 20 هزار واحد صنعتی فرآوری محصولات کشاورزی موجود است که امکان فرآوری 150 میلیون تن فرآوری محصولات را دارند، اما برخی از آنها با ظرفیت خالی کار می‌کنند.

معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد در ادامه به استراتژی کشاورزی ایران اشاره کرد و گفت: ایران بهره‌وری آب، تولید میوه و سبزی در گلخانه، استفاده از کشت نشایی و به کارگیری تکنولوژی مناسب آبیاری را ادامه می‌دهد. همچنین تلاش می‌‌کند تا تولید در واحد سطح را افزایش دهد.

مهرفرد همچنین گفت: در دولت روحانی 8 میلیارد دلار در حوزه آب سرمایه‌گذاری شده و تلاش می‌شود، در این حوزه سرمایه‌گذاری بیشتر هم بشود.

وی افزود: برنامه ایران حفاظت از منابع آب و خاک است و روی محصولاتی که ظرفیت بالقوه‌ای دارد، بیشتر کار خواهد کرد.

معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد در ادامه گفت: علیرغم این ظرفیت‌ها به ویژه در حوزه باغبانی ایران وارد کننده عمده ذرت، سویا و روغن خام است که می‌تواند این را از کشورهای اروپایی وارد کند.

به گفته مهرفرد دلیل اینکه وزارت کشاورزی به توسعه کشت ذرت خیلی توجه نکرده آب‌بری زیاد این محصول است.

وی همچنین گفت: ایران 70 درصد جو مورد نیاز خود را تولید می‌کند و در گوشت 10 تا 15 درصد نیاز به واردات دارد. همچنین در بذرهای کشاورزی، سموم و ماشین‌آلات نیازهای زیادی دارد و یکی از محوری‌ترین طرف تجارت ما در این حوزه‌ها می‌تواند کشورهای اروپایی باشد.

معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد گفت: ایران در زمینه تولید مرغ، تخم‌مرغ، لبنیات و محصولات شیلاتی مازاد تولید دارد.

به گفته مهرفرد همایش دو روزه‌ای که در هتل اسپیناس تهران برگزار می‌شود، بحث‌های باقیمانده سموم، ردیابی محصولات کشاروزی، توسعه کشت ارگانیک و تجارت طرفین در قالب موافقنامه‌هایی امضا خواهد شد.

وی این را هم گفت که ما به دنبال توسعه بازارهای محلی هستیم و علاوه بر تقویت این گونه بازارها باید توسعه زنجیره‌ای را نیز دنبال کنیم.

به گفته معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی، ایران و اتحادیه اروپا سال گذشته 20 میلیارد دلار مبادلات تجاری داشتند که 2 و نیم تا 3 میلیارد دلار آن در حوزه کشاورزی بوده است.

انتهای پیام/ب

برچسب ها:

اقتصادی