به گزارش مشرق، به نقل از موسوعه العراق، "فاضل ابو رغیف" کارشناس امنیتی اظهار داشت، دلایل زیادی برای عقبنشینیهای پی در پی آمریکاییهای از پایگاههای نظامی در عراق وجود دارد از جمله اینکه، در پایگاههایی که از آنجا عقبنشینی کردهاند تعداد کمی نظامی مستقر شد لذا استقرار نظامیان با این تعداد اندک باعث ایجاد دشواریهایی در دفاع از آنها میشود و برای همین امر، لازم است تمامی آنها در یک مکان مستقر شوند.
ابو رغیف افزود، دلیل دیگر این است که هر پایگاهی، که از آن عقبنشینی شده، دارای خصوصیاتی است. اهمیت پایگاه "القائم"، که از قسد( نیروهای دموکراتیک سوریه) پشتیبانی میکرد و بر "البوکمال" و "دیر الزور" مشرف بود، بعد از پایان نبرد "الباغوز"( علیه داعش) از بین رفته بود. همچنین آنها( نظامیان مستقر در پایگاه) هر از گاهی توسط برخی گروهکها از چند جهت هدف حملات قرار میگرفتند.
بیشتر بخوانید:
اقدامات مخرب ترامپ در خاورمیانه در سایه شیوع کرونا
پنتاگون در تدارک طرحی برای حمله به کتائب حزبالله
ابورغیف خاطرنشان کرد، عقبنشینی از برخی پایگاهها به این دلیل انجام شد که نیروهای آمریکایی میخواهند سربازان و تجهیزات را در پایگاه اصلی گردهم بیاورند و آنها برای استقرار سامانه "پاتریوت" برنامهریزی میکند. از اینرو، نصب چنین سامانهای برای محافظت از 100 یا 150 سرباز منطقی نیست.
وی با بیان اینکه "پایگاههایی که نیروهای آمریکایی از آنها خارج شدهاند، مرکزی نیستند"، افزود: "آنچه اتفاق افتاده است عقبنشینی نیروهای آمریکایی از عراق نیست بلکه فرآیندی برای ادغام افراد با گروههای بزرگتر است."
این کارشناس امنیتی عراقی در عین حال متذکر شد: "این عقبنشینیها به مسئله کرونا هم ارتباط دارد؛ این ویروس استراتژی کشورها را به طور کلی تغییر داده است، از جمله اینکه 160 سرباز فرانسوی و سپس یک گروه کوچک از نظامیان چک( از عراق) خارج شدهاند."