به گزارش مشرق، در دو ماه گذشته که ویروس کرونا مهمان ناخوانده کشور شده است تمام مجموعههای دولتی و خصوصی، نهادهای مردمی و خیریه و نیز نیروهای سپاه و ارتش به میدان آمدهاند تا یاریگر مردم و کادر درمانی کشور باشند. از سوی دیگر آستان قدس رضوی نیز بعد از تعطیل شدن زیارت قریب بارگاه امام هشتم(ع) اقداماتی را در راستای کمک به کاهش شیوع کرونا و نیز مقابله با آن اتخاذ کرده است. تاکید تولیت آستان قدس رضوی هم برنامهریزی و اقدامات لازم با توجه به سیاستهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت و درمان بوده است.
بارگاه امام هشتم؟ع؟ که بزرگترین مجموعه موقوفاتی کشور است به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در حرم مطهر رضوی، پیش از فراگیر شدن این ویروس، جلسات مدیریت بحران و نشستهای آموزشی و کنترلی برای پیشگیری و رعایت بیشتر بهداشت در اماکن متبرکه رضوی را برگزار کرده بود که با ورود ویروس به کشور، برپایی این جلسات با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بهصورت جدیتر دنبال شد.
بیشتر بخوانید:
جهش اقدامات آستان قدس در دستگیری از محرومان
ضدعفونی بخشهای مختلف حرم مطهر در چند نوبت طی شبانهروز، تعطیلی برنامهها و فعالیتهایی که تجمع ایجاد میکرد مانند تعطیلی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، آمادهباش کامل پایگاههای اورژانس حرم مطهر و دارالشفای امام رضا؟ع؟ طبق دستورالعمل دانشگاه علوم پزشکی، اعلام آمادگی بالای بیمارستان فوقتخصصی رضوی همانند گذشته برای ارائه خدمات درمانی به زائران، مجاوران و آغاز ارائه خدمات غیرحضوری و مجازی برخی سازمانها و مؤسسات آستان قدس رضوی، از جمله اقدامات نخست بود. با توجه به این موارد خدمترسانی در مجموعه اماکن متبرکه رضوی با رعایت نکات بهداشتی و اعمال برخی محدودیتها ادامه داشت. در نهایت با ابلاغ ستاد ملی مبارزه با کرونای کشور، توقف موقت حضور زائران در حرمهای مطهر از جمله بارگاه ملکوتی امام رضا؟ع؟ از 27اسفند98 اعلام شد.
تولید و تهیه اقلام بهداشتی
آستان قدس رضوی پیش از توقف موقت حضور زائران در حرم مطهر بهدلیل شیوع ویروس کرونا در کشور، اقدامات خود را در حوزه تولید و توزیع اقلام بهداشتی آغاز کرده بود. بهطور نمونه مؤسسه خدمات دارویی رضوی موفق به تولید بیش از 50هزار لیتر محلول ضدعفونی در اسفندماه98 شد. البته دو شرکت داروسازی ثامن و شیراز سرم نیز در حوزه تولید محلولهای ضدعفونی وارد عمل شدند، بهطوریکه شرکت داروسازی ثامن خط تولید مواد ضدعفونیکننده را با ظرفیت فرآوری روزانه بیش از 30هزار لیتر راهاندازی کرد.
در همین راستا کیت تشخیص بیماری کووید19 در یکی از شرکتهای وابسته به سازمان اقتصادی رضوی تولید شده و مراحل آزمایشی را طی میکند؛ این محصول به زودی و با طی کردن مراحل اخذ مجوز، به بازار عرضه خواهد شد. همچنین سازمان اقتصادی نسبت به واردات یک میلیون و 200هزار ماسک بیمارستانیN95 ، 700هزار لیتر الکل طبی برای تولید مواد ضدعفونی و 6هزار کیت تشخیص بیماری کرونای مورد نیاز بیمارستانهای کشور اقدام کرده که در حال انجام است.
تمام واردات صورت گرفته از محل ارز حاصل از صادرات محصولات شرکتهای آستان قدس رضوی تأمین شده و یک دلار از منابع ارزی کشور مورد استفاده قرار نگرفته است. آستان قدس رضوی علاوه بر این، مبلغ 15میلیارد ریال به بیمارستان امام رضا؟ع؟ مشهد که اکنون درگیر درمان بیماران کرونایی است، کمک کرد. به همت معاونت محرومیتزدایی آستان قدس رضوی نیز کارگاه تولیدی با ظرفیت تولید روزانه بیش از 5هزار ماسک بهداشتی اواخر اسفندماه98 راهاندازی شد.
توجه ویژه به محرومان
آستان قدس رضوی در این ایام نیز توجه ویژهای به محرومان دارد. چنانکه بیش از 2هزار بسته مواد ضدعفونی در مناطق حاشیه و مرکز شهر مشهد با هدف پیشگیری از شیوع ویروس کرونا توزیع شد. از سوی دفتر نمایندگی آستان قدس در خراسان رضوی نیز 500هزار ماسک در مناطق محروم این استان بهصورت رایگان توزیع شد.
همچنین میتوان به توزیع روزانه 10هزار پرس غذای متبرک حضرت رضا؟ع؟ در روستاهای محروم حاشیه شهر مشهد در اسفندماه98 اشاره کرد. در آستانه عید نوروز نیز تهیه و بستهبندی 50هزار بسته شامل اقلام غذایی، بهداشتی و فرهنگی به منظور توزیع در مناطق حاشیه شهر مشهد در دستور کار آستان قدس رضوی قرار گرفت. همچنین در قالب طرح «سفره مهربانی»، آمادهسازی و توزیع 50هزار بسته کمکمعیشتی دیگر برای ماه مبارک رمضان و کمک به محرومان حاشیه شهر مشهد و تهیه، بستهبندی و توزیع 75هزار بسته کمکمعیشتی برای محرومان استانهای خوزستان، کرمان و سیستانوبلوچستان در دستور کار این آستان مقدس قرار دارد.
بنیاد کرامت رضوی نیز با همکاری دفاتر نمایندگی
آستان قدس رضوی در سراسر کشور، طرح «نسیم مهر رضوی» را به منظور تجلیل از مجاهدتهای کادر درمانی و دلجویی از بیماران در بیمارستانهایی که میزبان مبتلایان به کروناست؛ در دستور کار قرار داده است. در قالب این طرح، ضمن تقدیر از خانوادههای معظم شهدای مدافع سلامت، اطعام در همه بیمارستانهای درگیر کرونا با 150هزار وعده غذای متبرک و اهدای 70هزار بسته تبرکی ویژه کادر درمانی با مشارکت خادمان و خادمیاران رضوی در سراسر کشور در حال انجام است. در این میان، خادمیاران رضوی در استانهای مختلف کشور، خدمات متنوعی از جمله توزیع بستههای معیشتی بین مناطق محروم، توزیع غذای گرم در بیمارستانها، تولید مواد ضدعفونی و ماسک، ضدعفونی معابر و اماکن عمومی و... را ارائه میکنند.
ارائه خدمات نوین فرهنگی
بیشک محبان بارگاه ملکوتی امام هشتم؟ع؟ در ایام فاصلهگذاری اجتماعی دلتنگ زیارت در صحن و سرای رضوی هستند. آستان قدس رضوی با توجه به محدودیتهای موجود، خدمات خود را در قالب روشهای نوین ارتباطی از جمله فضای مجازی و صداوسیما گسترش داده است. بهطور نمونه برنامه فرهنگی «آقا سلام» متناسب با حال و هوای این روزهای مردم آغاز شد. همچنین ایجاد ارتباط مستقیم با حرم مطهر رضوی برای کادر درمانی و بیماران در 51بیمارستان کشور در قالب ویژهبرنامه «پنجره فولاد»، برگزاری پویش 110هزار ختم حدیث کساء و دعای هفتم صحیفه سجادیه و ویژهبرنامه «یا بابالحوائج؟ع؟»، انتشار تولیدات مکتوب و تصویری متناسب با این ایام در فضای مجازی و رسانه ملی، راهاندازی پویش بینالمللی «به تو از دور سلام» با هدف زیارت از راه دور، راهاندازی سایت «گفتمان رضوی در پاسخگویی به پرسشهای کرونایی» و سامانه تلفنی ارائه مشاوره رایگان «ارتقای سلامت روان و کاهش اضطراب کرونا»، منتخبی از خدمات غیرحضوری آستان قدس رضوی در این ایام است.
منبع: صبح نو