نماینده مردم زنجان و نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: تنها 20درصد از مبتلایان به کرونا در کشور به مراکز درمانی مراجعه میکنند.
شمار مبتلایان به ویروس کووید19 در حالی به بیش از 83هزار نفر در ایران رسیده و جان بیش از 5200نفر از هم وطنانمان نیز گرفته که بر اساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، تعداد مبتلایان و جان باختگان بر اثر ابتلا به کرونا، بیش از ارقام و آمار رسمی وزارت بهداشت بوده و همین مسئله، طی روزهای اخیر به نقل محافل رسانهای بدل شده است.
در همین رابطه، سیدمرتضی خاتمی، نماینده مردم زنجان و نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به شیوه جمعآوری و تنظیم این آمار اظهار داشت:
آمار مبتلایان به ویروس کرونا در همه کشورهای جهان بر اساس تستهای مثبت پزشکی به شکل رسمی اعلام میشود و این مسئله، تنها منحصر به کشور ما نیست.
تنها 20درصد از مبتلایان به کرونا در کشور به مراکز درمانی مراجعه میکنند
بر همین اساس نیز به تناسب میزان افزایش یا کاهش انجام این تستها در کشورهای مختلف، آمار ارائه شده به واقعیت نزدیک یا از آن دور میشود. حدود 20 درصد بیماران کرونایی در کشور به مراکز درمانی مراجعه میکنند. تقریبا از حدود نیمی از این 20درصد نیز تست به عمل آمده و زمان یا امکاناتی برای انجام تست برای نیم دیگر این افراد وجود ندارد.
به این شکل که یا امکاناتی برای انجام تست از همه این افراد وجود ندارد و یا اینکه پیش از انجام تست با شیوههای دیگر، نظیر انجام سیتیاسکن، بیماری فرد محرز شده و در مرحله درمان قرار میگیرد.
آمار واقعی ابتلا به کرونا بیشتر از آمار اعلامی از سوی مراجع رسمی است
در سوی دیگر نیز، 80درصد از مبتلایان به کووید19 در کشور یا علائمی از ابتلا به این ویروس ندارند و یا علائم به قدری خفیف است که کار فرد بیمار به بیمارستان و بستری در آن نمیکشد.
بنا بر این، این مسئله دور از ذهن نیست که آمار واقعی مبتلایان به کرونا در عالم واقع، بیش از رقمی باشد که از سوی مراجع رسمی و به واسطه انجام تست از افراد به اطلاع عمومی میرسد.
وزارت بهداشت آمار تفکیکی مبتلایان به کرونا در تهران را اعلام کند
بحث لزوم ارائه آمار تفکیکی مبتلایان به کرونا در تهران، یکی از مطالبات اصلی بوده و چه بسا به زودی نیز از سوی وزارت بهداشت انجام بگیرد. چرا که میزان قابل توجهی از آمار اعلام شده مبتلایان در کشور، مربوط به تهران و برخی از مراکز استانها بوده و مسلما ارائه آمار مبتلایان به کووید19 در پایتخت باعث این خواهد شد که شهروندان تهرانی در رعایت پروتکلهای بهداشتی، احتیاط بیشتری را در رفتار روازنه خود داشته باشند.
هیچ داروی اختصاصی برای درمان کرونا در دنیا کشف نشده است
اخیرا دستگاههایی، تحت عنوان دستگاه شناسایی ویروس از سوی برخی از نهادها رونمایی شده که به شخصه، اطلاعی از تائید علمی از دستاوردها ندارم اما در خصوص بحث معرفی واکسنها یا داروهای درمان کرونا که بعضا در رسانهها، خبری از آن میشنویم، باید گفت که هیچ داروی اختصاصی درمان کووید19 در هیچ نقطه از جهان کشف نشده و معرفی دارویی با این عنوان، اعتبار و وجاهت علمی نخواهد داشت.
داروهایی که نوعا یا از ابتدای ابتلای فرد به کرونا برای درمان آن تجویز میشده یا بعدتر به پروسه درمان این بیماری افزوده شده، داروهایی هستند که علیه بیماریهای نظیر آنفولانزا یا ویروسهای مشابه کرونا استفاده و موثر واقع شده است. این نوع درمان به تجربه نشان داده که استفاده از این داروها برای بیماران دارای علائم متوسط یا شدید کرونا تا حدودی اثرگذار بوده است.
بازگشایی صنوف با ریسک متوسط برای تهران یک سم است
قرار بر این بود که از اول اردیبهشت، صنوف و مشاغل با ریسک متوسط در تهران هم بازگشایی شده و فعالیت خود را آغاز کنند. مسئلهای که به شخصه آن را برای تهران به مانند یک سم دانسته و تصور میکنم که وضع آمار ابتلا به کرونا به تبع این اتفاق، طی دوهفته آینده به طور قطع بدتر خواهد شد.