- اخبار اقتصادی -
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حسام عقبایی با یادآوری این که نیمه اول سال گذشته قیمت مسکن رشد محسوسی داشت، اظهار کرد: بازار مسکن در نیمه دوم بازار آرامش بیشتری پیدا کرد و به نوعی رکود پیدا شد و تا اواسط بهمن ماه به طول انجامید و سپس ما از اواسط بهمن تا اوایل اسفند ماه شاهد افزایش نسبی قیمت نسبت به رکود قبلی بودیم.
وی با بیان اینکه با شیوع کرونا از اوایل اسفند سال گذشته مسکن ارزان نشده ولی معاملات مسکن متوقف شده است، پیش بینی کرد: پس از مساعد شدن شرایط شاهد وضعیت بهتر معاملات از نظر حجم هستیم و از نظر قیمت هم قیمت مسکن زیر خط تورم افزایش خواهد داشت. تورم در بخش مسکن در حدود 20 تا 30 درصد است و در بافت های مختلف کشور این افزایش قیمت متفاوت خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه در ایران 2 برابر استاندارد جهانی خانه خالی داریم، افزود: در کشورهای توسعه یافته تقریبا 5 درصد از خانه هایشان خالی است اما در کشور ما این رقم حدود 10 درصد است. طبق جدیدترین آمار مرکز آمار در کشور تقریبا 25 میلیون واحد مسکونی داریم که از این تعداد حدود 2 تا 2.5 میلیون واحد خالی است.
نایب رئیس مشاوران املاک با به اینکه در کشور ما مسکن به میزان مصرف جامعه وجود ندارد، گفت: حتی با وجود خانه های خالی کفاف این جمعیت را نمی دهد. برخی از این خانه ها لوکس و بسیار مدرن و لاکچری هستند که اصلا طبقات متوسط و ضعیف جامعه امکان اجاره کردن این خانه ها را هم ندارند. برخی از این واحدها خارج از شهرهای بزرگ هستند و تسهیلات لازم مثل آب و برق و گاز و راه را ندارند و مابقی اینها نیز در حدی نیست تا بتواند کفاف نیاز جامعه را بدهد.
عقبایی افزود: سالی بین 700 تا یک میلیون ازدواج در کشور را داریم ولی تولید کشورمان زیر 300 هزار واحد مسکونی است. وقتی تولید مسکن در کشور افزایش پیدا کند، قیمت ها متعادل خواهد شد و قدرت خرید افزایش می یابد.
انتهای پیام/