چالش پنتاگون برای مقابله با شیوع ویروس کرونا

به گزارش مشرق، وزارت دفاع آمریکا در تلاش است در دو جبهه با ویروس کرونا مقابله کند؛ از سویی کمک به ایالت‌های درگیر شیوع این بیماری را در دستور کار دارد و از سوی دیگر باید از انتشار آن در میان نظامیان آمریکایی جلوگیری کند.

روزنامه «لس‌آنجلس تایمز» در مقاله ای با این موضوع نوشت، پنتاگون تا این لحظه تعداد زیادی از رزمایش‌های خود را لغو، انتقال نیرو در داخل و خارج را متوقف و ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» را به دلیل شیوع کرونا در میان خدمه، در سواحل گوام نگه داشته است.

بیشتر بخوانید:

ترامپ با قرنطینه‌کردن «نیویورک» مخالفت کرد

تحرکات آمریکا در دوران یکه تازی ویروس کرونا

تلفات کرونا در آمریکا به بیش از ۲۰۰۰ نفر رسید

از سوی دیگر پنتاگون دو کشتی بیمارستانی را به مقصد نیویورک و لس‌آنجلس که شیوع ویروس کرونا در آن‌ها بسیار نگران‌کننده شده، اعزام کرده است. «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در مراسم اعزام این کشتی‌ها در حالی که در کنار «مارک اسپر» وزیر دفاع این کشور ایستاده بود گفت: «ما در این جنگ پیروز می شویم و ما این جنگ را سریع و فوری خواهیم برد، با حداقل کشته ممکن».

در حالی که ۱۲ هزار نیروی گارد ملی آمریکا در مراکز تست کرونا و چادرهای بیمارستانی در ده‌ها ایالت مشغول به کمک‌رسانی هستند، مقامات پنتاگون و فرماندهان ارشد نگران این هستند که ابتلای احتمالی هزاران نیروی نظامی آمریکایی چه تأثیری بر امینت ملی این کشور خواهد داشت.

تا روز جمعه ۶۱۳ نفر از کارکنان پنتاگون به کرونا مبتلا شده‌اند که بیش از نیمی از آن‌ها را نیروهای نظامی تشکیل می‌دهد. در کره جنوبی به ۲۸ هزار نیروی آمریکایی حاضر در این کشور دستور داده در پادگان‌هایشان بمانند یا به خانه برگردند. در حال حاضر در پادگان «هامفریز» واقع در جنوب سئول و دیگر تأسیسات نظامی آمریکا تنها فرماندهان و کارکنان ارشد در پست‌هایشان حاضر هستند.

پنتاگون باید از سویی خطر ابتلای بیشتر این بیماری میان نیروهایش را مهار کند و از سوی دیگر امنیت ملی آمریکا را تأمین کند. از این رو به ۲۵ هزار نیروی خود دستور داده به صورت دورکاری وظایف خود را انجام دهند. همچنین فرماندهان نظامی اکثر تمرینات نظامی را لغو کرده‌اند.

وزارت دفاع آمریکا از روز چهارشنبه تحرکات نظامی خود در سراسر جهان را به مدت ۶۰ روز متوقف کرده است و هزاران نیروی نظامی خود را زمین‌گیر کرده است. همچنین به شماری از نیروهای آمریکایی اجازه خروج از افغانستان داده شده است که با خواسته ترامپ برای پایان دادن به طولانی‌ترین جنگ آمریکا همسویی دارد.

ترامپ روز جمعه دستوری را صادر کرد که به پنتاگون اجازه می‌دهد یک میلیون سرباز ذخیره ارتش را به‌مدت دو سال برای کمک به مبارزه با ویروس کرونا وارد عمل کند. اما مقامات پنتاگون معتقدند هیچ برنامه‌ای برای بازگرداندن این تعداد نیرو به ارتش وجود ندارد.

برچسب ها:

جهان