انجمن فیزیک ایران یک همایش نیمروزه با عنوان "شیوع کووید-۱۹: مدلها و چالشها" را برگزار میکند.
دانشگاهها و مراکز پژوهشی میتوانند نقش مهمی در ارائهی تصویری هرچه دقیقتر از رفتار همهگیری، و یافتنِ راهکارهایی برای مواجهه با آن داشته باشند. تغییر یا اصلاح رفتارهای اجتماعی و سیاستگذاریها میتواند مانع از تکرار تجربهی تلخ آنفلوانزای اسپانیایی (۱۹۱۸-۱۹۱۹) شود، که موج دوم آن بسیار پرضایعتر از شیوع اولیهی آن بود. این به معنی نجات زندگی هزاران انسان خواهد بود. بههمین دلیل، درک کمّی و دقیق این پدیده از اهمیت بنیادین برخوردار است.
در این راستا، انجمن فیزیک ایران یک همایش نیمروزهی برخط (online) را با استفاده از تجربیات پژوهشگرانی که در مدلسازی شیوع بیماریها از جمله کووید-۱۹ صاحبنظرند، برگزار میکند.
سخنرانان این همایش، یامیر مورنو از دانشگاه زاراگزا اسپانیا، غلامرضا جعفری از دانشکده فیزیک دانشگاه شهید بهشتی، علیاکبر حقدوست از گروه اپیدمیولوژی، آمار زیستی و بهداشت، دانشکده بهداشت پژوهشکده آیندهپژوهی در سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمان و فاخته قنبرنژاد از دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف هستند.
بنا بر اعلام روابط عمومی انجمن فیزیک ایران، این کارگاه مجازی ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ از ساعت ۱۵ تا ۲۰ برگزار میشود و آخرین مهلت ثبتنام در آن ۵ اردیبهشت ماه است.