بازگشت نفت ۶۰ دلاری در صورت نابودی شیل آمریکا

به گزارش مشرق به نقل از رویترز، ایگور سچین، مدیرعامل شرکت رزنفت، بزرگترین تولید کننده نفت روسیه گفت نیاز است روسیه و عربستان ارتباط خود را حفظ کنند.

 وی گفت:« شکی ندارم که این ارتباط ادامه می‌یابد. روسیه و عربستان بزرگترین تولیدکنندگان نفت دنیا هستند و البته لازم است که با هم همکاری کرده و تبادل اطلاعات داشته باشند».

بیشتر بخوانید:

رکود اقتصادی آمریکا؛ بحرانی که وخیم‌تر خواهد شد

آمریکا در اختلاف نفتی سعودی و روسیه دخالت می‌کند

سچین اضافه کرد با از بین رفتن قرارداد کاهش تولید بین اوپک و متحدانش، رزنفت آماده سقوط قیمت نفت بوده است. اگر نفت شیل آمریکا از بازار خارج شود، قیمت جهانی نفت تا پایان 2020 به 60 دلار در هر بشکه باز می‌گردد.

وی که قبلاً مخالف قرارداد سه ساله تنظیم تولید جهانی نفت بود گفت ائتلاف اوپک و متحدانش قدرت خود را از دست داده است چون عوامل دیگری در حال حاضر بر قیمت نفت تاثیر می گذارند.

سچین گفت تولید کننده های دیگری در جهان هستند که هرگز جزئی از این قرارداد نبوده اند و قصد ندارند به این قرارداد ملحق شوند. « اگر سایر تولید کنندگان تولید خود را بالا ببرند، کاهش بیشتر تولید چه فایده ای دارد؟»

 قرارداد فعلی کاهش تولید نفت در سی و یکم مارس پایان می یابد و مسکو و ریاض نتوانستند در اجلاس وین در ماه گذشته به یک قرارداد جدید برسند. روسیه پیشنهاد داد این قرارداد فعلی را تمدید کنند تا تاثیر ویروس کرونا بر تقاضای نفت جهان مشخص شود در حالی که اوپک و مخصوصاً عربستان خواستار کاهش بیشتر تولید بودند.

قیمت نفت خام برنت 1.49 دلار معادل 5.2 درصد در روز جمعه پایین آمد و به 26.98 دلار در هر بشکه رسید که بسیار پایین تر از قیمت 46 دلار نفت در ششم مارس بود، یعنی همان روزی که ائتلاف اوپک و متحدانش از بین رفت.

 در نبود قرارداد همکاری نفت، عربستان و روسیه، دو صادر کننده بزرگ جهان وارد یک جنگ قیمت نفت شدند که به عقیده سچین غیرقابل اجتناب بود چون مسکو باید سهم خود را حفظ کند و اجازه ندهد کشورهای غیر عضو از این کاهش تولید سود ببرند.

وی گفت:« اگر سهم بازار نفت را از دست بدهیم، هیچ وقت نمی توانیم آن را به دست آوریم و نکته همین جاست. قیمت نفت دیر یا زود تنظیم می شود ولی اگر مشتریان خود را از دست بدهیم دیگر نمی توانیم آنها را باز پس بگیریم».

برچسب ها:

جهان