فارس من| اعلام پایان سال تحصیلی مدارس و دانشگاه‌ها/ دانشگاه‌ها مختار به تعویق زمان پایان ترم هستند

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، برخی کاربران فارس من با ثبت سوژه در این سامانه درخواست «اعلام پایان سال تحصیلی مدارس و دانشگاه‌ها» را مطرح کرده‌اند و نوشته‌اند که با توجه به تبعات شیوع کرونا ویروس و ایجاد وقفه در فرآیند آموزش، بهترین روش این است که هرچه سریع‌تر امتحانات پایان سال و پایان ترم برگزار شود.

خبرنگار فارس موضوع پایان سریع‌تر ترم جاری را پیگیری کرده است.

*نظر وزارت علوم درباره زمان پایان نیم‌سال جاری 

چندی پیش وزارت علوم در توصیه نامه‌ای ۲۰ بندی پیشنهاداتی را برای شرایطی که دانشگاه‌ها ناگزیر به آموزش الکترونیکی هستند داشت. در بخشی از این توصیه نامه درباره زمان پایان نیم‌سال جاری هم صحبت شده است.

در این توصیه‌ها دیده شده که با توجه به محدودیت‌های متصور در پوشش کامل امکانات آموزشی و دانشجویی و فرهنگی همه دانشگاه‌ها در صورت انبساط زمانی نیم‌سال جاری تا فصل تابستان و ضرورت برگزاری بازه تابستانی مستقل از نیم‌سال جاری، دانشگاه‌ها باید زمان‌بندی نیم‌سال جاری را با لحاظ دروس عملی و کارورزی به نحوی مدیریت کنند که اولاً بازه تابستانی آموزش به ویژه برای دانشجویانی که با احتساب آن بازه، فارغ التحصیل می‌شوند لطمه نبیند و ثانیاً با تداخل برنامه نیم‌سال با بازه تابستان، کیفیت آموزش دانشجویان در دروس نیم‌سال جاری با آسیب یا اختلال مواجه نشود.

*زمان پایان نیم‌سال جاری به اختیار مدیریت دانشگاه سپرده شد

همچنین در این توصیه‌ها گفته شده که انبساط زمانی نیم‌سال جاری باید با لحاظ عوامل اثرگذاری چون آزمون‌های سراسری و تحصیلات تکمیلی و مشکلات پدید آمده در نتیجه گرمای هوا مدیریت شود.

بنابراین از نظر وزارت علوم تعویق زمان یا بازه زمانی پایان نیم‌سال جاری تحصیلی، براساس مقتضیات و امکانات، به تشخیص دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی امکان پذیر است.

*تاکید بر تلاش برای عدم تغییر تقویم آموزشی دانشگاه‌ها 

علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هم درباره زمان پایان نیم‌سال جاری به خبرنگار ما، گفت: توصیه‌نامه‌ای ۲۰ بندی درباره آموزش‌های الکترونیکی به دانشگاه‌ها ابلاغ شده که دانشگاه‌ها می‌توانند طبق همان ۲۰ بند پیشنهادی، زمان برگزاری امتحانات را تا حدودی جابه‌جا و زمان پایان نیم‌سال تحصیلی جاری را بسته به شرایط دانشگاه مدیریت کنند. به صورت کلی تاکید وزارت علوم بر تغییر نکردن تقویم آموزشی در دانشگاه‌ها است اما در این زمینه با توجه به شرایط دانشگاه‌ها، دست مدیریت دانشگاه را باز گذاشته‌ایم.

*وضعیت طولانی شدن ترم جاری در دانشگاه‌‌ها

خبرنگار فارس برای روشن شدن وضعیت موجود به سراغ چند دانشگاه هم رفته است.

سید حسین حسینی معاون آموزشی دانشگاه تهران درباره تعیین تکلیف زمان پایان ترم جاری در این دانشگاه‌‌، در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، گفت: افزایش طول ترم خواهیم داشت اما در حال حاضر نمی توان روی مدت زمان طولانی شدن ترم دقیقا اعلام نظر کرد. بخشی از دروس دانشگاهی به صورت عملی ارائه می شوند که منطقی است ارائه این نوع دروس به زمان بیشتری نیاز دارد و از این رو طولانی‌تر شدن نیم‌سال جاری دانشگاه اجتناب ناپذیر است.

داوود رشتچیان معاون آموزشی دانشگاه صنعتی هم در این باره به خبرنگار ما، گفت:‌ پیش بینی شده که نیم سال تحصیلی جاری حدود ۲ تا ۳ هفته طولانی‌تر شود و این ترم به طور کامل به پایان می رسد.

همچنین دانشگاه علامه طباطبایی هم اعلام کرد که نیمسال دوم سال تحصیلی ۹۹-۹۸ فعلا به مدت سه هفته برای کلاس‌های عملی و جبران خلاءهای موجود در برخی دروس نظری تمدید می شود. البته استادانی که تعداد سقف مصوب کلاس هایشان را مطابق برنامه اعلامی ترم برگزار کرده باشند نیازی به ادامه کلاس ها ندارند.

بنابراین به نظر می‌رسد با توجه به الزام وزارت علوم برای به پایان رساندن کامل ترم جاری و در عین شرایط ویژه ناشی از کرونا که در برنامه‌ها اختلال ایجاد کرد، دانشگاه‌ها راهی جز اضافه کردن چند هفته برای تدریس کامل تمام دروسی که هنوز به پایان نرسیده‌اند ندارند.

در این باره ویدئوی زیر را ببنید:

انتهای پیام/