به گزارش مشرق، ماه شعبان در آموزههای اسلامی از جمله ماههای پر برکت سال شمرده میشود. این ماه از آن جهت حائز اهمیت است که فرصتی روحی و معنوی جهت آمادگی برای ورود به با ارزشترین ماه سال یعنی ماه مبارک رمضان فراهم میکند؛ از این رو پیامبر (ص) و هر یک از ائمه علیهمالسلام نسبت به پاسداشت آن تأکیدات فراوانی داشتهاند. به عنوان نمونه پیامبر (ص) در اهمیت این ماه فرمود: « ماه، «شعبان» نامیده شد، زیرا روزیهای مؤمنان در این ماه قسمت میشود؛ إنَّما سُمِّیَ شَعبانُ لأِنَّهُ یَتَشَعَّبُ فیهِ أرزاقُ المُؤمِنینَ».
بیشتر بخوانید:
رهبر انقلاب: شعبان، فصل مناجات با خدای متعال است
بیانات امام خمینی (ره) درباره تهذیب نفس در جوانی
از این روست که این ماه همواره مورد توجه مردان الهی و اولیاءالله قرار داشته است. امام خمینی (ره) که خود توفیق یافت تا مجرای پیروزی انقلاب اسلامی شود، در توصیف دو ماه شعبان و رمضان به نکاتی اشاره داشتند که در ادامه میبینید.
«ماه رمضان، ماه نبوت است و ماه شعبان، ماه امامت. ماه رمضان، لیلة القدر دارد و ماه شعبان، شب نیمه شعبان دارد که تالی لیلة القدر است. ماه رمضان مبارک است؛ برای اینکه لیلة القدر [دارد] و ماه شعبان مبارک است؛ برای اینکه نیمه شعبان دارد. پس این دو ماه، ماه هایی هستند که باید ما راجع به آنها احترام قائل بشویم و ادعیه ای [را] که در این ماه مبارک؛ ماه معظم شعبان وارد شده است و پس از آن در ماه مبارک رمضان وارد شده است بخوانیم و درش تدبر کنیم.
مفسرانی که اهل این معانی هستند، ادعیه ائمه را تفسیر کنند! مناجات شعبانیه از مناجاتهایی است که کم نظیر است؛ مثل دعای ابوحمزه که از حضرت سجاد وارد شده است، آن هم کم نظیر است و این هم کم نظیر است. دعای کمیل در شعبان وارد شده است و یکی از ادعیه ای است که در پانزده شعبان، شب پانزده شعبان خوانده می شود، مشتمل بر اسراری است که دست ما از آن کوتاه است. از ائمه هدی ادعیه ای وارد شده است که مضامین آنها را باید تأمل کرد، و آن هایی که اهل نظر هستند، اهل معرفت هستند بر آن ها شرح کنند؛ آنها را به مردم ارائه بدهند، اگر چه هیچ کس نمی تواند آن چیزی [را] که به حسب واقع هست، شرح کند.»