گفت‌وگو با نماینده مجلسی که کرونا را شکست داده / علیشاهی: کرونا جاده یک طرفه نیست/ مگر سران قوا ماجرا را جدی گرفته‌اند که مردم جدی بگیرند؟

5e74f76f5a52f_2020-03-20_20-33
نماینده‌ای که بیماری کرونا را شکست داده است تاکید می کند کرونا جاده یک طرفه به سمت مرگ نیست و نیازی نیست که هر فردی که تست کرونای او مثبت شد در بیمارستان بستری شود.

به گزارش خبر فوری، او هم جز نمایندگانی بود که به بیماری کرونا مبتلا شد و با سپری کردن 15 روز قرنطینه در خانه توانست این بیماری منحوس را شکست دهد، معصومه آقاپور علیشاهی از جمله نمایندگانی بود که به دلیل رد صلاحیت شورای نگهبان در کارزار انتخابات مجلس یازدهم حضور نداشت بنابراین احتمالا این ویروس از حوزه انتخابیه شبستر به او منتقل نشده است. او همچنین از عدم قرنطینه با اعمال محدودیت تردد در شهرها آلوده به کرونا انتقاد کرد.

 در ادامه گفت‌وگوی خبر فوری با عضو کمیسیون اقتصادی مجلس را در خصوص تجربه این نماینده از بیماری کرونا را می خوانید:

چه زمانی به کرونا مبتلا شده اید؟

روزها سه شنبه و چهارشنبه پنجم و ششم اسفند در صحن علنی حاضر شدم، روز دوم وقتی صحن تمام شد احساس تب و سردرد داشتم، همان زمان از نمایندگان تست کرونا گرفته می شد، من هم تست دادم. شب تب و لرز کردم و به شدت تبم بالا رفت، حالت تهوع شدید داشتم، بیرون روی بسیاری را تجربه کردم  و دچار سرگیجه شدید شدم، همان شب به دکتر مراجعه کردم، ریه هایم را چک کرد و منتظر شدیم تا جواب تست کرونا بیاید، 9 اسفند ماه بود که وزارت بهداشت و درمان اعلام کرد تست کرونای بنده مثبت است. با پزشک مجلس مشورت کردم که آیا لازم است در بیمارستان بستری شوم یا خیر اما از آنجایی که سرفه های خفیفی داشتم تصمیم گرفتیم به جای بستری در بیمارستان در خانه اتاق ایزوله ای ایجاد کنم و در این مدت با تماس تلفنی با دکتر ارتباط داشتم و فقط دوبار برای بررسی ریه ها به بیمارستان رفتم.

اعضای خانواده شما به کرونا مبتلا نشدند؟

خوشبختانه خیر، البته وقتی تست کرونای بنده مثبت اعلام شد از آنها نیز تست گرفتند که منفی بود، توانستیم شرایطی را فراهم کنیم تا خانواده در واحدی دیگر مستقر شوند و بنده در واحدی دیگر در محیطی کاملا ایزوله استراحت کنم و با رعایت نکات بهداشت، تغذیه درست و تقویت جسمی و روحی بعد از 14 روز از قرنطینه خارج شوم. برای خروج از قرنطینه نیز با پزشک هماهنگ کردم، وقتی دیگرعلائم بیماری را نداشتم اعلام شد که دیگر نیاز به مراقبت های ویژه نیست و اکنون حالم خیلی خوب است. باید تاکید کنم که کرونا جاده یک طرفه نیست و منجر به مرگ نمی شود. باید سیستم ایمنی را تقویت کرد، تغذیه را تغییر داد و روحیه را افزایش داد و نکات بهداشتی رعایت شود اینکارها می تواند در شکست این بیماری موثر باشد.

چرا نخواستید در بیمارستان بستری شوید؟

بیمارستان بستری نشدم تا تخت بیمارستان برای کسانی که حال بدتری دارند فراهم باشد، به همه کسانی که نتیجه تست کرونایشان مثبت می شود توصیه می کنم که نیازی نیست حتما در بیمارستان بستری شوید، اگر علائم تان تشدید شد و تنگی نفسی خاصی پیدا کردند، ریه هایشان با مشکل روبه رو شد و نیاز به دستگاه های جانبی و کمکی داشت به بیمارستان رجوع کنند تا بستری شوند. امکانات بهداشتی و درمانی در کشور محدود است اجازه بدهیم این امکانات در اختیار کسانی که حال بسیار بد یا سن بالایی دارند، قرار گیرد، با خود مراقبتی می توان این بیماری را شکست داد.

می دانید از چه کسی کرونا گرفته اید؟

از آنجایی که شورای نگهبان رد صلاحیتم کرده بود، برای انتخابات در حوزه انتخابیه نبودم، تقریبا یک ماهی می شد که به شبستر نرفته ام، احتمال می دهم که از همکارانم در مجلس که مشکوک به کرونا بوده اند گرفته باشم.

عملکرد کادر درمانی را برای مهار این بیماری چطور ارزیابی می کنید؟

پزشکان و پرستاران همه تلاش خود را می کنند اما از مردم می خواهم که همکاری کنند تا این زنجیره کرونا قطع شود این باعث می شود تعداد کسانی که به بیمارستان ها رجوع می کنند محدود شود و مشکلات برای کارد درمان کم شود. مجدد تاکید می کنم هر بیمار کرونایی نیاز به بستری ندارد، نمونه آن من هستم با خود مراقبتی  زحمت کادر درمانی را کم می کنیم.

این روز ها اخباری از ابتلای پزشکان و پرستاران به کرونا منتشر می شود، آیا فکری جایگزین برای پرستاران و پزشکان شده است؟

دراین شرایط باید از همه نیروهای کشور استفاده شود باید ازدانشجویان پزشکی که 5 سال دوره عمومی را گذرانده اند برای کمک به کادر پزشکی کمک گرفت، همچمنین فراخوان زد تا دانشجویان پرستاری و انجمن های مردم نهاد به کمک بیایند، حتی می توان  پرستاران بازنشسته را فعال کرد. باید از پتانسیل های موجود در کشور نهایت استفاده را ببریم.

قرنطینه کردن شهرهای آلوده آیا ایده مناسبی است؟ شهردار تهران می گوید به دلیل تحریم امکان قرنطینه کردن شهرها وجود ندارد.

تحریم ها چه مانعی دارد که شهرهای آلوده را 10 روز قرنطینه کامل کنیم و آمار مبتلایان را به صفر برسانیم به نظر من تحریم بهانه ای بیش نیست، تعطیلات نوروز فرصت خوبی بود که شهرهای آلوده قرنطینه کامل و تنها خدمات ضروری ارائه شود تا رفت و آمد ها به حداقل برسد.

به نظر می رسد مردم کرونا را خیلی جدی نگرفته اند و همچنان به تردد های خود در شهر ادامه می دهند و حتی سفر می کنند.

مگر سران سه قوا جدی گرفته اند؟ هفته پایانی سال بانک ها باز بود، ساعات کار ادارات کاهش پیدا نکرده، همه ادارات باز بود، به تبع آن شرکت های خصوصی به فعالیت خود ادامه دادند، واحد های تولیدی ضروری و غیر ضروری فعالیت می کردند و مغازه ها و بازارها باز بودند، این اتفاقات در شرایطی رخ داد که انتظار می رفت فضایی مانند حکومت نظامی حاکم شود چرا که با برخورد قهرانه می توانیم شیوع این بیماری را در کشور به پایان رساند؛ تا زمانی که با هماهنگی سران قوا این حالت قهرانه شکل نگیرد  مدت زمانی که در گیر کرونا هستیم افزایش پیدا می کند و ضرباتی که به اقتصادی کشور وارد می شود بسیار شدید تر خواهد بود.

عملکرد صدا و سیما چطور بود؟ برنامه های ضد و نقیض بسیاری دارد از یک سو مردم را تشویق به خانه ماندن می کند از سوی دیگر در کوچه و خیابان با مردم درباره عید نوروز یا روز پدر مصاحبه می کند.

در مجموع درباره عملکرد صدا و سیما باید گفت که این سازمان کارایی و بهره وری مناسبی نداشت و اصلا نمی توانم نمره خوبی به آنها بدهم، کارکنان صدا و سیما در شرایط کرونایی هر روز سر کار رفتند و در خط مقدم حضور داشتند اما برنامه های نشاط آور، آگاهی بخشی نداشتند. گزارش ها دقیق از میزان مرگ و میر و داغ داری خانواده های درگیر کرونا تهیه نشد تا مردم با واقعیت این بیماری آشنا شوند. از سوی دیگر می توانست با پخش فیلم کنسرت های مجاز، ترجمه و دوبله فیلم های 2019 مردم را در خانه نگه دارد اما برنامه های تلویزیونی جاذبه لازم را ندارد.

برچسب ها:

اجتماعی