به گزارش مشرق، در اولین روز اسفندماه، وزارت بهداشت از ورود ویروس کرونا به ایران خبر داد. بعد از گذشت یک هفته و افزایش آمار مبتلایان در شهرهای مختلف و همچنین فوت یا بیماری چندتن از مسئولان نظام براثر کرونا، رسانههای فارسیزبان با سوءاستفاده از این اخبار، وزارت بهداشت را متهم به دروغگویی و مخفیکاری یا کمبود برخی اقلام دارویی و یا بهداشتی کرده و از این طریق، ناکارآمدی نظام را تبلیغ میکردند!
برای مثال پس از ابتلای برخی مسئولان مانند ایرج حریرچی معاون وزیر بهداشت و یا رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم که در خط مقدم مقابله با ویروس بودند، بیبیسی فارسی با ذوقزدگی تمام در گزارشی ابتلای چندتن از مقامات ایرانی به کرونا را دلیل مخفیکاری حکومت دانست و با مقایسه تعداد مسئولان چینی که به این بیماری شدند، نتیجهگیری کرده بود که پنهان کردن واقعیات در عمل باعث گسترش بیماری در سطح جامعه میشود.
بیشتر بخوانید:
فیلم/ توهین شبکه منوتو به زحمات پرستاران ایرانی
تریبونهای تروریسم چگونه اظهارات رهبری را تحریف میکنند؟
با این وجود گذشت چند هفته از گسترش بیماری کرونا کافی بود تا این ویروس که به ویروس دموکرات معروف است و در ابتلای افراد هیچ متر و معیاری را مدنظر ندارد، تمام تحلیلها و بازیهای رسانههای ضد ایرانی را نقش بر آب کند. با شیوع گسترده ویروس در اروپا و بهویژه انگلیس که خاستگاه بیبیسی وبرخی رسانههای فارسیزبان است، مقامات عالیرتبه همچون شاهزاده چارلز ولیعهد انگلستان، بوریس جانسون نخستوزیر، مت هنکوک وزیر بهداشت بریتانیا و معاون، خدمتکار شخصی ملکه به کرونا مبتلا شدند.
نه تنها در انگلستان، بلکه آزمایش کرونای آنگلا مرکل صدراعظم آلمان، پیتر داتن وزیر کشور استرالیا، میشل بارنیه مذاکرهکننده ارشد اتحادیه اروپا برای خروج بریتانیا از این اتحادیه، همسر جاستین ترودو نخستوزیر کانادا، تد کروز سناتور آمریکایی، دکتر پل گوسار نماینده کنگره آمریکا، 4 نماینده و 2 کارمند مجلس فرانسه و فرمانده ارتش ایتالیا نیز مثبت شده است. البته تعداد مسئولان کشورها بیش از این مقدار است اما ابتلای همین سطح از مسئولان بریتانیای کافی است که بتوان متقابلاً سیستم حاکم بر آن کشورها را به مخفیکاری و ندادن آمار درست مبتلایان و مرگومیر متهم کرد.
یکی دیگر از مواردی که رسانهها بهمحض شیوع ویروس در ایران به آن دامن زدند، کمبود ماسک و مواد ضدعفونی کننده بود. اگر به جز ماسک که برای تأمین نیازهای کادر درمانی تا مدتی کمیاب بود اما کمبود مواد ضدعفونی کننده فوراً جبران شد و نیروهای مردمی و بسیج نیز به توزیع گسترده مواد ضدعفونی کننده پرداختند و با راهاندازی کارگاههای تولید ماسک کمبود ماسک نیز تاحد زیادی برطرف شده است اما شیوع ویروس در اروپا و آمریکا صحنههایی را خلق کرد که در ایران شاهدان نبودیم و آنهم غارت فروشگاهها توسط مردم و عجیبتر از همه آنها انبار سلاح توسط برخی آمریکاییها برای قتل و غارت روز مبادا بر سر ماسک و مواد ضدعفونی کننده و اقلام خوراکی و ... بود؛ تصویری واضح از یک غرب وحشی وحشی!
فیلمها و تصاویر فراوانی از کشورهای مختلف منتشر میشد که قفسههای مواد شوینده و دستمال توالت خالی است و یا به قیمت گزافی در حال فروش است. درحالیکه ویروس در انگلستان چندان شیوع پیدا نکرده بود این کشور با نبود ماکس و ژل ضدعفونی کننده روبهرو بود که نشان میداد این معضل یک معضل جهانی است و حتی کشورهایی که پیشرفته بنظر میرسیدند در مواجهه با این بحران توان مقابله ندارند.
ایران با بکارگیری تمام ظرفیت های خود تا این لحظه با کمبود تخت بیمارستانی روبه رو نیست و حتی برای بیمارانی که دوره نقاهت را به سر می برند تخت های نقاهتی توسط نیروهای نظامی آماده شده است. حسن روحانی رئیس جمهو نیز 6 فرودین اعلام کرده بود در بخشهای مراقبتهای ویژه در اکثر شهرها و استانها بخش اضافی داریم.
کریستف هملمن نماینده سازمان جهانی بهداشت که برای بازدید از وضعیت مقابله با بیماری کرونا و رسیدگی به بیماران به ایران آمده بود نیز در گفتگو با CBC کانادا، روند مقابله با ویروس کرونا در ایران را مطلوب و ایران را دارای قویترین نظام سلامت منطقه توصیف کرد. این در حالی است که اخبار و تصاویر رقت باری از بیماران رها شده در خیابان ها و اطراف مراکز درمانی قلب اروپا منتشر می شود. برای مثال در ایتالیا افشا شده سالمندان درمان نمی شوند و در انگلیس اعلام شد برای سالمندان امکانات نداریم. حتی پزشکانی ایتالیایی میگویند که انتخاب بیمارانی که برای حفظ جانشان درمان میشوند به عهده آنها است و بیماران سالخورده از فهرست درمان حدف می شوند.
این سیاست متناقض در برابر اخبار ایران و سایر کشورها تنها به اخبار کرونا محدود نمی شود بلکه بیبیسی فارسی که در روزهای گذشته حکم حکومتی رهبر انقلاب به مجلس درباره بودجه سال 99 را مغایر دموکراسی دانسته بود، در برابر حکم حکومتی ترامپ به شرکت جنرال موتورز و وادار کردن این کارخانه برای تولید دستگاههای تنفسی به استناد قانون شرایط جنگی در آمریکا سکوت و حتی بعد از ساعتی تیتر این خبر و لفظ حکم حکومتی را تغییر داد.
بی بی سی ساعتی بعد تیتر خبر ترامپ را تغییر داد و با حذف حکم حکومتی نوشت: "ترامپ با استناد به قانون وضعیت جنگی به جنرال موتورز دستور داد فورا دستگاه کمکتنفسی تولید کند."
اینکه استناد ترامپ به این قانون این قانون که در دهه 50 میلادی و هنگام جنگ آمریکا با کره مصوب شد و به رئیسجمهوری این کشور اجازه میدهد بنا بر اقتضای وضعیت جنگی به کارخانجات آمریکایی دستور تولید ماشینآلات بدهد، تا چه حد صحیح است اما بار دیگر از استاندارد دوگانه رسانههای فارسیزبان پرده برداشت. همانطور که پیشتر از بکار بردن لفط تروریسم برای گروههایی همچون داعش، مجاهدین خلق و جندالله خودداری میکردند، این بار نیز در تحلیل حکم تحکمآمیز ترامپ به شرکتهای آمریکایی سکوت اختیار کردند.