به گفته یک کارشناس بهداشت، ممکن است شیرینی به ویروس کرونا آلوده نباشد، اما هنگام قرار دادن در جعبه، از طریق دست آلوده فرد فروشنده، ناقل ویروس شود و در این بین رشد ویروس در شیرینیهای خامهای بیشتر است.
هاشم یوسفی، کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین با بیان این که ویروس کرونا در دمای بالا از بین میرود، افزود: ممکن است شیرینی به ویروس کرونا آلوده نباشد، اما هنگام قرار دادن در جعبه، از طریق دست آلوده فرد فروشنده، ناقل ویروس شود و یا اینکه خود جعبه، از قبل به علت نگهداری نادرست، به ویروس کرونا آلوده شده باشد.
او تصریح کرد: این ویروس در فضای آزاد و روی سطوح مختلف می تواند از چند ساعت تا چند روز زنده بماند و احتمال دارد که بتواند روی سطوحی مانند میوه، جعبه شیرینی، آجیل و یا بسته بندی های شکلات باقی بماند و باعث انتقال بیماری به افراد شود که البته می توان با استفاده از الکل ۷۰ درصد یا مایع ظرفشویی، بسته بندی های فوق را ضدعفونی کرد.
رشد بیشتر ویروس در شیرینی خامهای
کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان قزوین، همچنین خاطر نشان کرد: رشد ویروس و باکتری در شیرینی های خامه ای نسبت به شیرینی های خشک، به علت اینکه ویروسها در جای مرطوب تکثیر زیادی دارند، افزایش دارد؛ اما شیرینی های خشک، به علت اینکه آب فعال (aw) کمتری دارند، می توان آنها را بعد از پخت مجدد، گرم کرد تا دیگر ویروس کرونا را منتقل نکنند.
یوسفی در ادامه با بیان این که ویروس کرونا به حرارت بالای ۳۵ تا ۴۰درجه سانتی گراد حساسیت دارد و قرار دادن این ویروس در دمای مذکور باعث نابودی آن می شود، گفت: شیرینیهایی که در خانه تهیه میشوند، در صورت نگهداری مناسب، احتیاجی به قرار دادن در داخل مایکروفر ندارند و شیرینی مورد مصرف، بستگی به حجم و رطوبت، باید در معرض حرارت قرار گیرد.
این کارشناس توصیه کرد قبل از خرید، دست های خود را آب و صابون مایع شستشو بدهند و از دستکش یکبار مصرف و ماسک استفاده کنند.
کارشناس بهداشت تأکید کرد: در هنگام سفارش و یا تحویل کالا، حداقل فاصله اجتماعی ۱.۵ متر رعایت شود و از کارت بانکی استفاده شود.