بذل و بخشش خودرویی دولت در روزهای آخر سال/ لطف کرونا به تکمیل یک بانک اطلاعاتی مهم در کشور/ قیمت ارزان‌ترین کیت کرونا در جهان چند؟

سرویس سیاست مشرق- روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

***********

کیهان

قیافه وحشی غرب را بپوشانید غربگراها ناراحت می‌شوند

یک غرب‌ستای سیاسی به جای توضیح و عذرخواهی نسبت به رفتارهای وحشیانه در نظام سیاسی غربی پس از بروز کرونا، فرار به جلو کرده و ادعا می‌کند منتقدان از دیدن اوضاع به‌هم‌ریخته آن کشورها خوشحالند!

صادق زیباکلام در روزنامه آرمان نوشت: «آنچه جای تامل دارد برخورد سیاسی و نگاه خاص به مسئله کرونا است که در برخی از جریانات سیاسی دیده می‌شود. بسیاری از پیامک‌هایی که توسط سایت‌های رسمی وابسته به بخش‌های مختلف می‌آیند پر از آمار تلفات مربوط به آمریکا یا انگلیس هستند. گویی ظاهرا اگر 350 میلیون آمریکایی یا 60 میلیون انگلیسی در نتیجه کرونا از بین بروند مشکلات ما حل می‌شود، در حالی که آرزوی مرگ و نیستی برای دیگران عاری از هرگونه فضیلت اخلاقی است».

زیباکلام در ادامه نوشت: «اینکه تلاش کنیم نشان دهیم دیگران چقدر مسئله، مصیبت و تلفات دارند، مردم در فروشگاه‌ها به دستمال‌های کاغذی حمله کردند یا قفسه‌های سوپرمارکت‌ها خالی شده، اگر واقعیت و عمومیت داشته باشند، باز همان سوال مطرح می‌شود که اگر دیگر کشورها نتوانند از پس کرونا برآیند، چه افتخار و عظمتی برای ما خواهد بود؟ آیا اگر آمار مبتلایان به کرونا در آمریکا افزایش یابد در ایران کاهش می‌یابد؟ اگر تعداد فوتی‌ها در انگلیس در نتیجه کرونا خیلی زیاد شود، باعث خواهد شد که این آمار در ایران کاهش یابد؟

وی می‌افزاید: «متاسفانه این‌گونه برخوردها نه‌تنها از نظر فضیلت‌های اخلاقی شایسته نیست، بلکه باعث می‌شود که آن مختصر اعتماد و اعتباری که برخی از مردم دارند نیز خدشه‌دار شود. چون تنها چیزی که از ارائه این‌گونه آمار به‌دست می‌آید، این است که همچون برخی که منتظرند صاحبان متوفی بیاید و آنها تقاضای پول کنند، انگار ما هم نشسته‌ایم که دیگران دچار مرگ و میر شوند؛ با این تفاوت که روشن نیست از مرگ و میر آنها چه سودی عاید ما می‌شود؟».

مقالطه آقای زیباکلام در حالی است که کسی در ایران نسبت به آشفتگی اوضاع در کشورهای غربی ابراز شادمانی نکرده، به‌ویژه آنکه در این نابسامانی معمولا طبقات محروم ضربه می‌خورند. در واقع آقای زیباکلام از انتشار اخبار مربوط به رسوایی نظام‌های لیبرال «سرمایه داری» ناراحت است؛ چه اینکه دروغ بودن تمام بزک‌های امثال وی نسبت به غرب را ثابت می‌کند. آقای زیباکلام همین شگرد نخ‌نما را هنگام بدعهدی و خیانت غرب در برجام و ثابت شدن فریبکارانه بودن این توافق در پیش گرفت و مدعی شد منتقدان از به هم خوردن توافق خوشحالند و حال آنکه منتقدان همین خیانت و کلاهبرداری را پیشاپیش هشدار داده و مورد استهزا و تمسخر بزک‌کننده آمریکا و 3 کشور اروپایی قرار گرفته بودند.

در همین حال «مشرق» درباره فرار به جلو آقای زیباکلام نوشت: یکی از پیامدهای انتشار ویروس کرونا در سطح جهان، نمایش چهره بدون روتوش آمریکا و اروپا بود. همان کشورهایی که زیباکلام و همفکران وی در سال‌های اخیر بارها رفتار دولتمردان و شهروندانش را مانند پتکی بر سر مردم ایران می‌کوبیدند.

متاسفانه زیباکلام و همقطاران وی دچار «خودتحقیری حاد» هستند و در این سال‌ها تلاش کردند تا این روحیه مخرب و خسارت بار را در سطح جامعه ترویج دهند.

تصاویر پوشیدن کیسه زباله به جای لباس ایزوله در بیمارستان‌های آمریکا، نشان داد که مقامات آمریکایی علیرغم هیاهو و تبلیغات فراوان، چقدر ناتوان و بی‌عرضه هستند.

علاوه بر آن، تصاویر متعدد از غارت فروشگاه‌ها در اروپا و آمریکا و در ادامه صف های طولانی مردم در مقابل فروشگاه‌های عرضه اسلحه- برای مراقبت از خود در دوران احتمالی قحطی- فرهنگ بسیار پایین آمریکایی را نمایش داد.

اکنون آمریکا در آمار مبتلایان به ویروس کرونا رکورد زده است. در روزهای گذشته ترامپ در اظهارنظری عجیب گفت که اگر با کرونا کمتر از 100 هزار کشته بدهیم، خوب است!

موارد مذکور، نمایش «نظام سرمایه‌داری بدون سانسور» است. این نمایش واقعی، هم غربِ وحشی را نشان داد و هم فقدان فرهنگ در غرب را. برای همین است که زیباکلام اینچنین برآشفته است. گویا رشته‌های «خودتحقیری حاد» و «حسرت خوردن به مردمان مغرب زمین» بدجوری پنبه شده است.

چامسکی: کرونا کشنده است اما دلقکی به نام ترامپ خطرناک‌تر است

یک نظریه‌پرداز معروف آمریکایی می‌گوید ترامپ برای جامعه آمریکا مصیبت‌بارتر از کروناست.

نوام چامسکی در گفت‌وگو با سرکوهوروات فعال سیاسی کروات، درباره ترامپ گفت: این فکر که سرنوشت آمریکا و دیگر کشورها در دستان یک دلقک است، تکان‌دهنده است.

بحث ویروس کرونا، به اندازه کافی جدی است، اما خوب است در نظر داشته باشیم که خطر بسیار بزرگتری در راه است. ما به سمت فاجعه‌ای پیش می‌رویم که از هر آنچه در تاریخ بشر رخ داده بدتر است. وقتی دونالد ترامپ و آدم کوتوله‌های او ما را به سمت پرتگاه پیش می‌برند. ]شیوع[ کرونا، بلای هولناکی است که تبعات وحشتناکی خواهد داشت، اما اوضاع بهبود خواهد یافت. در حالی که درباره دیگر تهدیدها، فرصت جبران وجود نخواهد داشت. فرصت تمام می‌شود. اگر ما به آنها رسیدگی نکنیم، باخته‌ایم.

اگر ما سرنوشت‌مان را به دچست دلقک‌های جامعه ستیز بسپاریم،  کار ما تمام است؛ و این نقطه دارد نزدیک می‌شود.

نه خیلی ممنون آقای ترامپ اگر بلدی، به داد آمریکایی‌ها برس!

روزنامه صبح‌نو از دولت آمریکا خواست به جای لاف زدن کمک به ایران، به داد کادر درمانی آمریکا برسد که مجبورند کیسه زباله تن کنند یا به خود ترامپ به جای ماسک، روسری ببندند.

این روزنامه در یادداشتی با عنوان «نه، مرسی» می‌نویسد: دونالد ترامپ بارها از ایران خواسته است که با او تماس بگیرند، تا جایی که شماره تلفن خود را به سفارت سوئیس داد تا در اختیار مقامات ایرانی بگذارد. به منظور دستیابی به مذاکره مجدد با ایران، کاخ سفید سیاست فشار حداکثری در قبال ایران را تا آنجا پیش برد که حتی دستور ترور مقام نظامی ایران را نیز صادر کرد. ترامپ فکر می‌کرد با ترور سردار سلیمانی ایران دیگر دست از مقاومت برداشته و در مقابل خواسته آمریکا تسلیم می‌شود؛ اما رویای او تحقق نیافت و با در اولویت قرار گرفتن «انتقام سخت» درسیاست منطقه‌ای ایران، اوضاع برای آمریکا در غرب آسیا سخت‌تر شد.

حال او تحت فشار افکار عمومی جهان درباره تحریم‌های یک‌جانبه علیه ایران در شرایط کرونا قرار گرفته است حتی توسط سیاستمداران و سناتورهای آمریکایی. در چنین شرایطی مجدد ترامپ در رویای مذاکره فرورفته و گفته است منتظر تماس مقامات ایران است. او گفته «ایرانی‌ها هم مثل ما آمریکایی‌ها مغرورند برای همین با ما تماس نمی‌گیرند اما اگر آنها تلفن را بردارند و زنگ بزنند به راحتی مشکلات کشورشان حل می‌شود». ترامپ در حالی ادعای رفع مشکلات ایران و ارسال کمک‌های پزشکی و بهداشتی به کشورمان را با یک تماس دارد که بارها مقامات ایران «رفع تحریم‌ها» را پیش‌شرط مذاکرات با آمریکا می‌دانند، اما او نپذیرفته است.

این رفتار ترامپ ثابت می‌کند او تنها به‌دنبال نمایش است تا عکس یادگاری خود را در آستانه انتخابات 2020 بگیرد. ایران که در قضیه برجام چوب اعتماد به آمریکا را خورده، جوابش به نمایش این بار ترامپ «نه، مرسی» است. بهتر است ترامپ تجهیزات و خدمات پزشکی خود را صرف مردم آمریکا و کادر پزشکی این کشور بکند تا به جای ماسک، مجبور نباشند روسری ببندند و یا کیسه زباله به تن کنند.

عنوان «نه، مرسی» روزنامه هفت صبح کنایه به موضع سه ماه قبل ترامپ است که در واکنش به اظهارات ظریف توییت زد: «وزیر خارجه ایران خواستار مذاکره است اما می‌خواهد تحریم‌ها برداشته شود. نه، مرسی»! ظریف آن زمان در موضعی که انتقادات بسیاری را برانگیخت، گفته بود ایران حاضر است حتی پس از ترور سردار سلیمانی، با آمریکا مذاکره کند(!)

تصمیمات عجولانه و متناقض مبارزه با کرونا را با مشکل مواجه می‌کند

برخی رسانه‌های همسو با دولت با اشاره به روند افزایشی شیب شیوع کرونا در کشور تصمیمات دولت در خصوص بازگشایی بانک‌ها و ادارات را متناقص با اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی می‌دانند.

آرمان ملی در تیتر نخست خود با عنوان «یک بام و دو هوای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی» نوشت: شیب شیوع کرونا در کشور همچنان روند افزایشی را دنبال می‌کند و با توجه به تصمیمات دولت در رابطه با اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی تا 20 فروردین و افزایش اعمال محدودیت‌ها در نوروز امسال، آمار ابتلای روزانه به طور میانگین در کشور رقمی حدود سه هزار را نشان می‌دهد.

در این شرایط و بنا بر اعلام روحانی، قرار است ادارات و بانک‌ها با یک سوم نیروهای خود فعالیت‌شان را آغاز کنند. با این حال بسیاری از مسئولان بر این باورند که شیب نموداری آمار کرونا همچنان در کشور ادامه‌دار خواهد بود و هنوز به زمان پیک بیماری نرسیده‌ایم. دغدغه رئیس‌جمهور در نوروز 99 کرونا و اتخاذ تصمیمات مهم برای کاهش ابتلا به این بیماری و رسیدگی به بیماران بود.

در امتداد روزهایی که از آغاز گسترش ویروس کرونا در کشور می‌گذرد، تقریباً یک گزاره، ترجیع تکرارشونده اغلب خبرها و تحلیل‌ها بوده است؛ کاستن از تجمعات انسانی. کسانی که اعتقاد به قرنطینه برخی شهرها داشتند، معتقدند این یکی از راه‌های مؤثر کاستن از تجمعات بوده و در برخی کشورها پاسخ هم داده است. هر چه بود دولت اعتقادی به قرنطینه حداکثری نداشت و این کار صورت نگرفت اما از همان موقع مدام بر ماندن در خانه و اتخاذ روش‌های پیشگیری به مردم توصیه می‌شد.

در همین گیر و دار بود که دولت طرح فاصله‌گذاری اجتماعی را مانند یک برگ برنده مطرح کرد؛ با این ادعا که این طرح می‌تواند موجب گسستن زنجیره انتقال شود. در حالی که دکتر حسن روحانی روزهای پرمشغله‌ای را پشت سر گذاشته و در جلسات زیادی شرکت کرده و اکنون زمان آن است که دولت نتیجه و ماحصل تدابیر اتخاذ شده را ببیند، سخن از پایان فاصله‌گذاری اجتماعی مطرح می‌شود، پایانی که می‌تواند پایان‌بخش همه سیاست‌ها و تلاش‌ها برای کنترل کرونا باشد.

روزنامه تعادل هم با عنوان «تقابل کرونایی وزارت بهداشت و وزارت صمت» نوشت: قائم‌مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت، به نوعی دستورالعمل اداری برای بازگشایی کلیه مشاغل و مراکز کسب و کار را داده است؛ اقدامی که وزیر بهداشت را برآشفته کرده است. او در نامه‌ای به روحانی نسبت به دستور وزارت صمت مبنی بر بازگشایی مشاغل و کسب و کارها اعتراض خود را اعلام کرد.

روزنامه آفتاب یزد، هم نوشت: آقای روحانی عزیز! چرا این‌قدر اصرار به بازگشایی سریع بانک‌ها و ادارات دارید؟ با وجود اینکه خودتان اظهار نمودید که اگر اصول ایمنی و بهداشتی رعایت نشود این ویروس منحوس طی ماههای آینده میهمان ما خواهد بود، پس چرا با دستوری جدید، دستورات قبلی خودتان را نقض می‌کنید؟ چرا با بازگشایی بانک‌ها، طلبکار و بدهکار را به جان هم می‌اندازید. آقای روحانی! چرا با بازگشایی زودهنگام ادارات و بانک‌ها عده‌ای از مردم را تحت عنوان کارمند و عده‌ای دیگر را تحت عنوان ارباب رجوع از منزل بیرون می‌کشید و جان آنان را به خطر می‌اندازید؟ آن‌هم در حالی که بیش از یک ماه است که خودتان در قرنطینه به سر می‌برید و تمامی جلسات‌تان را از طریق ویدئوکنفرانس مدیریت می‌کنید و در جلسه هیئت دولت نیز فقط خودتان با نفر بغل دستی‌تان حدود 5 متر فاصله دارید.

عجله در برداشتن محدودیت‌ها کرونا و رکود را ماندگار می‌کند

تصمیمات متناقض دولتی، موجب سردرگمی مردم در زمینه فاصله‌گذاری و مهار کرونا شده است.

عصر ایران از سایت‌های حامی دولت در این زمینه با اشاره به شلوغی خیابان‌ها در چند روز اخیر نوشت: وقتی که ادارات، بانک‌ها، نهادها و... تعطیل نیست و هیچ گونه قرنطینه یا محدودیت خاصی اعمال نشده است چطور انتظار دارید مردم در خیابان‌ها نباشند؟ وقتی که همه مجبور به حضور در محل کارشان باشند خوب معلوم است که از خیابان‌ها این افتاق می‌افتد! آپشن دیگری سراغ دارید؟ طی‌الارض کنند؟ پرواز کنند؟

شبکه خبر سخنان رئیس‌جمهور را به‌صورت زنده پخش کرد که گفت: ساعات کاری ادارات از شنبه 23 فروردین از 7 صبح تا 2 بعد از ظهر خواهد بود. ]...[ اگر بیماری ادامه پیدا کند، این رویه در ماه رمضان ادامه خواهد داشت. ]...[ کسب و کارهای کم‌خطر در استان‌ها از شنبه 23 فروردین از سر گرفته می‌شود. ]...[ فعالیت‌های کم‌ریسک در استان تهران از شنبه 30 فروردین با رعایت موازین بهداشتی و تحت نظارت دقیق آغاز خواهد شد. ]...[ از شنبه 23 فروردین صرفاً دو سوم کارمندان ادارات حاضر به خدمت خواهند بود.»

مردم باید چه کار کنند؟ هیچ خبری دال بر تعطیلی در کار نیست و زیر فشار و استرس حضور در محل کار هستند، از طرف دیگر صدا و سیمایی از این حضور مردم در خیابان‌ها گزارش تولید کرده و آنان را بی‌احتیاط و حتی غیرمسئولیت‌پذیر می‌داند! این یک بام و دو هوا را هم باید مردم حل کنند؟

به آقای روحانی باید گفت همین امروز دبیرکل سازمان جهانی بهداشت هشدار داده کشورهایی که برای بازگشت به حالت عادی و رفع محدودیت‌های اعمال شده به منظور مقابله و کنترل شیوع کرونا شتابزده عمل کنند با رکود اقتصادی «حتی شدیدتر و طولانی‌تر» و تداوم بیشتر شیوع ویروس مواجه خواهند شد.

هاآرتص: بحران کرونا موجب مرگ نئولیبرالیسم می‌شود

یک نشریه صهیونیستی اذعان کرد کرونا باعث فروپاشی و مرگ نئولیبرالیسم شده است.

هاآرتص در ارزیابی تأثیرات و پیامدهای بیماری کرونا نوشت: پیامد اصلی این بحران فروپاشی الگوی محافظه کار نئولیبرالی است که توسط مارگارت تاچر و رونالد ریگان بنیان نهاده شد. این مدل سعی داشت تا ضمن گسترش بازار آزاد، نقش دولت را تا حد ممکن محدود کند. آن‌ها با این ادعا که دولت مانع رشد خلاقیت‌های نیروهای بازار می‌شود، معتقد بودند که اختیارات آن باید تا جای ممکن محدود گردد.

سیاست‌های نئولیبرالیسم شامل خصوصی‌سازی گسترده خدمات عمومی از جمله حوزه‌های بهداشت و درمان، آموزش و پرورش، کوچک شدن شبکه حمایتی برای افراد محروم و برداشته شدن یکسری از مقررات بانک‌ها و بورس‌های سهام، به منظور اجازه فعالیت بیشتر نیروهای بازار آزاد است. این مبتنی بر این فرض ایدئولوژیک بود که رقابت آزاد اگرچه باعث بروز بحران گاه‌به‌گاه می‌شود، اما در نهایت قادر به ایجاد تعادل و ثبات به نفع همه جامعه است.

جهانی شدن که نتیجه‌ای از الگوی نئومحافظه‌کارانه بود، نتایج مثبتی داشت که به رفاه بسیاری از اقشار اجتماعی کمک کرد، اما در عین حال هم باعث صدمه زدن به بسیاری از گروه‌های کارگران صنعتی و طبقه متوسط ​​شد و امکان ظهور جنبش‌های پوپولیستی را در بسیاری از کشورها فراهم ساخت. بحران کرونا ویروس ثابت می‌کند که وقتی اوضاع چنین بحرانی و خسته‌کننده شود، نیروی بازار به سرعت فرو می‌پاشد چرا که قادر به ارائه راه حل نیست.

حتی یک رئیس‌جمهور افراطی مانند دونالد ترامپ، که تمام تلاش خود را برای تضعیف دولت انجام داده، فهمیده که بدون مداخله گسترده دولت بازار بورس کالا به سقوط خود ادامه خواهد داد. او همچنین به این نتیجه رسیده که باید قدرت دولت فدرال برای نجات اقتصاد و جلوگیری از بیکاری گسترده، بسیج شود.

اقتصاد در حال فروپاشی و بیکاری گسترده نه تنها شانس انتخاب مجدد وی را از بین می‌برد، بلکه ممکن است آمریکا را به سمت بحرانی در مقیاس رکود بزرگ سوق دهد. اما توانمندسازی دولت حاوی خطرات خاص خود هم هست.

رژیم های اقتدارگرا و تمامیت‌خواه در چپ و راست همیشه در مواقع بحرانی و اضطراری ظهور می‌کردند، چرا که در چنین شرایطی نیاز به رهبری قدرتمند به‌عنوان بهانه‌ای برای از بین بردن دموکراسی استفاده می‌شده است.

خراسان

لطف کرونا به تکمیل یک بانک اطلاعاتی مهم در کشور

یک مقام مسئول در ابلاغیه ای به تعدادی از دستگاه های دولتی و حاکمیتی، از آن ها خواسته با توجه به تاکیدات قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر لزوم ایجاد و راه اندازی پایگاه اطلاعات برخط بیمه‌ شدگان درمانی کشور و شرایط فعلی که نیاز به تشکیل بانک اطلاعاتی و ارائه اطلاعات برخط را بیش از گذشته متبلور کرده، سریعا برای تکمیل سامانه ای واحد که منجر به یکسان سازی ارائه خدمات در مراکز بهداشتی، تشخیصی و دارویی شود اقدام کنند.

بذل و بخشش خودرویی دولت در روزهای آخر سال

یک مسئول ارشد اجرایی در نامه های ارسالی خود به تعدادی از اعضای کابینه که در آخرین روزهای سال گذشته صادر شده، مجوز خرید حدود 100 خودرو برای تعدادی از دستگاه های دولتی را به استناد اصل 138 قانون اساسی و اختیارات ویژه هیئت وزیران ابلاغ کرده است. طبق این نامه ها، خودروهای مذکور از دستور اوایل سال 98 هیئت وزیران مبنی بر ضرورت "خرید خودرو توسط دستگاه‌ های اجرایی حداکثر به تعداد خروج خودروهای سواری" نیز مستثنا شده اند.

آرمان

مسمومیت بر اثر مصرف الکل در یزد

مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: تاکنون 66 تن به دلیل مصرف الکل صنعتی در استان مسموم شدند که از این تعداد هشت نفر فوت کردند. چهار تَن نیز بینایی خود را از دست دادند و بقیه بیماران مسموم با الکل متانول که در مراکز درمانی بستری بودند، بهبود یافته و ترخیص شدند.

کنایه معنادار امیرعبداللهیان به پمپئو

دستیار ویژه رئیس مجلس در توئیتی نوشت: تروریست‌های سازمان سیای آمریکا در سمت وزیر خارجه و دیپلمات‌های آمریکایی قرار گرفته‌اند.حسین امیرعبداللهیان در صفحه شخصی خود به اظهارات اخیر وزیر امور خارجه آمریکا واکنش نشان داد و نوشت: «آقای پمپئو! جهان شاهد است که تروریست‌های سازمان سیای آمریکا در سمت وزیر خارجه و دیپلمات‌های آمریکایی قرار گرفته‌اند، اما دیپلمات‌های ایرانی در حرفه «دیپلمات» هستند».

جلسات غیر حضوری به مجمع رسید

با توجه به شیوع ویروس کرونا و ضرورت پرهیز از اجتماعات در سال جدید تاکنون جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام غیر حضوری برگذار شده است. مجید انصاری، یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این پرسش که جلسات مجمع در سال جدید و با توجه به شیوع ویروس کرونا چگونه برگزار می‌شود، اظهارکرد: به صورت غیر حضوری در موارد ضروری جلسات را تشکیل داده‌ایم و تصمیمات موثری هم اتخاذ کرده‌ایم. وی در توضیح تکمیلی افزود: هیات‌عالی نظارت جلسه غیر حضوری برای بررسی بودجه که مهلت محدودی داشت و باید تصمیم‌گیری‌ها در ارتباط با آن صورت می‌گرفت را برگزار کرد. انصاری خاطرنشان کرد: به زودی جلسات ویدئو کنفرانسی نیز خواهیم داشت.

بانوی تکواندوکار ایرانی در کما

یوسف کرمی با انتشار یک استوری اینستاگرامی اعلام کرد مهسا آقایی بانوی تکواندوکار ایرانی به دلیل تصادف در مسیر بازگشت به خانه به کما رفته است. مهسا آقایی، یکی از تکواندوکاران شهرستان فردیس به دلیل تصادف به کما رفت. یوسف کرمی با اعلام این خبر در استوری صفحه اینستاگرامش گفت که خانواده او در حال حاضر نیاز به کمک مالی دارند

مرگ مهاجم آفریقایی نفت آبادان

فونیکه سی مهاجم اهل مالی و سابق تیم‌های نفت آبادان، نساجی مازندران و ایران جوان بوشهر به دلیل سانحه رانندگی درگذشت. این مهاجم آفریقایی را در ابتدا با پیراهن نساجی مازندران در فوتبال ایران دیدیم. او در 20 بازی 10 گل برای سرخ‌های مازنی به ثمر رساند و یکی از بازیکنان خارجی محبوب قائمشهر شد. فونیکه سی سپس با جدایی از نساجی راهی ایرانجوان بوشهر شد و با 11 گل زده در 18 بازی به یکی از مهاجمان خوب فوتبال ایران شهرت یافت. این بازیکن که مشتریان دست و نقد زیادی را برای خود می‌دید بعد از جدایی از تیم بوشهری، به صنعت نفت آبادان رفت و آمار خارق‌العاده‌ای از خود به جا گذاشت.

قیمت ارزان‌ترین کیت کرونا در جهان چند؟

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه تاکنون 5 شرکت در ایران تائیدیه تولید کیت تشخیص ویروس کرونا را به‌دست آورده‌اند، گفت: قیمت ارزان‌ترین کیت تشخیص ویروس کرونا در دنیا حداقل 300 هزار تومان است. کیانوش جهانپور افزود: به کسی توصیه نمی‌کنیم که به هر روشی تست کرونا بدهد. برخی افراد به دنبال پیدا کردن ابزاری برای آرامش و وسواس‌های خود هستند زیرا ممکن است فرد این آزمایش را بدهد و جواب منفی باشد و یک ساعت بعد مبتلا شود.

آخرین وضعیت عمومی آیت‌ا... امینی

فرزند آیت‌ا... ابراهیم امینی اعلام کرد که وضعیت عمومی پدرش در حال حاضر مناسب است. فرزند آیت‌ا... ابراهیم امینی با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر کسالت این عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: پدرم به دلیل کهولت سن، دچار کسالت شد اما در حال حاضر وضعیت مناسبی دارد و در منزل بستری است. آیت‌ا... امینی نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان در ماه‌های اخیر به دلیل بیماری در بیمارستان بستری و پس از بهبودی نسبی ترخیص شده بود.

سعدی‌خوانی نخست‌وزیر اسپانیا!

نخست وزیر سوسیالیست اسپانیا، در سخنرانی‌اش برای تمدید سه هفته‌ای قرنطینه در این کشور شعری از سعدی خواند. پدرو سانچز که از سعدی با عنوان شاعر پارسی قرون وسطی یاد کرد، در دعوت از اسپانیایی‌ها برای رعایت محدودیت‌ها برای نجات جان خود و دیگران این قطعه مشهور از گلستان را خواند که: بنی‌آدم اعضای یک پیکرند؛ که در آفرینش ز یک گوهرند/ چو عضوی به‌درد آورَد روزگار؛ دگر عضوها را نمانَد قرار/ تو کز محنت دیگران بی‌غمی؛ نشاید که نامت نهند آدمی.

جریمه برای قاچاق ماینر

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان زنجان از جریمه 2 میلیارد ریالی یک شرکت ذوب فلزات برای قاچاق دستگاه استخراج ارز دیجیتال خبر داد. مرتضی ممیزی اظهار کرد: با دریافت گزارش در مورد استقرار غیر قانونی تعداد 194 دستگاه ماینر و منبع تغذیه در یک شرکت ذوب فلزات برای استخراج ارز دیجیتال، بلافاصله دستگاه‌ها توقیف و پرونده‌ای در تعزیرات حکومتی ابهر تشکیل شد. وی با بیان ارزش بالغ بر دو میلیارد ریالی دستگاه‌های توقیف شده، گفت: پس از سیر مراحل قانونی، شعبه مربوطه شرکت متخلف را به ضبط دستگاه‌ها به نفع دولت و پرداخت 2 میلیارد و 280 میلیون ریال جریمه نقدی محکوم کرد.

رسوایی اخلاقی در قرنطینه

مدافع ملی پوش منچسترسیتی موازین اخلاقی و قرنطینه‌ای را رعایت نکرد و باعث ایجاد رسوایی اخلاقی بزرگی در بحران کرونا شد. روزنامه سان گزارش هولناکی در مورد کایل والکر منتشر کرد. این نشریه نوشت مدافع 29 ساله به هیچ وجه اخلاق ورزشی رعایت نکرد و یک رسوایی اخلاقی در دوران شیوع کرونا ایجاد کرد. طبق نوشته این نشریه در شرایطی که بازیکنان همانند سایر افراد جامعه به حضور در منزل و قرنطینه خانگی ملزم شده‌اند، وی در منزلش پارتی راه‌انداخته و پذیرای افرادی شده که در کلوپ‌های شبانه کار می‌کنند. والکر در فصل جاری 21 بازی برای تیمش انجام داده که یک گل زده و 2 پاس گل داده است.

شهادت بسیجی طرح امنیت در سراوان

اشرار مسلح در 16 فروردین ماه جاری قصد ورود به خاک جمهوری اسلامی ایران از منطقه مرزی سراوان را داشتند که با رشادت نیروهای این قرارگاه روبه‌رو شدند. در این درگیری مسلحانه یک نفر از کارکنان بسیجی بومی طرح امنیت به نام اسماعیل قلندرزهی به فیض شهادت نائل آمد. این اطلاعیه می‌افزاید: باتوجه به مقاومت رزمندگان قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه اشرار مسلح که توان ایستادگی و رویاروی را نداشتند با استفاده از تاریکی شب به داخل خاک کشور همسایه متواری شدند. سراوان از توابع استان سیستان و بلوچستان در 343 کیلومتری جنوب شرق زاهدان مرکز این استان و در همسایگی کشور پاکستان واقع شده است.

افشای تهدید فتح‌ا...‌زاده

علی فتح‌ا...زاده در چهارمین دوران حضور خود در مسند مدیریتی باشگاه استقلال هر چند نتوانست بیشتر از دو هفته دوام بیاورد اما در همین روزهای کوتاه هم با اتفاقات حاشیه‌ای و جنجالی زیادی روبه‌رو شد تا با گذشت چند هفته از استعفای او از سمت سرپرستی مدیرعاملی در استقلال بار دیگر نامش بر سر زبان‌ها بیفتد آن هم به خاطر پیام صوتی که برای سرمربی محبوب آبی‌ها فرستاد و خواستار استعفای او از سمتش شد! در روزهای ابتدایی سرپرستی فتح‌ا...‌زاده در استقلال، از طرف فرهاد به او پیغام دادند برای دیدار با سرمربی باید به تمرین برود. سرپرست مدیرعاملی استقلال با شنیدن این پیام جاخورد و بلافاصله با ارسال پیغام صوتی فرهاد را به استعفا تهدید کرد.

رایگان شدن سریال‌های شبکه معروف

کمپانی HBO تلاش می‌کند تا بزرگترین برنامه خود برای ارائه محصولاتش به صورت رایگان را اجرا و در شرایطی که ویروس کرونا همه گیر شده، مردم را به خانه ماندن تشویق کند. این کمپانی در حدود 500 ساعت از برنامه‌های خود را برای تماشا به صورت رایگان در دسترس قرار داده است که از HBO Now و HBO Go بدون پرداخت پول و خرید اشتراک از سوم آوریل در دسترس هستند. لیست برنامه‌هایی که به صورت رایگان ارائه شده‌اند، شامل تمامی قسمت‌های سریال‌های «سوپرانوز»، «معاون رئیس‌جمهور»، «وراثت»، «شش فوت زیر زمین»، «وایر»، «بالرز»، «دره سیلیکن» و «خون حقیقی» می‌شود.

نمایش آنلاین «خروج»

با توجه به شیوع ویروس کرونا و حضور طولانی‌مدت مردم در خانه‌ها در چند ماه گذشته و آتی، سازمان هنری رسانه‌ای اوج تصمیم بر نمایش آنلاین فیلم سینمایی«خروج» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا گرفت. همچنین این تصمیم با موافقت وزارت ارشاد و مراجع قانونی نمایش در کشور روبه‌رو شد. تازه‌ترین اثر ابراهیم حاتمی‌کیا از اوایل هفته آینده در سامانه‌های نمایش آنلاین قرار خواهد گرفت و مخاطبان می‌توانند با خرید قانونی با خانواده به تماشای این فیلم سینمایی در فیلیمو و نماوا بنشینند. برای اولین بار است که یک فیلم سینمایی ابتدا پخش آنلاین مجازی و سپس اکران در سینماها را خواهد داشت.

برچسب ها:

سیاسی