پژوهش چینی: گربه‌ها می‌توانند عامل انتقال ویروس کرونا باشند

5e86f8b7b3a60_2020-04-03_13-19
پژوهشگران یک موسسه‌ تحقیقات دامپزشکی چین در تازه‌ترین تحقیقات خود دریافته‌اند که گربه‌ها می‌توانند ویروس کرونای عامل بیماری "کووید-۱۹ " را به یکدیگر و حتی به دیگر حیوانات انتقال دهند.

به گزارش روز جمعه روزنامه انگلیسی "گاردین"، اگرچه در این شرایط وانفسای گسترش بیماری مهلک کرونا، صاحبان گربه های خانگی تصور می کنند حیواناتشان نمی توانند عامل انتقال ویروس کرونا باشند، اما پژوهشگران موسسه "پژوهشی "هاربین وترنری" (Harbin Veterinary Research Institute) در تازه ترین تحقیقات خود به این نتیجه رسیده اند که گربه ها به راحتی می توانند از طریق سیستم تنفسی خود این ویروس را به یکدیگر منتقل کنند.

این تحقیقات همچین اثبات کرد که افزون بر انتقال این ویروس از گربه به گربه، از گربه به سگ، احشام (گاو، گوسفند، خرگوش و خوک) و ماکیان (مرغ، خروس، اردک و غاز) اعم از اهلی یا وحشی، نیز امکانپذیر است.

براساس این گزارش، این تحقیقات یک هفته بعد از آنکه تحقیقات یک مرکز پژوهشی در بلژیک اثبات کرد که صاحبان گربه هایی که مشکل تنفسی و تعریق داشته اند، نشانه هایی از ابتلا به ویروس کرونا از خود بروز دادند، به عنوان تکمیل کننده، اجرا شد.

اما به رغم تحقیق هفته گذشته پژوهشگران هنگ کنگی در باره انتقال ویروس کرونا به انسان، تحقیقات این مرکز پژوهشی چینی هنوز نتوانسته است حکمی قطعی برای تائید انتقال این ویروس از حیوان به انسان صادر کند.

خبر دیگری از هنگ کنگ حاکی است که وزارت کشاورزی این کلان شهر چین، امروز ابتلای یک گربه خانگی به ویروس کرونا را تائید کرد.

این وزارتخانه اواخر روز سه شنبه اعلام کرده بود: در حال حاضر هیچ مدرکی مبنی بر اینکه حیوانات خانگی نمی‌توانند منبع ویروس کرونا و دچار شدن به بیماری COVID-۱۹ باشند، وجود ندارد و صاحبان آن‌ها باید این مسئله را جدی بگیرند. سازمان جهانی بهداشت نیز در تارنمای خود بر این موضوع تاکید داشته است.

این گربه سومین حیوان در هنگ‌کنگ است که آزمایش کرونای آن مثبت اعلام شده است. پیش از این دو سگ نیز مبتلا به این ویروس شده بودند. به گفته مقامات این کشور، گربه مذکور تحت نظارت و معاینه قرار خواهد گرفت.

با این وجود شن ژن به عنوان اولین شهر چین، خوردن گوشت سگ و گربه را ممنوع اعلان کرده است. چرا که در نمونه‌های جمع آوری شده از آب دهان، بینی و روده این گربه پس از قرنطینه شدن در ۳۰ مارس (11 فروردین ماه)، ویروس کرونا یافته شده است.

براساس بیانیه انجمن دامپزشکی هنگ کنگ، این دومین گربه در جهان است که به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده و اولین مورد مربوط به گربه‌ای در بلژیک بوده است که گفته می‌شود از طریق صاحب خود آلوده شده است.

این بیانیه می افزاید: محتمل‌ترین راه ابتلای حیوانات خانگی، تماس با صاحبان ناقل و یا افرادی است که مبتلا به این ویروس بوده‌اند.

برچسب ها:

اجتماعی