به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، روز چهارشنبه 23 آبان ماه خبرگزاری فارس اقدام به انتشار گزارشی تحت عنوان «فشنشو گربهها» در پایتخت با مجوزهای دروغین 100 صفحهای کرد.
گزارشی که بهانه آن انتشار آگهی منتشر شده در فضای مجازی با عنوان «برگزاری اولین کارگاه نژادشناسی، ژنتیک و مسابقه نژادی کیفیتی انواع نژادهای گربه (کت شو)» بود و در همین راستا خبرنگار اجتماعی فارس به صورت کاملاً مستند و در گفتوگو با یکی از مسئولان برگزاری این مراسم گزارش خود را منتشر کرد.
سه روز پس از انتشار این گزارش ستاد برگزاری اولین نمایشگاه بینالمللی حیوانات اهلی و خانگی در نامهای به خبرگزاری فارس ضمن تکذیب این گزارش و اتهام تخریب این نمایشگاه عنوان کرده که خبرگزاری فارس به دنبال حاشیه سازی و ایجاد تشویشهای بعدی علیه این نمایشگاه تخصصی است.
در متن این نامه آمده است:
با توجه به انتشار گزارشی مبهم از سوی آن خبرگزاری تحت عنوان «فشنشو گربهها در پایتخت با مجوزهای دروغین ۱۰۰ صفحهای» و تخریب «اولین نمایشگاه بینالمللی حیوانات اهلی و خانگی، کلینیکهای دامپزشکی، خوراک حیوانات، خدمات و تجهیزات وابسته» در ساعت ۹:۰۱ تاریخ ۲۳ آبانماه ۱۳۹۷ که متأسفانه مبنای حاشیهسازیها و ایجاد تشویشهای بعدی علیه این نمایشگاه تخصصی شده است.
مستدعی است دستور فرمایید در جهت رعایت اخلاق اسلامی، حق پاسخگویی مخاطبان رسانه، نیز مطابق نص صریح قانون مطبوعات جمهوری اسلامی نسبت به انتشار جوابیه ذیل در همان محل انتشار خبر فوقالذکر اقدام گردد.
۱ـ قبل از هر چیز لازم به توضیح است که مجوز قانونی برگزاری «نمایشگاه بینالمللی حیوانات اهلی و خانگی، کلینیکهای دامپزشکی، خوراک حیوانات، خدمات و تجهیزات وابسته» در محل سایت نمایشگاههای بینالمللی شهر آفتاب در نیمه اول سال ۱۳۹۶ صادر گردید و مطابق برنامه محتوایی نمایشگاه مزبور مقرر بوده است که این نمایشگاه در راستای حمایت از اشتغال و تولیدات داخلی مدنظر در نظامنامه جامع دامپروری کشور (بررسی و مصوب سالهای ۸۵ تا ۸۸ در مجلس محترم هشتم و دولت نهم که به تأیید شورای محترم نگهبان رسید) و تفاهمنامه موجود با سازمان دامپزشکی کشور برگزار گردد. در این نمایشگاه مقرر بود ۷۴ غرفه شامل کلینیکها و بیمارستانهای تخصصی دامپزشکی، تولیدکنندگان و عرضهکنندگان خوراک و اقلام دارویی حیوانات، تولیدکنندگان و عرضهکنندگان تجهیزات و محصولات مورد نیاز برای نگهداری از حیوانات، مراکز نمایش حیوانات (مانند باغ پرندگان و باغ وحش با مجوز سازمان محیط زیست) شرکتهای بیمه عرضهکننده بیمه حیوانات و پرورشدهندگان رسمی و دارای مجوز انواع حیوانات اهلی و خانگی شامل انواع قناری و پرندگان زینتی، پرورشدهندگان قانونی جوندگان (خرگوشها و همسترها و ...)، پرورشدهندگان قانونی ماهی زینتی، پرورشدهندگان قانونی گربهها و پرورشدهندگان قانونی سگهای کار (سگهای گله و نگهبان، سگهای پلیس و هلال احمر و سگهای زندهیاب) حضور یابند و در جهت حمایت از تولیدات داخلی به معرفی محصولات و خدمات خود بپردازند که روند برگزاری نیز بر همین مبنا پیش رفت.
نکته مهمی که انتظار میرفت این رسانه محترم قبل از تخریب یک رویداد قانونی به آن توجه کند، این است که پرورش سگهای کار و نگهبان و حیوانات خانگی مانند خرگوش، گربه و... دارای مرجع قانونی و اجرایی دولتی، مصوبه قانونی و پشتوانه قبلی در کشور است. این موضوع در قانون نظام جامع دامپروری کشور مصوب سال ۱۳۸۵ جای گرفته و با پیگیری ستاد اصلاح نظام دامپروری و زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی در سالهای ۸۶ و ۸۸ در مجلس محترم هشتم شورای اسلامی (مصوبه ۷ مردادماه ۸۸ صحن علنی مجلس و مورد تأیید شورای محترم نگهبان) و همچنین دولت محترم نهم قرار گرفته است. مراکزی در این زمینه در سطح مدیریتی در وزارت جهاد کشاورزی (مانند مرکز اصلاح نژاد و دفتر دام کوچک) و سازمان دامپزشکی کشور جهت حمایت، نظارت و برنامهریزی در زمینه اشتغال، تولید، جلوگیری از خروج ارز و کمک به رشد صادرات محصولات دامی مختلف به کشورهای دیگر شکل گرفته است.
بر همین اساس، چنین موضوعی با پشتوانه ملی، قطعا میتواند موضوع یک نمایشگاه تولیدی و دامی باشد و تحریک حساسیتهای فرهنگی بدون عذر موجه، بیشک موجب تخریب ظرفیت اشتغال و تولید داخلی در زمینههای دامی خواهد شد؛ حتی بالعکس، آموزههای بهداشتی، فرهنگی و پیشگیرانه کشورمان را تحتتأثیر قرار خواهد داد.
۲ـ برخلاف خبر کذب اعلامی مبنی بر برگزاری «فشن شو گربهها» و پرداخت هزینههایی برای حضور در این فشنشو موهوم! که معلوم نیست کلمه «فشن» با چه انگیزهای و از کجا به موضوع نمایشگاه حیوانات چسبانده شده است؟! به اطلاع تمامی مخاطبین میرساند که مقرر بوده همزمان با برگزاری این نمایشگاه، یک کارگاه تخصصی آموزشی برای متخصصان دامپزشکی با پرورشدهندگان حرفهای در زمینه اصول و تکنیکهای اصلاح نژادی گربه اصیل ایرانی به عنوان یک ذخیره ژنتیکی دامی برگزار گردد.
این کارگاه صرفا آموزشی و علمی بوده است و طبعا با توجه به هزینههای اجرایی و آموزشی ذیربط، حضور در این کارگاه همراه با پرداخت هزینه بوده که البته با توجه به تغییر تاریخ نمایشگاه، برگزاری کارگاه مزبور نیز از دستورکار نمایشگاه فوقالذکر خارج گردید، لذا وجود چنین برنامهای در تاریخ ۲۶ آبان در شهر آفتاب اساسا کذب است. همچنین مقرر بوده است که همزمان با برگزاری نمایشگاه فوقالذکر، ارزیابی خلوص نژادی گربههای اصیل ایرانی تعدادی از پرورشدهندگان (کمتر از ۲۰ مجموعه) به عنوان محور ارزیابی فنی فعالیت های تخصصی پرورش گربه، ذیل نظامنامه جامع دامپرورش کشور برگزار گردد که طبعاً در جهت رقابتپذیری و تشویق تولیدکنندگان از عنوان مسابقه میان پرورشدهندگان در این برنامه همراه با پرداخت هزینه کارشناسی متخصصین برای بررسی دامپزشکی و نظارت بر اصول پرورش بهره گرفته است، ضمن آنکه این برنامه نیز به سبب عدم برگزاری نمایشگاه مزبور تاکنون، برگزار نگردیده است.
۳ـ با توجه به توضیحات فوق و با توجه به مطلب بیپایه و اساس دیگر آن خ برگزاری مبنی بر عدم وجود مجوزهای قانونی و شرعی برای برگزاری نمایشگاه فوقالذکر، توجه مسئولان محترم آن خبرگزاری را به مجوزهای قانونی و استفتائات شرعی اخذ شده از مراجع عالیقدر شیعه در خصوص پرورش و تولید و خرید و فروش برخی حیوانات واجد حدود شرعی و به طور خاص استفتاء رسمی اخذ شده از دفتر مقام معظم رهبری در خصوص موضوع برگزاری نمایشگاه فوقالذکر در محل سایت نمایشگاههای بین المللی شهر آفتاب که به پیوست ارسال میگردد، جلب مینماید. متأسفانه مجوزها و نظارتهای قانونی در این نمایشگاه در خبر آن خبرگزاری مخدوش جلوه داده شده است.
۴ـ در خصوص ایراد ابهام آن خبرگزاری در خصوص عدم وجود مجوز برگزاری رویدادهای نمایشگاه مورد بحث و عدم اطلاع پلیس محترم اماکن از صدور مجوزهای مربوطه، اولا به اطلاع مسئولان محترم آن خبرگزاری میرساند که براساس قوانین گذشته و دستورالعملهای موجود، اساسا اخذ مجوز برای برگزاری نمایشگاهها در دو سایت نمایشگاه بینالمللی و رسمی استان تهران شامل: «سایت نمایشگاه بینالمللی شهر تهران» و «سایت نمایشگاههای بینالمللی شهر آفتاب» در ردیف مسئولیتهای سازمان توسعه تجارت ایران بوده و هرگز تعریفی مبنی بر اخذ مجوز از پلیس اماکن نداشته و ندارد.
ضمنا بازی با کلمه «فشن شو گربهها» در خبر آن خبرگزاری، قاعدتا منجر به آن شده که اساسا امکان دیگری جز تکذیب برای صدور چنین مجوزی با عنوانی غیرقابل دفاع (فشن شو) ممکن نگردد؛ به عبارت دیگر اساساً فشن شویی آن طور که خبرگزاری فارس منتشر کرده وجود نداشته است که قرار باشد مجوزی برای آن صادر شود. این موضوع را نه فقط ستاد برگزاری یا مسئولان محترم مربوطه، بلکه هر شهروند آگاه و مسلمانی میداند و تبعا قرار دادن نهادهای قانونی کشور در مقابل یک عنوان جعلی با اهداف رسانهای، اخلاق و قانونا عملی مذموم است.
۵ـ به نظر میرسد آن خبرگزاری محترم که طبعا میبایست برای انتشار اخبار خود قبل از هر چیز از میزان اعتبار و ارزش خبر اطمینان حاصل نماید، در انتشار این خبر اصول حرفهای و اخلاقی حرفه خود را نادیده گرفته و با برخوردی سلیقهای و احساسی؛ بدون هرگونه استعلام از ستاد رسمی برگزاری یک نمایشگاه قانونی واجد مجوز، اقدام به انتشار اخباری موهوم حول آن نموده تا شاید اهدافی خاص را محقق یا ذائقه مخاطبی خاص را ارضاء نماید.
این در حالی است که قوانین، ضوابط و آئیننامههای تخصصی موجود برای بخشهای پرشمار صنفی مختلف در کشور فراتر از جذابیتهای سادهانگارانه برای خلق جنجالهای جذاب خبری، از پیچیدگیهای خاص خود برخوردار بوده و طبعا خارج از حوزه اشراف خبرنگارانی است که بدون کنکاش، مداقه و پرسشگری اقدام به ورود سطحی به آنها نموده و منویات خاص و ویژه خود را در آنها جستجو مینمایند.
جالب آن که همین خبرگزاری در روال گذشته خود از جمله در خبری به شماره ۱۳۹۶۰۳۲۷۰۰۱۳۸۱ در تاریخ ۲۷ خردادماه ۱۳۹۶ از برگزاری نمایشگاه حیوانات خانگی با این تیتر «سومین نمایشگاه ملزومات دام کوچک در برج میلاد برگزار میشود» حمایت و همکاری اطلاعرسانی میکند. چنان که در این مصاحبه به نقل از برگزارکننده آن نمایشگاه نقل میکند؛ «این نمایشگاه میتواند فرصت مغتنمی برای ایجاد اندیشگاه و توسعه اقتصاد مقاومتی و اصل درونزایی و بروننگری این بخش باشد. موضوعی که میتوان با حمایت سازمان دامپزشکی کشور آن را در قالب باشگاه صادرکنندگان دام کوچک تعریف کرد.»
حال چطور است که نمایشگاه مشابه دیگری علیرغم مجوز سازمان دامپزشکی، شهر آفتاب، شهرداری و استفتاء از مراجع معظم، مورد تخریب این خبرگزاری قرار میگیرد؟! حال آنکه برخلاف نمایشگاه مذکور و دیگر نمایشگاههای گذشته، نمایشگاه بینالمللی حیوانات شهر آفتاب از حضور حداقل ۷۰ مجموعه داخلی، ایرانی و تولیدکننده بهره برده است و اساسا واردکنندگان و شرکتهای نمایندگی خارجی به تعدادی کمتر از انگشتان دست در آن هم نرسیدهاند.
امید است عزیزان حوزه خبر و خبررسانی، در شرایط تحمیل جنگ اقتصادی به کشور که اهمیت حمایت از فعالیت اقتصادی در رستهها و حوزههای مختلف را دو چندان نموده، اگر قادر به حمایت از فعالان اقتصادی نیستند، با برخوردهای غیرکارشناسی و مخرب فرهنگی، زمینه ایجاد محدودیتهای خودساخته و خودتحریمی برای فعالان اقتصادی را فراهم ننمایند.
با احترام
دبیرستاد برگزاری اولین نمایشگاه بینالمللی حیوانات اهلی و خانگی، کلینیکهای تخصصی دامپزشکی خوراک و تجهیزات وابسته
چند نکته مهم
این ستاد در نامه خود عنوان کرده که خبرگزاری فارس معلوم نیست کلمه «فشن» را با چه انگیزهای و از کجا به موضوع نمایشگاه حیوانات چسبانده است؟
با توجه با این تکذیبیه بلندبالا و چند صفحهای لازم است مسئولان برگزاری این نمایشگاه پیش از هر اقدامی پاسخگوی چند سوال ساده باشند.
نخست اینکه این دوستان در فرهنگ لغات خودشان (کت شو) را چه چیزی معنا میکنند که از آن در تبلیغات خود استفاده کرده و حالا منکر آن شدهاند؟
دوم اینکه اگر برگزاری این نمایشگاه قانونی و دارای مجوزهای لازم بوده چرا برگزاری آن در مجموعه شهر آفتاب لغو و مکانی در احمد آباد مستوفی برای برگزاری مراسم انتخاب شده است؟
سوال سوم این است که برگزاری این نمایشگاه حیوانات خانگی چه ارتباطی با آبروی ایران دارد که اگر پربار و درست برگزار نشود آبروی ایران به خطر میافتد؟
سوال چهارم این است که چرا در آگهی منتشر شده حرفی از نمایشگاه بینالمللی حیوانات اهلی و خانگی زده نشده و صرفاً روی فشن شو گربهها مانور داده شده است؟
اگر تمامی نکات ذکر شده در نامه ارسالی درست باشد پس یا شماره تماس اعلامی و فردی که خبرنگار فارس با او صحبت کرده اشتباه بوده که قطعاً این فرض باطل است و یا فرد پاسخ دهنده آنقدر توجیه نبوده که هر اطلاعاتی را به صورت تلفنی در اختیار مخاطب خود قرار ندهد.
در هر صورت خبرنگار خبرگزاری فارس گزارش خود را بر مبنای صحبتهای فردی منتشر کرده که خود را مسئول برگزاری این مراسم معرفی کرده است.
به همین جهت برای روشن شدن افکار عمومی صوت مکالمه خبرنگار فارس با مسئول برگزاری این مراسم منتشر و قضاوت نهایی به افکار عمومی سپرده میشود.
انتهای پیام/