به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، انوشیروان محسنی بندپی در اولین کنفرانس ملی کودکان دارای معلولیت گفت: در هر نظامی افرادی مواجهیم که از فرصتهای برابر برخوردار نیستند و نیازمند حمایت و مداخله تخصصی دولت و سازمانها هستند.
وی ادامه داد: برخی از افراد دچار مصونیتهایی هستند و نیازمند حمایت مالی، روانی و اجتماعی بوده و برخی دچار معلولیت میشوند که این یک پدیده جهانی است و مختص یک کشور یا اقلیم نیست. طبق آمار سازمان جهانی بهداشت ۱۰ تا ۱۵ درصد جمعیت هر کشور دچار نوعی معلولیت است که باید مداخلات تخصصی برای کنترل معلولیتها داشته باشد.
بندپی گفت: در قانون برنامه ششم توسعه غربالگری ژنتیکی قبل از ازدواج اجباری شده است و آئیننامه آن در دستور کار دولت قرار دارد چرا که سالانه ۲۹ هزار تا ۳۵ هزار کودک معلول در کشور متولد میشود و نیمی از آن اختلالات ژنتیکی است.
سرپرست سازمان تأمین اجتماعی گفت: اختلالات ژنتیک یکی از دلایل اصلی معلولیت زایی است به همین دلیل به سراغ زوجهای در آستانه ازدواج رفتیم تا استانهای یزد و کرمان را در طرح غربالگری ژنتیک قرار دادیم و یکی از شهرستانهای تمام استانها را نیز مشمول طرح کردیم.
بندپی گفت: گاهی معلولیت ناشی از حوادث است به طوریکه ۱۶ هزار مرگ و میر ناشی از حوادث داریم که ۴ برابر آن دچار معلولیت میشوند،گاهی بیماری باعث معلولیت شده و گاهی بدو تولد است.
سرپرست سازمان تأمین اجتماعی گفت: ۳۰۰ مرکز مشاوره ژنتیک داریم که ۹۶ درصد آن برونسپاری شده است.
وی گفت: در سامانه بهزیستی یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر معلول ثبتنام کردهاند که ۲۴۰ هزار نفر آنها کودک بوده و ۱۵۰ هزار نفر در مدارس استثنایی تحصیل میکنند.
انتهای پیام/