هیأت وزیران کویت شنبه شب به دلیل شیوع ویروس کرونا، قانون منع آمد و شد شبانه را در این کشور وضع کرد. همچنین دمشق در اقدامی بی سابقه مسجد اموی را تعطیل کرد.
هیأت وزیران کویت تصمیم گرفت برای مقابله با شیوع کرونا از ساعت ۱۷ تا ۴ بامداد منع آمد و شد در تمام کشور برقرار شود.
کویت همچنین تعطیلی مدارس، مراکز آموزشی و ادارات دولتی را نیز دو هفته دیگر تعطیل کرد.
همچنین منابع بیمارستانی در دیگر کشورهای عربی شنبه شب از افزایش شمار مبتلایان و جانبباختگان به ویروس کرونای جدید موسوم به کووید-۱۹ و تدابیر پیشگیرانه برای مقابله با این ویروس خبر میدهند که جزییات آن به شرح زیر است:
عربستان
وزارت بهداشت عربستان از افزایش شمار مبتلایان به کووید-۱۹ خبر داد.
برپایه این گزارش، با ثبت ۴۸ مورد جدید در عربستان، شمار مبتلایان به این بیماری ویروسی به ۳۹۲ نفر رسیده و در این مدت هشت نفر نیز بهبود یافتهاند تا شمار بهبود یافتگان نیز به ۱۶ نفر برسد.
امارات
مقامهای دولت امارات روز شنبه از شناسایی ۱۳ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا خبر داد تا شمار مبتلایان در این کشور به ۱۵۳ نفر برسد.
"فریده الحوسنی" سخنگوی وزارت بهداشت امارات گفت که تمام افراد جدید که تست ابتلای آنها مثبت اعلام شده است، اتباع خارجی هستند.
الحوسنی افزود، در ۲۴ ساعت گذشته هفت تن نیز سلامتی خود را به دست آوردهاند تا شمار بهبود یافتگان در امارات به ۳۸ نفر برسد.
خبرگزاری وام امارات گزارش داد که در چارچوب مبارزه با شیوع کرونا، تمام بنادر، پارکها، استخرها، سالنهای سینما و سالنهای تمرین به مدت ۲ هفته تعطیل خواهد بود.
قطر
این کشور که در میان کشورهای عربی در صدر شمار مبتلایان به کرونا قرار دارد، بازهم از افزایش تعداد موارد جدید به کووید-۱۹ خبر داد.
وزارت بهداشت عمومی قطر روز شنبه از شناسایی ۱۱ مورد جدید ابتلا به کرونا خبر داد تا شمار مبتلایان به ۴۸۱ نفر برسد.
این وزارتخانه اعلام کرد که تاکنون ۱۷ نفر نیز در قطر بهود یافتهاند.
کمیته عالی مدیریت بحران قطر اعلام کرد که تمام تجمعات در راههای ساحلی، پارکها ممنوع خواهد بود و گشت پلیس برای بازداشت افرادی که از قوانین تخطی میکنند، برقرار میشود.
عراق
وزارت بهداشت عراق در اطلاعیهای از شناسایی ۶ مورد جدید به کرونا خبر داد تا شمال مبتلایان به ۲۱۴ نفر برسد.
این وزارتخانه اعلام کرد که موارد جدید ابتلا به کرونا در استان سلیمانیه در کردستان عراق ثبت شده است.
این وزارتخانه اعلام کرد که تاکنون ۵۲ تن بهبود یافتهاند و تاکنون ۱۷ تن نیز فوت کردهاند.
اردن
"سعد جابر" وزیر بهداشت اردن از ثبت ۱۵ مورد جدید به کرونای جدید خبر داد و اعلام کرد که مجموع مبتلایان در این کشور به ۱۰۰ نفر رسیده است و یک نفر نیز بهبود یافته است.
جابر در کنفرانس مطبوعاتی در امان گفت که شمار جانباختگان در کشور زیاد نیست، اما این زنگ خطری است که نشان میدهد برخی این بیماری را دستکم گرفتهاند.
مغرب
آمار مبتلایان به ویروس کرونای جدید در مغرب نیز روند صعودی داشت.
وزارت بهداشت مغرب نیز در اطلاعیهای از مثبت شدن تست ۱۰ تن دیگر به ویروس کرونا خبر داد تا تعداد مبتلایان به ۹۶ تن افزایش یابد.
براساس گزارش این وزارتخانه، تاکنون سه تن جان خود را از دست دادهاند و چهار تن نیز بهبود یافتهاند.
مصر
وزارت بهداشت مصر از افزایش شمار مبتلایان به کووید-۱۹ خبر داد.
این وزارتخانه اعلام کرد که با ثبت ۱۰مورد جدید ابتلا به این بیماری ویروسی، شمار مبتلایان به ۲۹۴ تن رسیده است.
این درحالی است که بسیاری از سازمانهای مخالف دولت مصر اعلام کردند که شمار مبتلایان به کووید-۱۹ بسیار بیشتر از آمارهای رسمی است، بطوری که روزنامه گاردین چاپ لندن پیشتر مبتلایان به این بیماری را بیش از ۱۹ هزار نفر تخمین زده بود.
تونس
دولت تونس ۸۵۰ میلیون دلار را برای مقابله با پیامدهای اقتصادی و اجتماعی ناشی از شیوع کرونا اختصاص داده است.
"الیاس الفخفاخ" نخست وزیر تونس در این باره اعلام کرد که شرایط فوقالعادهای که امروز ما در آن به سر میبریم بسیار بحرانیتر از زمان انقلاب است.
الفخفاخ اعلام کرد، این سلسله اقدامات برای کاهش پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع کرونا ایجاد شده است که از آن جمله میتوان به مهلت ۶ ماه در پازپرداخت وام اشاره کرد.
نخست وزیر تونس همچنین گفت که اعتبارات مالی استثنایی برای کمک به گروههای کم درآمد تونس در نظر گرفته شده است.
با شناسایی ۶ مورد جدید ابتلا به کرونا در تونس، شمار مبتلایان در این کشور به ۶۰ نفر رسید.
"نصاف بن علیه" مدیرکل رصد ملی بیماریهای جدید وابسته به وزارت بهداشت تونس روز شنبه در کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که ۱۲۶ تست ابتلا به کرونا انجام شد که از این تعداد، ۶ تن آنان مثبت شد.
بن علیه اعلام کرد که ۱۰ تن از مبتلایان به کرونا در تونس، اتباع دیگر کشورها هستند.
الجزایر
نیروهای امنیتی الجزایر در چارچوب طرح ممانعت از تجمع شهروندان این کشور در پایتخت مستقر شدهاند.
براساس گزارش وزارت بهداشت الجزایر، با ثبت ۴۴ مورد جدید ابتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار مبتلایان به ۱۳۹ نفر رسیده است و تاکنون ۱۵ نفر در این کشور جان خود را در اثر ابتلا به این بیماری فوت کردند.
شیوع ویروس کرونا که برای نخستینبار در ۱۲ دسامبر (آذر - دی ماه) گذشته در چین و در شهر «ووهان» شیوع پیدا کرد، موجب شد که بسیاری از کشورها مرزهای خود را به روی یکدیگر ببندند.
همچنین در سایه شیوع کووید-۱۹ بسیاری از پرواز شرکتهای هوایی لغو و بسیاری از مراسم هنری، علمی، فرهنگی و ورزشی لغو یا به تعویق افتاده است.
تاکنون ۲۹۷ هزار و ۴۵۵ نفر به این ویروس مبتلا و ۱۲ هزار و ۷۷۵ نفر جان باخته و۹۴ هزار و ۸۵۴ نفر بهبود یافته اند.
کرونا مسجد جامع اموی دمشق و مراکز عمومی سوریه را به تعطیلی کشاند
همچنین به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا، برگزاری نماز جمعه و جماعت در مسجد جامع اموی دمشق پایتخت سوریه برای نخستین بار در چند قرن اخیر، تعطیل شد.
به گزارش شنبه شب بخش عربی راشا تودی، شورای علمی –فقهی وزارت اوقاف سوریه و اتحادیه علمای شام با صدور فتوایی اعلام کردند که برگزاری نماز جمعه و جماعت در مساجد سراسر سوریه از جمله مسجد جامع اموی دمشق تا چهارم آوریل (۱۶ فروردین) تعطیل است.
مسجد اموی دمشق یکی از مساجد مهم سوریه است که در منطقه قدیمی این شهر قرار دارد و بخشی از آن دارای قدمت یکهزار و ۴۰۰ ساله است.
در همین ارتباط، رؤسای کلیسای مسیحیان سوریه و لبنان نیز در اطلاعیهای مشترک اعلام کردند که برای مقابله با کرونا، از روز شنبه تا اطلاع ثانونی برگزاری مراسم مذهبی در تمام کلیساها تعطیل خواهد بود.
در این اطلاعیه رعایت نکات بهداشتی توسط مسیحیان تاکید شده است.
دولت سوریه همچنین روز شنبه خواستار تعطیلی بازارها، توقف فعالیتهای تجاری، خدماتی، فرهنگی، اجتماعی بخش عمومی در تمام استانهای این کشور از امروز (یکشنبه) تا اطلاع ثانوی شد.
این بخشنامه شامل مراکز فروش مواد غذایی، داروخانهها و مراکزی درمانی نخواهد شد.
نخست وزیر سوریه از وزارتخانهها خواست تا تصمیمات لازم را برای توقف فعالیت و بخشهای وابسته اتخاذ کنند.
دولت سوریه روز جمعه اعلام کرد که برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، ورود مسافر از ۲۶ کشور از جمله ۱۱ کشور عربی به طور موقت ممنوع شد.
همچنین در دمشق فعالیت پارکها و برخی مراکز عمومی تعطیل شد.