درخواست بزرگان نظام از میرسلیم/ به احترام "دختران خیابان انقلاب" دین را کنار بگذارید!

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز ۰۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*** 

به احترام "دختران خیابان انقلاب" دین را کنار بگذارید!

فردی به نام م.فراستخواه، تحت عنوان جامعه‌شناس با خبرگزاری دولتی ایرنا مصاحبه کرده و گفته است: کاری که باید برای دفاع از این جامعه –ایرانی- داشت این است که اجازه بدهیم در مقابل ایدئولوژی، منطق زندگی اهمیت بیشتری پیدا بکند. ایدئولوژی معرفت کاذبی است ولی متأسفانه به‌طور یک‌جانبه، به ایدئولوژی اولویت می‌دهد و هر آنچه را خارج از آن باشد، نمی‌پذیرد؛ در حالی که زندگی در بیرون از ایدئولوژی همچنان جاری و چموش است. برای همین نیز دیدیم که چطور متأسفانه حتی مسائل ساده سبک زندگی دختر و پسرمان در خیابان و اینجا و آنجا به یک مقاومت تبدیل شد، آیا اینها برای جامعه و ایران تولید خطر نمی‌کند؟

او همچنین می‌افزاید: در کشور ما سال‌هاست که حتی سبک پوشش به جرم تبدیل شده است. به کلیت قضیه برگردیم؛ باید قبول کنیم که برای گروه‌های وسیعی از جامعه، «زندگی» در دنیای امروز اولویت دارد. در جامعه‌ای با این تب‌وتاب و با این تحول‌خواهی و با این سواد و ارتباطات و در جامعه‌ای که ۹۰درصد آن با اینترنت سروکار دارد، ۸۹ درصد باسواد دارد، بالای ۸۰ درصد شهرنشین دارد، جامعه‌ای که در دنیای جهانی شده زندگی می‌کند و جامعه‌ای که شهروندانش با اجتماع بین‌الملل در ارتباط است، نباید چهارچوب ایدئولوژیک و بسته‌ای برای اداره کشور سیطره داشته باشد!

فراستخواه در این مصاحبه از نحوه برگزاری انتخابات نیز انتقاد کرده و اینطور گفته است که به جامعه اجازه مشارکت داده نشد.[1]

*همانطور که مشخص است منظور آقای فراستخواه از ایدئولوژی، همان دین رسمی کشور و نگاه اعتقادی نظام اسلامی است.

نگاهی که به زعم فراستخواه و برخی دیگر از تئوریسین‌های جریان اصلاحات از قبیل سعید حجاریان و محمود سریع‌القلم، هیچ انطباقی با عصر جدید، دنیای اینترنت و دهکده جهانی ندارد، دروازه پیشرفت نیست و نمی‌توان راه حل مشکلات را از درون آن جست!

جالب است که فراستخواه بدون اشاره به دستاوردهای ایدئولوژی برای ایران و مردم ایران؛ صرفاً به هنجارشکنی‌های برخی افراد غیر متمدن در پیرامون خود (شبیه به کشف حجاب جریان موسوم به دختران خیابان انقلاب) اشاره می‌کند و از آن نتیجه می‌گیرد که چارچوب ایدئولوژیک نباید بر کشور سیطره داشته باشد.

ما قضاوت درباره این اظهارات را بر عهده مخاطبان محترم وامی‌گذاریم و این نکته را بیان می‌کنیم که "نگاه ضد دین" همان نگاه غربزده "جاوید شاه" است که شیخ فض‌ا... نوری را به دار آویخت، در روز اجباری شدن فرمان بی‌حجابی رضاشاه هلهله سر داد، بحرین را از ایران ما جدا کرد و به تصویب قانون کاپیتولاسیون در ایران می‌اندیشید تا اینکه با "انقلاب اسلامی" اکثریت مردم ایران مواجه شد.

این نکته برای خوانش مخاطبان وبلاگ مشرق ضروریست که طی سال‌های گذشته؛ سخنان تندی درباره لزوم اغتشاش میلیونی مردم در خیابان‌ها و لزوم کنار گذاشتن دین و ایدئولوژی کشور، از درون محافل دولتی به گوش رسیده است که این مسئله تأملاتی جدی را طلب می‌کند.

***

چرا "محمود صادقی" سزاوار بخشش نیست؟

ایرنا گزارش داد: مصطفی کواکبیان، فعال اصلاح‌طلب و از نمایندگان مجلس به تازگی در تذکری شفاهی به هیئت رئیسه مجلس درباره صدور حکم قضایی برای «محمود صادقی» نماینده مردم تهران در مجلس دهم، گفته است: به تازگی بار دیگر برای همکارمان احکامی صادر شده که در فضای مجازی منتشر شده است. از آقای رییسی (رییس قوه قضاییه) می‌خواهم با توجه به اینکه بالاخره خودشان حساب‌های قوه قضاییه را تنظیم کردند؛ برای همکار عزیزمان که در این باره تذکر داده، مشکلی ایجاد نشود و آقای آملی لاریجانی هم از این موضوع بگذرند.[2]

*محمود صادقی که پیش از این اتهاماتی را پیرامون حساب‌های مالی قوه قضائیه مطرح کرده بود؛ با شکایت آیت‌ا... آملی لاریجانی، رئیس سابق این قوه و ریاست فعلی مجمع تشخیص مصلحت نظام به دادگاه رفت و هم‌اکنون نیز به حبس و جزای نقدی محکوم شده است.

البته حکم صادره برای صادقی بدوی بوده و او هم تقاضای تجدید نظر کرده است.[3]

 زندانی شدن و مجازات، البته جای مسرت ندارد، اما آقای کواکبیان باید بداند که نه اتهام‌زنی صادقی و نه شکایت آملی لاریجانی، امر شخصی نبوده است که اکنون قرار به تقاضای رضایت از شاکی باشد!

بلکه مسئله تشویش اذهان عمومی، تقلا برای بردن آبروی کشور و صدمه زدن به کارنامه پر افتخار نظام اسلامی است که اکنون خلاف آن ثابت شده.

دقت شود که عملکرد صادقی هم در این زمینه با مقولاتی مثل انتقاد یا روشن شدن ابهام تفاوت داشت و عملا بگونه‌ای بود که آبروی قوه قضائیه در خطر قرار گرفت.

افکار عمومی باید خادمان و دشمنان خود را به وضوح بشناسند...

***

درخواست بزرگان نظام از میرسلیم

روزنامه اصلاح‌طلب شرق به تازگی در بخشی از یک مصاحبه با مصطفی میرسلیم، از وی پرسیده است: با توجه به اینکه نام شما هم جزء گزینه‌های ریاست مجلس آینده آمده است، آیا برنامه‌ای برای تصدی این مسئولیت دارید؟ رایزنی برای این موضوع داشته‌اید و درصورتی‌که به این جایگاه برسید، چه برنامه‌هایی برای بهترشدن شرایط و تأثیرگذاری مجلس در نظر دارید؟

میرسلیم نیز در پاسخ اظهار می‌کند:

"حتما می‌دانید که آمدن من به صحنه انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس علاقه و اشتیاق خود من نبوده است. اکنون هم که به افتخار خدمتگزاری مردم نائل آمده‌ام، مهم‌ترین و ارجمندترین جایگاه خدمت را همان کرسی نمایندگی می‌دانم. اینکه برخی از دوستان نماینده من را جزء گزینه‌های ریاست ذکر کرده‌اند، حسن ظن آنها را نشان می‌دهد. شاید برای شما باور این مطلب مشکل باشد که تمام منصب‌های سیاسی من بعد از پیروزی انقلاب بنا به دعوت بزرگان این نظام بوده و من شخصا به دنبال تصدی آن نبوده‌ام، چه مشاورت و چه وزارت و چه عضویت‌ها و سرپرستی‌های مختلف و البته به آنها می‌بالم و از آن اعتمادی که به این حقیر شده است، خدا را شکر می‌کنم."

او همچنین تصریح می‌کند: اما درباره ریاست مجلس یا بهتر بگویم سخنگویی و خدمتگزاری، تشخیص آن با نمایندگان محترم مجلس است که امیدوارم چه درباره من و چه بقیه نامزدها بر مبنای شایسته‌سالاری و خداوکیلی اقدام کنند و سپس هرکس را که انتخاب می‌کنند، کمک کنند تا از پسِ آن بار سنگین برآید. گفتم «بار سنگین»؛ زیرا می‌دانم تا مجلس اصلاح نشود، بقیه ارکان این نظام اصلاح نخواهند شد و اگر امروز شما در کشور شاهد برخی تباهی‌ها و اشکالات و نابسامانی‌هایی هستید، ریشه آن در مجلس است و مجلس اصلاح نمی‌شود؛ مگر افراد از ‌خودگذشته‌ای در صدر خدمتگزاری آن قرار گیرند: خودشان پاکدست باشند، رویه‌های اعمال نفوذ را حذف کنند، شیوه ریاست‌محوری را که اکنون بر مجلس حاکم است، اصلاح کنند، شخصیت نمایندگان محترم شمرده شود، نظارت بر رفتار نمایندگان را جدی بگیرند، از ریخت‌وپاش جلوگیری کنند، امکانات فعالیت‌های کارشناسی و تخصصی کمیسیون‌ها را فراهم کنند، جایگاه مرکز پژوهش‌ها را محترم شمارند، از زدوبند با قوه قضائیه و به‌ویژه قوه مجریه قاطعانه جلوگیری کنند، به نظارت بر اجرای قوانین به‌ویژه برنامه و بودجه اهتمام ورزند، رسیدگی به مصوبات دولت را با دقت و جدیت و سرعت انجام دهند... . اینها برنامه‌های مفصلی است که اجرای آنها مستلزم همدلی و یاری همه نمایندگان شریف مجلس شورای اسلامی است و کاری انفرادی نیست.[4]

*آقای میرسلیم طوری مصاحبه کرده‌اند کأنه سرلیست اصولگرایان در انتخابات مجلس یازدهم، ایشان بوده‌اند و کارنامه جهادی ایشان بوده که موجب وحدت اصولگرایان و اقبال اکثریتی مردم شده است!

در بحث "ریاست مجلس" نیز تکثر متدلوژی سیاسی در نظر افراد مختلف یک امر پذیرفته شده است اما این نکته هرگز به این معنی نیست که منطق سیاست‌ورزی اصولی خدشه‌دار شود.

یعنی اگر سرلیست اصولگرایان در انتخابات؛ در رأس مجلس اصولگرایان قرار نگیرد؛ نوعی کلاهبرداری سیاسی رخ داده و مردمی که به لیست اصولگرایان رأی داده‌اند مغبون شده‌اند.

اما بدیهیست که دامن اصولگرایان به تدلیس آراسته نیست و در سابقه سیاسی این طیف امین، از بازی با مردم خبری نبوده و نخواهد بود.

ما همچنین قضاوت درباره اظهارات میرسلیم مبنی بر درخواست بزرگان نظام از او برای حضور در انتخابات مجلس را بر عهده مخاطبان محترم می‌گذاریم...

***

1_ plus.irna.ir/news/83754470/

2_ www.irna.ir/news/83759229/

3_ https://etemadonline.com/content/400923

4_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1414185

برچسب ها:

سیاسی