سرویس سیاست مشرق- روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
کیهان
کرونا چگونه غرب را رسوا و ملت ایران را سربلند کرد
ویروس کرونا با همه تلخیها و مصائبش، همدست مدعیان تمدن در غرب را رو کرد و هم جلوههای انسانی کمنظیر را در ایران به نمایش گذاشت.
سایت تابناک در این زمینه با اشاره به برخی مستندات نوشت: بیایید فرض کنیم به جای رئیسجمهور آمریکا، رئیسجمهور ما میگفت: اگر فقط ۲۰۰ هزار نفر بمیرند باید از من ممنون هم باشید! چه غوغایی در جهان به پا میشد؟! ضجههای حقوق بشر و دموکراسی چگونه گوش فلک را پر میکرد؟!
فرض کنید به جای آمریکا و انگلیس در ایران دستورالعملی صادر میشد، مبنی بر اینکه بیماران کرونایی مبتلا به سندروم داون، فلج مغزی یا اوتیسم را به حال خود رها کنید تا بمیرند! یا به جای اسپانیا و ایتالیا در ایران، قید بیماران بالای ۸۰ سال را میزدند یا به جای فرانسه و اسپانیا و آمریکا، در ایران افراد مسن، گروه گروه در خانههای سالمندان جان میدادند، آن وقت چه میشد؟! در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی و رسانههای حقوقبگیر غرب و بین سلبریتیها چه غوغایی بر پا میشد؟!
فرض کنید به جای آمریکا و فرانسه و آلمان و ایتالیا و اتریش، ایران محموله ماسک و تجهیزات پزشکی کشوری دیگر را میربود یا در ایران به جای آمریکا و انگلیس، پزشکان و پرستارانی به کمبود تجهیزات اعتراض میکردند و اخراج میشدند یا در ایران به جای آمریکا، پرستار فداکاری به علت نداشتن تجهیزات حفاظتی بهتر از کیسه زباله جان میسپرد و مقامات حکومتی به کادر درمان توصیه میکردند به جای ماسک از دستمال و روسری استفاده کنند!
فرض کنید در ایران صفهای کیلومتری برای دریافت غذای خیریه تشکیل میشد! فرض کنید خدای نکرده راهروهای بیمارستانهای ما به جای بیمارستانهای آنها مملو از بیماران یا اجساد رها شده بود! اصلا فرض کنید خدای نکرده ایران به جای همه آن کشورها صدر جدول مبتلایان و متوفایان کرونا را داشت.
میدانیم که روی دادن فقط یکی از موارد بالا در ایران کافی بود تا برای روزها و هفتهها، ایران و ایرانی تحقیر و تمسخر و سرزنش شود. تنها یک قلم از هزارانش این بود که دوباره جار بزنند که شعار مرگ بر آمریکا به خودتان برگشته! اما به لطف خدای بزرگ و به همت و درایت همه ایرانیان، هیچ یک از این اتفاقات نیفتاده است.
کاش هرگز در کشورهای اروپایی و آمریکایی تحریمکننده ما هم اتفاق نمیافتاد، ولی لااقل خوبیاش این است که آنها دیگر نگران جنگ ناجوانمردانه تبلیغاتی و رسانهای نیستند، چون پیچ این یکی دست خودشان است.
حالا به عکس این داستان نگاه کنید: اگر به جای ایران در یکی از آن کشورها، ظرف دو هفته به ۱۰۰ هزار زندانی مرخصی داده میشد و ۱۰ هزار نفر عفو میشدند! چه اتفاقی میافتاد؟ اگر دهها هزار نیروی جهادی و بسیجی شب و روز به ضدعفونی کردن شهرها، تولید تجهیزات محافظتی، کفن و دفن فوت شدگان و کمک به سالمندان و خدمت به بیماران کرونایی مشغول میشدند، چه؟ اگر مردمانشان در حماسهای تاریخی، یک سنت چندهزار ساله همانند روز طبیعت را ترک میکردند و خیابانها و بوستانهای خالی از جمعیت را به نمایش میگذاشتند، چه؟
حتما میپرسید چه اتفاقی افتاده است؟! مگر غرب منبع همه خوبیها و پیشرفتها و خوشبختیها و ایران منبع همه بدیها و عقبماندگیها و بدبختیها نبود؛ پس چرا روزگار اینگونه دگرگون شده است؟! مطمئن باشید هیچ اتفاق جدید و استثنایی رخ نداده و هیچ واقعیت بیرونی تغییر نکرده است.
فقط با ظهور یک موجود رعب آور، ولی خارق العاده، ناگهان سانسور به پایان رسیده و اکنون جهان میتواند حقایقی را که مدت زمان مدیدی از او پنهان شده یا وارونه جلوه داده شده ببیند. میتواند عیار واقعی حکومتهایی که در ۴۱ سال، انواع بحرانها را به ما تحمیل کردند در برابر اولین بحران واقعی پیش رویشان نظاره کند.
چه کسی فکر میکرد پدیدهای در جهان ظهور کند که در ورای همه رسانهها، همه شبکههای ماهوارهای، همه سایتهای اینترنتی و همه شبکههای اجتماعی، پرده از حقایق کنار زند؟ یک ذره میکرونی که واقعیتهای جهان امروز را بدون تفسیرهای فریبنده و خوانشهای دروغین، منعکس سازد؟ چه کسی فکر میکرد معجزه رسانهای خلق شود که همچون عصای موسی، بساط ساحران رسانهای جهان را این گونه براندازد؟ فیلترشکنی که همه فیلترشکنهای پیش از خود را ببلعد و تصویر بدون سانسور جهان امروز را به نمایش بگذارد؟
احتمال مرگ ۲۴۰ هزار آمریکایی کابوسی بزرگتر از ۱۱ سپتامبر
یک مقام آمریکایی هفته جاری را به لحاظ میزان مرگ و میر در آمریکا «غمبارترین هفته» خواند.
وضعیت در آمریکا وخیم گزارش میشود. نرخ مرگ و میر در این کشور در اثر کرونا به بیش از ده هزار تن رسیده و مقامات نسبت به هفتههای سخت پیش رو هشدار دادهاند. تاکنون ابتلای بیش از ۳۳۵ هزار نفر به ویروس کرونا در آمریکا به ثبت رسیده است.
ژنرال جروم آدامز، مدیر دایره بهداشت آمریکا در گفتوگو با فاکسنیوز، هفته پیش رو را «سختترین و غمبارترین» هفته در زندگی بیشتر شهروندان آمریکایی خواند. او همهگیری کرونا در این کشور را به لحظات مهم تاریخ آمریکا مانند «پرل هاربر و حملات یازده سپتامبر» تشبیه کرد و گفت: «با این تفاوت که این وضعیت تنها در یک نقطه جغرافیایی نخواهد بود.»
به گزارش دویچهوله، مشاوران و کارشناسان کاخ سفید تخمین میزنند بین صد تا ۲۴۰ هزار آمریکایی در جریان همهگیری کرونا جان خود را از دست بدهند.
نشنال اینترست: موشکهای ایران برای آمریکا مهلک است
یک نشریه آمریکایی با تاکید بر اینکه موشکهای ایران، مهلک و یک خطر واقعی برای آمریکا هستند، تصریح کرد: جنگ با ایران شوخی نیست.
نشنالاینترست نوشت: ایران همچنان به توسعه برنامه موشکهای بالستیک دوربرد خود ادامه میدهد و از موشکهای بالستیک کوتاهبرد در میدانهای نبرد استفاده میکند و این در حالی است که ایالات متحده از جمهوری اسلامی دست کشیدن از هر سلاحی که در تئوری توانایی حمل کلاهک هستهای را داشته باشد، خواستار شده بود.
طبق برخی گزارشهای منتشر شده، ایران ۸ سپتامبر و ۱ اکتبر ۲۰۱۸ موشکهای ذوالفقار، قیام-۱ و فاتح-۱۱۰ را در کردستان عراق به سمت دشمنان شلیک کرد که این، شدیدترین حملات موشکی ایران در نزدیک به ۲۰ سال گذشته بود. ایران در حملات ماه اکتبر شبه نظامیان داعش را در نزدیکی شهر ابوکمال در مرز سوریه با موشکهای ذوالفقار و قیام-۱ هدف گرفت.
ایران این موشکها را در میانه تشدید تنشها با ایالات متحده شلیک کرد. زمانی که ایالات متحده از برجام خارج شد، ایران کاملا به تعهدات خود در توافق هستهای پایبند بود و هیچ برنامهای هم برای تولید تسلیحات اتمی نداشت.
با این حال، ایران همچنان به توسعه طیف گستردهای از موشکهای بالستیک ادامه داده و سال ۲۰۱۶ شامل آنها نمیشود. اما دولت ترامپ متوقف شدن تولید همه موشکهای ایران را خواستار شده بود.
ایران زیرساختها و تخصص لازم برای ارتقای موشکهای خود را دارد. مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی در واشنگتن در اینباره اینطور توضیح میدهد: «ایران بزرگترین و متنوعترین زرادخانه موشکی در خاورمیانه را دارد که از هزاران موشک بالستیک و کروز با برد کوتاه و متوسط تشکیل شده و میتوانند تا اسرائیل و جنوب شرقی اروپا برسند.» بهنظر میرسد دولت ترامپ معتقد است که تحریمها و تهدید به استفاده از نیروی نظامی میتواند تهران را به دست کشیدن از موشکها و زیرساختهای تحقیق و توسعه وادار کند.
اما آلمان و مارک فیتزپاتریک، مدیر اجرایی موسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک، رویکردی واقع بینانهتر برای کاهش خطر موشکهای ایران ارائه دادهاند. آنها معتقدند ایالات متحده باید یک توافق جدید پیشنهاد کند که در آن، برد موشکهای ایران تا ۲هزار کیلومتر محدود شده باشد.
با این حال، مساله این است که اگر دولت ترامپ واقعا خواستار توافقی دیپلماتیک برای مهار موشکهای ایران بود، برجام را پاره نمیکرد. از اینرو، ایران هم همچنان موشکهای بیشتر و قدرتمندتری خواهد ساخت.
دیروز رحم اجارهای بود و حالا بیکفایت!
مشاور خاتمی که دولت روحانی را «رحم اجارهای اصلاحطلبان» خوانده بود، میگوید: روحانی مسائل سادهتر از کرونا را هم نتوانست مدیریت کند.
عبداله ناصری عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان به روزنامه جهانصنعت گفته است: توجه داشته باشید که دولت در سالهای قبل خیلی مسائل کماهمیتتر از کرونا را هم نتوانست مدیریت کند. از آنجا که آقای روحانی در دو سال گذشته منفعل بوده و باری به هر جهت عمل کرده است طبیعتا نمیتوان از او انتظاری داشت. به جهت اینکه دولت برنامهای برای مقابله با کرونا ندارد شاهدیم که وزارت بهداشت یک موضعی میگیرد و وزارت صمت موضع دیگری. من معتقدم انتظار مدیریت این شرایط از آقای روحانی اساسا انتظاری واهی است زیرا او مدتهاست که بهطور جدی نشان داده هیچ برنامهای ندارد و دچار روزمرگی شدید است.
عضو احزاب منحله سازمان مجاهدین و مشارکت میافزاید: حتما ارزیابی جامعه مدنی در سال آینده از عملکرد روحانی و دولت به مراتب منفیتر و سیاهتر از قبل خواهد بود. من با توجه به تحریمها شخصا شرایط کشور را شبیه مرداد ۶۷ میبینم یعنی معتقدم که با این شرایط با توجه به تبعات درازمدت آثار کرونا باید حاکمیت مثل قطعنامه ۵۹۸ یک تصمیم جدی بگیرد!
وی همچنین گفته است: البته اگر آقای روحانی این وزرای ضعیف و نالایق را از دور خود کنار بزند و یکسری آدمهای باتجربه را برای مدیریت کرونا روی کار آورد، در همین شرایط تحریم و با همین محدودیت منابع هم میتوان تصمیمات خوبی گرفت. ولی مردم باید بدانند که تصمیمات مطلوب ضدکرونایی با آقایان رحمانی، نمکی و نوبخت انجامشدنی نیست و متاسفانه آقای روحانی هم با طناب اینها در چاه میرود.
مشاور خاتمی گفت: آقای روحانی اما کار را رها کرده و من معتقدم که منتظر سپری شدن این یک سال است تا جامعه وارد فضای انتخاباتی شود.
سخنان این عنصر تندرو یادآور رفتارهای مدعیان اصلاحات است که زمانی خاتمی را تا عرش بالا بردند و سپس در اواخر دولت اصلاحات، او را اردک فلج (لنگ) و شاه سلطان حسین بیعرضه خواندند.
قطعا بخشی از ناکارآمدیهایی که در دولت طی این چند سال دیده شد، بهخاطر فشارها و آدرسهای گمراهکنندهای بود که افراطیون مدعی اصلاحات بهویژه در حوزه اعتماد به آمریکا و معطل کردن مدیریت درونزا به دولت تحمیل کردند و جالب اینکه همینها اکنون در دوره درماندگی آمریکا و اروپا و راهزنی نسبت به یکدیگر، باز هم آدرس اعتماد و مذاکره و سازش با غرب را میدهند.
آشوب در انتظار آمریکاست بحران سرمایهداری با کرونا بیرون زد
یک تحلیلگر آمریکایی تصریح کرد: «کرونا، اوضاع آمریکا را بیشتر از آنچه فکر میکنید، خراب کرده است. ما اکنون شاهد شروع آشوب و هرج و مرج در برخی مناطق هستیم.»
هانتر دروارت در آسیا تایمز نوشت: منطق اقتصادی رایج در چند دهه اخیر، علت اصلی بیثباتی وسیع در زندگی آمریکاییها است. افتضاح «بسته نجات از کرونا» نشان میدهد در آمریکا، تجارت همه چیز است. نتیجه عدم توافق نمایندگان کنگره درباره لایحه ۳ تریلیون دلاری آمریکا در ۲۳ مارس، جنجال در کنگره بود. در حالی که نمایندگان منتخب باید نگران اکثریت آمریکاییهایی باشند که باید با بیثباتی مالی دست و پنجه نرم کنند، سیاست آمریکایی بدون ثروتمندان و قدرتمندانی که از این بحران پولی به جیب بزنند، معنایی ندارد.
بنبست کنونی در پی مرحله دوم لایحه کرونا بهوجود آمده است که در آن زمان پیشبینی میشد ۵۰ میلیارد دلار به بخشهای اقتصادی آسیبدیده از این بحران کمک شود. اما اکنون فهمیدهاند که اعداد و ارقام آنها بسیار اندک است.
کسب و کارها و شرکتهای کوچک بدون نقدینگی ناچار به اخراج کارمندان خود خواهند شد و ثروتمندترین اقتصاد جهان بیش از پیش به سوی فروپاشی میرود. منطق اقتصادی متداول این چند دهه علت اصلی این حد از بیثباتی در زندگی آمریکاییها است.
مشکل اصلی این است که اعداد و ارقامی که درباره کمکهای اقتصادی مطرح میشود، در مقایسه با واقعیت بسیار احمقانه به نظر میرسند. چندین دهه سیاستهای اقتصادی بازار آزاد، شرکتها را موتورهای اصلی زندگی دیده و نقش دولت را به کنار ایستادن تقلیل داده است. واقعیتی که کارگران طبقات پایین اجتماعی را لایق حمایت نمیداند. ثروتمندترین اقتصاد جهان ممکن است ظرف چند هفته فرو بپاشد.
از دهه ۱۹۸۰ به بعد، هزینه کالاهای مصرفی در آمریکا کاهش یافته و هزینه حیات اجتماعی (مانند سلامت و درمان، آموزش و مسکن) افزایش سرسامآوری داشته است.
این روال که شرکتها برای کسب سود بهجای تولید و خدمات به بازارهای مالی روی میآورند، وضعیتی را بهوجود آورد که اکنون در آمریکا شاهد هستیم: اقتصادی که بیش از آنکه به فکر کارگران خود باشد، به فکر سهامدارانش است.
سهامداران شرکتها که تلاش میکنند کنگره بودجهای را بهنام جلوگیری از بیکاری و اخراج کارمندان تصویب کند، برای قید این شرط که شرکتها تعهدی در قبال پرداخت حقوق به کارمندانی که بیمار شوند، نداشته باشند، چانه میزنند. بسیاری از شرکتهای بزرگ آمریکایی مانند والمارت و مکدونالد به کارمندان خود در زمان مرخصی استعلاجی حقوق نمیدهند. پس از یک هفته از «حفظ فاصله اجتماعی» گسترده، ما آمریکاییها شاهد شروع آشوبها و هرجومرجها در مناطق مختلفی از شهرهای آمریکا هستیم. تزریق مقدار اندکی پول دردی از خانوادههای آمریکایی که باید با چند ماه تعطیلی احتمالی کسب و کارها و خدمات و از دست دادن درآمد و یا بدتر از آن بستری شدن در بیمارستان روبهرو شوند، دوا نمیکند.
بیثباتی ساختاری کابوس آمریکا نشان خواهد داد که منطق کارشناسان در بهترین حالت اشتباه و در بدترین حالت سفسطهبازی بوده است.
۶۸ درصد مردم آمریکا امیدی به نظام سیاسی این کشور ندارند
۶۸ درصد مردم آمریکا، نظام سیاسی این کشور را نامطلوب ارزیابی میکنند.
هیل (ارگان کنگره آمریکا) پس از انجام یک نظرسنجی در این زمینه نوشت: ۵۷ درصد از رأیدهندگان آمریکایی معتقدند نظام سیاسی این کشور تنها به منظور تأمین منافع افراد ثروتمند و قدرتمندی که در حلقه داخلی آن قرار دارند، تنظیم شده است.
نشریه کنگره آمریکا در پایگاه اینترنتی خود افزود: نتیجه نظرسنجی جدید هیل نشان میدهد ۵۷ درصد از افرادی که برای شرکت در انتخابات ثبتنام کردهاند، معتقدند نظام سیاسی کشورشان تنها برای طبقه ثروتمند طراحی شده است. ۳۲ درصد این نظام را مناسب حال همه اقشار جامعه توصیف کردند و ۱۱ درصد هم گفتند نظام سیاسی کنونی آمریکا برای هیچ گروهی مناسب نیست.
زنان ۱۲ درصد بیش از مردان معتقد بودند که نظام سیاسی آمریکا تنها مخصوص افرادی است که درون حلقه حاکم قرار دارند.
دموکراتها و افراد مستقل نیز بیش از جمهوریخواهان نظام سیاسی آمریکا را مخصوص افراد داخل حلقه حاکم توصیف کردند.
نتایج این نظرسنجی بلافاصله پس از آن منتشر شد که یک بسته تشویقی کمک مالی در اوج بحران شیوع ویروس کرونا به تصویب رسید.
برخی به چگونگی تخصیص کمکها در این بسته شکایت دارند و میگویند در این بسته تشویقی بیشتر کمکها برای شرکتها در نظر گرفته شده است و نه برای کارگران قشر متوسط جامعه.
نظرسنجی در تاریخ ۲۲ و ۲۳ مارس، به طور برخط بین هزار و دو نفر از رأیدهندگان ثبتنام شده برگزار شد.
ایران
دیده بان حقوق بشرخواستار کاهش تحریمها علیه ایران شد
خبر اول اینکه، سازمان بین المللی دیدهبان حقوق بشر از امریکا خواست تا باتوجه به شیوع کرونا و موانع ایران برای تأمین اقلام مورد نیاز خود برای مقابله با این بیماری، تحریمها علیه تهران را کاهش دهد و دسترسی به تجهیزات ضروری دراین زمینه را تضمین کند.
به گزارش ایسنا، در گزارش این سازمان به بررسی تأثیر تحریمهای اقتصادی امریکا علیه ایران و توانایی برای مقابله با پیامدهای گسترش ویروس کرونا پرداخته و تأکید شده که این تحریمها تأثیرات منفی براین روند داشته است.دیده بان حقوق بشرازامریکا خواست تا فوری دست به اقدامی مؤثر برای کاهش تحریمهای ایران بزند و امکان صادرات اقلام مورد نیاز ایران برای مقابله با بیماری کرونا را فراهم و تضمین کند که تهران در شرایط شیوع ویروس کرونا به کالاهای بشردوستانه دسترسی دارد.
«کنت روث» مدیر اجرایی دیده بان حقوق بشراظهار داشت: اینکه دولت ترامپ سبب میشود رنج مردم ایران به دلیل دسترسی نداشتن به تجهیزات پزشکی ضروری که فوراً به آنها احتیاج دارند، تشدید شود کاملاً اشتباه و سنگدلانه است.این سازمان بین المللی در ادامه گزارش خود آورده است: اگرچه امریکا میگوید که صادرات کالاهای بشردوستانه به ایران را از تحریمها مستثنی کرده است اما تحقیقات دیده بان حقوق بشر در اکتبر ۲۰۱۹ نشان میدهد که شرکتهای امریکایی و اروپایی و بانکها درعمل مایل به تجارت با ایران نیستند چرا که نمیخواهند خطر صادرات اقلام بشردوستانه به ایران را به دلیل وجود تحریمها بپذیرند.
پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی بازداشتی دارد
دست آخر اینکه، سایت سازمان قضایی نیروهای مسلح ادعای حسن نوروزی سخنگوی کمیسیون حقوقی مجلس درباره هواپیمای اوکرینی را رد کرد. به گزارش «ایران» نوروزی در مصاحبه ای گفته بود: «این هواپیما یک هفته قبل از آن دراسرائیل بوده و به نظر میرسد که دستکاری شده بوده است. برای این هواپیما اهداف خاصی درایران تعیین شده بود و به نظر من، نیروهای نظامیدر این زمینه وظیفه خود را به خوبی انجام دادهاند. بنابراین دراین زمینه مؤاخذه و بازداشتی وجود نخواهد داشت.»
دیروز اما سایت سازمان قضایی نیروهای مسلح به نقل از یک منبع آگاه با تکذیب ادعای نماینده مجلس نوشت: بعد از اعلام جزئیات حادثه شلیک به هواپیمای اوکراینی همانطور که پیش از این هم اعلام شده چند نفر بازداشت شدهاند و برای این افراد پرونده قضایی تشکیل شده است.از همان ابتدای اعلام این حادثه قوه قضائیه وارد عمل شده و در حال بررسی پرونده است. اکنون نیز پرونده این افراد در حال طی کردن روال اداری خود است و تحقیقات دراین باره همچنان ادامه دارد.
حجت الاسلام بهرامی رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح هم خبر داد که علیه حسن نوروزی، در مراجع قضایی ذی صلاح تحت عنوان نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی اعلام جرم شده است.
خراسان
روند عجیب ابلاغ یک نامه ساده توسط روحانی
در حالی که مصوبه انتخاب نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در هیئت مرکزی نظارت بر تشکل های اسلامی دانشگاهیان، در جلسه ۷ خرداد سال ۹۸ آن شورا به تصویب رسیده بود، بررسی ها نشان می دهد، این مصوبه پس از گذشت هفت ماه و در روز ۲۰ اسفند سال گذشته از سوی حجت الاسلام روحانی رئیس این شورا به وزارت علوم، دفتر مقام معظم رهبری و مجلس شورای اسلامی ابلاغ شده است.
از مشاوره های کرونا به ادارات دولتی غافل نشوید
یک مقام مسئول در نامه روزهای اخیر خود به تعدادی از سازمان ها و اداراتی که دارای ارباب رجوع و مراجعات متعدد مردمی هستند، از آن ها خواسته است با توجه به ضرورت آشنایی دقیق تر کارمندان و مدیران با روش های پیشگیری و مقابله با شیوع ویروس کرونا، برای تداوم ارائه مشاوره به این مستخدمان اقدام و تا حد امکان مواردی چون ویدئو کنفرانس و نشست های آنلاین را با پزشکان متخصص در این حوزه اجرایی کنند.
آرمان
شیخ دانش پای ثابت تدفین کروناییها!
لباس رزم پوشیده و میگوید: کرونا خودش جبهه است. رنگ و فرم لباس روحانیتاش این روزها متفاوت است؛ آرش دانش روحانی ۴۲ ساله مازندرانی این روزها داوطلبانه لباس ویژه میپوشد و درگذشتگان مبتلا به کرونا را بدرقه میکند. سهماش از این روزها را تنها نگذاشتن درگذشتگان در لحظه تدفین میداند. بر اجساد نماز میخواند و آنچه در شرع برای خاکسپاری توصیه شده را انجام میدهد. مسئولیت اجتماعیاش را در این میداند که برای آرامش خاطر بازماندهها، رسوم شرعی خاکسپاری را تا حد امکان برای هر فوت شدهای که میتواند انجام دهد. شیخ دانش این روزها از خانواده برخی درگذشتگان کرونا هم به آنها نزدیکتر است.
شکایت محیطزیست بوشهر
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان بوشهر از شکایت این اداره کل علیه یکی از شرکتهای نفتی استان به دلیل آلودگی دریا خبر داد. فرهاد قلینژاد در این باره گفت: ورود هر گونه فاضلاب اعم از فاضلابهای شهری و صنعتی به دریا، تالابها و رودخانهها بدون تصفیه ممنوع است و موجب آلودگی محیط زیست و خسارت به اکوسیستم و آبزیان میشود. وی در ادامه افزود: شکایت علیه واحدهای صنعتی پس از اخطاریههای لازم صورت میگیرد و در صورتی که مالکان و مسئولان شرکتها و واحدهای صنعتی اقدامی در راستای تصفیه فاضلابها به عمل نیاوردند سازمان حفاظت محیطزیست ناگزیر وفق قوانین و مقررات موضوع را از طریق محاکم قضائی پیگیری خواهد کرد و شکایت اخیر علیه یکی از شرکتهای نفتی منطقه به دلیل تخلیه فاضلاب با بار آلودگی فراوان صورت گرفته است.
دردسر تقلید از بازیگر پایتخت
فرمانده قرارگاه جنوب گشت انتظامی یگان امداد پایتخت از دستگیری متهمی که به تقلید بازیگر سریال پایتخت خود را مسلح به کلت پلاستیکی کرده بود و حامل تجهیزات پزشکی قاچاق بود، خبر داد. سرهنگ سعید دهقان گفت: روز هفدهم فروردین ماه واحد گشت انتظامی قرارگاه جنوب گشت انتظامی یگان امداد تهران بزرگ در محدوده بزرگراه بسیج در حال گشت زنی بودند که به یک دستگاه خودروی پژو ۲۰۶ با شیشههای دودی و پلاک شهرستان مشکوک شدند و مدتی آن را تحتمراقبت قرار دادند. فرمانده قرارگاه جنوب با بیان اینکه راننده خودروی ۲۰۶ با دیدن گشت انتظامی پلیس به سرعت خود افزود تا به این طریق از دید پلیس دور شده و متواری شوند، ادامه داد: عملیات تعقیب و گریز متهم آغاز و ماموران یگان امداد موفق شدند پس از مدتی تعقیب و گریز، خودرو را متوقف و راننده آن را دستگیر کنند.
جواب رد انصاریفرد به یک برنامه
مدیرعامل سابق باشگاه پرسپولیس تصمیم گرفته فعلا سکوت اختیار کند و حرفی نزند که حاشیه جدید ایجاد کند. محمدحسن انصاریفرد که به عنوان کارشناس هم به تلویزیون رفته در دوران مدیریت خودش با شبکههای مختلف ارتباط مطلوبی داشته است. وی همواره به دعوت شبکههای تلویزیونی پاسخ مثبت میداد و در مصاحبه با مجریان چه به صورت حضوری و چه تلفنی حاضر میشد، اما پس از استعفا و مصاحبه تلفنی با محمدحسین میثاقی دیگر خبری از او در تلویزیون نیست. شنیدیم یک برنامه فوتبالی اصرار زیادی داشت که انصاریفرد را به عنوان مهمان دعوت کند ولی او موافقت نکرد. این در حالی است که ظاهرا انصاریفرد تصمیم گرفته فعلا سکوت اختیار کند و حرفی نزند که حاشیه جدید ایجاد کند.
رونالدو به رئال مادرید برمیگردد؟
احتمال بازگشت مهاجم پرتغالی به رئال مادرید وجود دارد. در مورد بازگشت نیمار به بارسلونا و احتمال حضور ارلینگ هالند یا کیلیان امباپه در رئال مادرید صحبت میشود. با این حال بمب نقل و انتقالات میتواند خبری باشد که هر لحظه به واقعیت نزدیک میشود یعنی بازگشت کریستیانو رونالدو به سانتیاگو برنابئو. نشریه ایتالیایی نوشت که رونالدو در حال بررسی شرایط است که اگر امکانش باشد پس از دو سال به مادرید برگردد. در تورین همه چیز بر وفق مراد بازیکن پرتغالی نیست و او ترجیح میدهد مسیر دیگری را طی کند.
دادگاه جودوی ایران به تعویق افتاد
جلسه دادگاه اعتراض فدراسیون جودوی ایران به تعلیق در CAS به تعویق افتاد. تعلیق جودوی ایران در سال گذشته با اعتراض فدراسیون و نهادهای تصمیم گیرنده روبرو شد و فدراسیون با شکایت به دادگاه CAS وکیل و داور را هم معرفی کرد و قرار بر این شد تا در جلسهای در روزهای ابتدایی سال جدید به اعتراض ایران رسیدگی شود. شیوع ویروس کرونا اما سبب شد تا جلسه CAS به تاخیر بیفتد. دادگاه تصمیمگیری ۲۰ فروردین بود که به خاطر شیوع کرونا به تاخیر افتاد.
ازدواج پیرمرد ۱۰۳ساله با دختر ۲۷ ساله
یک ازدواج غیرمتعارف نگاه مردم را به خود معطوف کرده است. تصاویری در شبکههای مجازی از عروسی یک مرد ۱۰۳ ساله اندونزیایی با یک زن ۲۷ ساله منتشر شد که به شدت مورد توجه کاربران شبکههای اجتماعی در جهان قرار گرفت. این مرد که «بوانگ کات» نام دارد و در جنگ سال ۱۹۴۵ هم حضور داشته، در منطقه سیوا در جنوب سولاویزی با یک زن ۲۷ ساله به نام «اندو آلانگ» ازدواج کرد. رسانههای اندونزیایی که به شدت به این مساله پرداختهاند خبر دادند مهریه این عروس فقط ۳۴۳ دلار و یک حلقه طلا تعیین شده است. این رسانهها به چگونگی این عشق، با توجه به ۷۶ سال فاصله سنی، نپرداختند!
کمک اپرا وینفری برای مقابله با کرونا
اپرا وینفری ۱۰ میلیون دلار برای مقابله با کرونا اهدا کرده است. این شخصیت تلویزیونی با ارسال توئیتی اعلام کرد: « طی این بیماری عالمگیری من در کل ۱۰ میلیون دلار را برای کمک به آمریکاییها در شهرهای سراسر کشور و مناطقی که خود در آنها بزرگ شدم، اهدا میکنم.» اپرا وینفری در این باره میگوید صندوق غذای آمریکا راهی تاثیرگذار برای ایجاد تغییر در زندگی همسایگانمان و افراد محتاج است. گفتنی است بخشی از این کمک ۱۰ میلیون دلاری شامل هدیهای یک میلیون دلاری به طرحی است که توسط لئوناردو دیکاپریو، لارن پاول جابز، اپل و بنیاد فورد هدایت شده و «صندوق غذای آمریکا» نام دارد.
ببر هم کرونا گرفت
بنا بر اعلام رسمی انجمن حفاظت از حیوانات وحشی آمریکا، یکی از ببرهای باغوحش برانکس در نیویورک مبتلا به بیماری کووید-۱۹ شده است. این ببر ۴ ساله ماده بوده و «نادیا» نام دارد. نادیا که یک ببر مالایی است و دچار علائمی مانند کاهش اشتها و سرفه خشک شده است. انجمن حفاظت از حیوانات وحشی اعلام کرد که آزمایشگاه ملی خدمات پزشکی آمریکا با رعایت جوانب احتیاط از این ببر آزمایش گرفته است که در نهایت نتیجه آن مثبت اعلام شده است. ابتلای نادیا به کووید-۱۹ در حالی اتفاق میافتد که خواهر این ببر، یعنی «آزول»، دو ببر «آمور» و سه شیر آفریقایی هم علائم ابتلا به این بیماری را دارند، ولی انتظار میرود که تمامی این گربهسانان بهبود پیدا کنند.
اخطار وزارت بهداشت به پرسپولیس؟
بازیکنان تیم پرسپولیس با هماهنگی کادرفنی به صورت تکی در این اواخر در ورزشگاه شهید کاظمی حضور پیدا کرده و تمرینات انفرادی خود را دنبال میکنند. درحالی که بازیکنان پرسپولیس به صورت انفرادی در ورزشگاه شهید کاظمی حاضر شدهاند، برخی از اخطار وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با کرونا به باشگاه پرسپولیس خبر دادند اما پیگیریها نشان داده اصلا اخطاری در کار نیست. گفتنی است بازیکنان به صورت تکی با هماهنگی کادرفنی در ورزشگاه شهید کاظمی حاضر شدهاند و حضور جمعی نداشتهاند که منجر به تمرین گروهی شود.
بازداشت یک شایعهپراکن
در پی شیوع ویروس کرونا در کشور و جهان و نگرانیهای پیرامون آن، متاسفانه برخی از افراد سودجو و فرصتطلب با سوءاستفاده از این فضا اقدام به انتشار اخبار کذب و شایعهپراکنی با نیتهای مختلف کردهاند که در همین راستا نیز تیمی ویژه در پلیس فتا برای رصد و برخورد با این موارد تشکیل شده است. در اجرای این ماموریت نیز ماموران پلیس فتا در استان آذربایجانغربی اقدام به شناسایی فردی که خبرهای کذب را پیرامون کرونا ساخته و در فضای تگلرام منتشر کرده بود، کردند. این فرد با هماهنگی مقام قضایی از سوی ماموران در مخفیگاهش در ارومیه دستگیر شد و به جرم خود اعترافکرد.