جاسوسی کشتی آمریکایی از فعالیت‌های موشکی ایران

به گزارش مشرق، در گزارشی ادعا کرد یک فروند کشتی جاسوسی ارتش آمریکا برای نظارت بر آزمایش‌ها و پرتاب‌های موشکی ایران در خلیج فارس مستقر است.

به نوشته نشنال اینترست، این کشتی نظامی که «یو.اِس.اِن.اِس اینوینسیبل» نام دارد، یک شناور ۶۸ متری با وزن ۲۸۰۰ تُن است که به مرکز فرماندهی «سی‌لیفت» نیروی دریایی آمریکا تعلق داشته و چندان هم در کانون توجهات نیست.

این نشریه با بیان اینکه ظاهر و نام کشتی اینوینسیبل در واقع اهمیت چندانی ندارد بلکه محتویات آن است که مهم است، نوشت: «یک رادار پیچیده دوگانه باند x و s با نام "گِرِی استار" در آن قرار دارد که متعلق به نیروی هوایی [ارتش آمریکا] است».

در ادامه این مطلب آمده است: «هیچکسی درباره [کشتی] اینوینسیبل یا [رادار] گِرِی استار صحبت چندانی نمی‌کند. مرکز فرماندهی سی‌لیفت ارتش به این شناور، "کشتی اندازه‌گیری بُرد موشک" می‌گوید که وظیفه‌اش "نظارت بر پرتاب‌ها و گردآوری داده" است. آژانس اطلاعات، شناسایی و نظارت نیروی هوایی در سال ۲۰۱۲ ضمن تایید وجود [رادار] گِرِی استار، گفت این سیستم دریا-پایه، داده‌های علمی و فنی از توانمندی و سامانه‌های نظامی خارجی را جمع‌آوری می‌کند».

نشنال اینترست با بیان اینکه هنوز هیچ بندرگاه یا اسکله رسمی به عنوان محل پهلوگیری کشتی اینوینسیبل در سواحل آمریکا اعلام نشده، توضیح داد: «آژانس اطلاعات نیروی هوایی [آمریکا] اذعان کرده که این کشتی معمولا در حوزه استحفاظی سنتکام که شامل خلیج فارس و اقیانوس هند است، مستقر می‌شود. اما هنوز هم نشانه دقیقی از محل حضور این کشتی در آب‌های خارجی نیست. به نظر می‌رسد ارتش تمایل دارد فعالیت‌های اینوینسیبل را بی‌اهمیت جلوه دهد».

تصویری که نیروی دریایی آمریکا در سال ۲۰۱۷ از نزدیک شدن قایق‌های تندرو سپاه به کشتی اینوینسیبل در تنگه هرمز منتشر کرد

این نشریه ضمن اشاره به عبور این کشتی نظامی از تنگه هرمز در می ۲۰۱۲ و ورود آن به خلیج فارس به همراه شناورهای نظامی آمریکایی و انگلیسی، افزود: «فرماندهی سی‌لیفت ارتش [آمریکا] در سال ۲۰۱۳ نشان داد که اینوینسیبل در ماه می آن سال به دریای مدیترانه رفته بود. اما ردیابی‌های آنلاین نشان می‌دهد که در تاریخ ۲۷ جولای ۲۰۱۳، اینوینسیبل دوباره به خلیج [فارس] بازگشته و تا حدود ۵۰ مایلی شمال بحرین، جایی که ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مستقر شده، حرکت کرده است. بعد از این رهگیری، آن کشتی به صورت موقت از داده‌های مکان‌یابی آنلاین ناپدید شد».

نشنال اینترست سپس دلیل استقرار این کشتی در خلیج فارس را نظارت بر زرادخانه موشکی ایران مخصوصا موشک‌های بالستیک میان‌بُرد ادعا کرده و توضیح داد: «معقولانه است که ادعا کنیم این کشتی حتی بعد از ناپدید شدن از سایت‌های مکان‌یابی، در خلیج فارس باقی مانده است».

در پایان این مقاله ضمن اشاره به ادعای روز گذشته آمریکایی‌ها مبنی بر حرکت خطرناک شناورهای ایرانی در نزدیکی کشتی‌های جنگی آنها، آمده است: «در نوامر ۲۰۱۸ ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا عکسی از اینوینسیبل در محدوده عملیات [خلیج فارس] منتشر کرد. دو سال بعد، اینوینسیبل باز هم در خاورمیانه بود. سایت‌های مکان‌یابی کشتی‌ها در مارس ۲۰۲۰ نیز سیگنال ترانسپوندر این کشتی را در بندی در عمان ثبت کرده است».

 سازمان تروریستی سنتکام بامداد پنجشنبه مدعی شده بود که یازده فروند شناور نظامی ایران به شش کشتی نظامی آمریکایی نزدیک شده‌اند و برای آنها ایجاد مزاحمت کرده‌اند.

برچسب ها:

جهان