پایان قرنطینه و آغاز بازگشایی مدارس و رستوران‌ها | سوئد ترامپ و علم را به چالش کشید

5e919263bcd06_2020-04-11_14-18
همزمان با ادامه یافتن قرنطینه در تقریبا تمام اروپا و جهان، سوئد حساب خود را از دیگران جدا کرد و به بسته ماندن مدارس، رستوران‌ها، کافه‌ها و زمین‌های بازی کودکان پایان داد.

هر چند شکستن قرنطینه و خروج از خانه برای بسیاری از مردم دنیا جریمه‌های سنگین و زندان در پی دارد، مردم سوئد می‌توانند بدون نگرانی از شیوع کرونا از خانه‌ها بیرون بروند، راهی مدرسه شوند، غذا را در رستوران بخورند و بچه‌ها را به گردش در زمین‌های بازی دور و نزدیک ببرند. آنچه این کشور منطقه اسکاندیناوی در زمانه بحران کرونا انجام می‌دهد، شبیه شنا کردن خلاف جریان آب است.

رویکرد پرحاشیه دولتمردان سوئدی به فرآیند مبارزه با کرونا چنان جنجالی بود که توجه دانلد ترامپ را هم برانگیخت. رئیس جمهوری آمریکا در واکنش به این اقدام سوئد گفت: «سوئد این کار را کرد. نام آن را گذاشته‌اند مهار گله‌ای. سوئد ضربه‌ای بسیار بسیار بد می‌خورد.» این در حالی است که دولت سوئد از درست بودن سیاست خود در شکستن قرنطینه و کاربردی بودن آن به شدت اطمینان دارد و در هر حال آن را ادامه خواهد داد.

آن لینده، وزیر امور خارجه سوئد روز چهارشنبه به تلویزیون این کشور گفت: «آقای ترامپ اساسا در اشتباه است که فکر می‌کند سوئد در حال پیاده کردن سیاست مهار گله‌ای است. اینکه بیشتر مردم به کرونا مبتلا شوند و دولت صرفا به درمان آسیب‌پذیرها برسد. راهبرد سوئد این است که قرنطینه را برداریم و از این پس بیش از هر چیز بر مسئولیت‌پذیری مردم در رعایت کردن اصول بهداشتی تکیه کنیم.»

این در حالی است که بر اساس آمار دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا، تا نهم آوریل (دو روز پیش) تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ در سوئد به ۹۱۴۱ و آمار قربانیان به ۷۹۳ نفر رسیده بود. با این حال، سوئدی‌ها پیش‌تر صرفا به افراد بالای ۷۰ سال توصیه کرده بودند در خانه بمانند اما اجرا نشدن قانون قرنطینه عمومی باعث شد رفت و آمد به خانه سالمندان قطع نشود و همین امر به افزایش تعداد مبتلایان به کرونا انجامید.

از سوی دیگر، کارشناسان و مسئولان سازمان بهداشت جهانی هم به رویکرد سوئدی‌ها در مهار کرونا چندان خوش‌بین نیستند و احتمال می‌دهند باز شدن مکان‌های عمومی و جمع شدن مردم کنار هم باعث جهش ناگهانی آمار مبتلایان و قربانیان کووید-۱۹ شود.

برچسب ها:

اجتماعی