به گزارش مشرق؛ پرواز حامل دانشجویان ایرانی دانشگاههای ایتالیا شب گذشته (چهارشنبه ۲۷ فروردین) وارد کشور شد و ۱۵۰ دانشجو با هماهنگی وزارت امور خارجه و وزارت بهداشت، با پرواز فوق العاده به کشور بازگردانده شدند.
این دانشجویان از مدتها قبل با مراجعه و تماس با سفارت ایران در رم، همانند دانشجویان حاضر در چین، خواستار بازگشت به کشور شده بودند.
این گروه پس از ورود به کشور باید به مدت ۲ هفته در قرنطینه و تحت مراقبتهای ویژه پزشکی باشند تا پس از حصول اطمینان از عدم آلودگی به ویروس کرونا، بتوانند با خاطری آسوده به آغوش خانوادههای خود بازگردند.
اقدام عجیب وزارت خارجه/ دانشجویان به جای قرطینه به هتل رفتند!
به گفته یک منبع آگاه، بنابر هماهنگی صورت گرفته با مقامات مسوول در تهران، مجموعه مجهز ایران مال که برای قرنطینه موارد مشکوک با تجهیزات و پرسنل درمانی کامل تجهیز شده است، برای پذیرایی و قرنطینه این دانشجویان در نظر گرفته شده بود و مکاتبات صورت گرفته نشان میدهد این موضوع به اطلاع وزارت خارجه نیز رسیده بود.
براساس اطلاع این منبع آگاه، اما پس از رسیدن این پرواز به تهران، مسوولان وزارت خارجه رأسا یکی از هتلهای مرکز شهر تهران را برای اسکان دانشجویان هماهنگ کرده و آنان را به این هتل منتقل میکنند.
این اقدام وزارت خارجه که بدون هماهنگی با وزارت بهداشت و سایر نهادهای مسوول این امر در ستاد ملی کرونا صورت گرفته است، در شرایطی انجام شده که یک مجموعه مجهز با تمام امکانات لازم، برای این دانشجویان تدارک دیده شده بود.
حالا با اسکان دانشجویان در هتل، باید از مسوولان وزارت خارجه پرسید چگونه قرار است ۲ هفته به این دانشجویان آن هم در محلی که هیچ امکاناتی برای چنین شرایطی ندارد، خدمات مورد نیاز دوران قرنطینه ارائه شود و مسوولیت عدم رسیدگی به آنان متوجه کیست؟ با توجه به اینکه هزینه سنگینی برای دایر کردن مراکز قرنطینه انجام شده است، آیا وزارت امور خارجه هزینه اسکان دو هفتهای ۱۵۰ نفر در هتل ۴ ستاره را پرداخت خواهد کرد؟ هزینه دهها نفر پرسنلی که باید به این گروه بصورت شبانهروزی خدمات بدهند را هم وزارت خارجه تأمین خواهد کرد؟
لازم به ذکر است در مدت قرنطینه دو هفتهای، علاوه بر ضرورت فاصلهگذاری میان آنان با سایر شهروندان عادی، دانشجویان باید بطور روزانه تحت آزمایش و مراقبتهای ویژه قرار بگیرند.
هم اکنون دهها مرکز قرنطینه با امکانات کامل توسط نیروهای مسلح و دیگر نهادها دایر شده است که ظرفیت اکثر آنان در حال حاضر خالی است. یکی از این مراکز مجهز که ظرفیت پذیرش ۳هزار نفر را دارد، مرکز ایران مال است که برای همین منظور راه اندازی شده است.