ابداع یک ابزار سازگار با محیط زیست برای دارورسانی به بدن

5ea3c8579cf48_2020-04-25_09-49
پژوهشگران آمریکایی، ابزار جدیدی برای دارو رسانی به بدن ابداع کرده‌اند که از مواد قابل بازیافت ساخته شده و با محیط زیست سازگار است.

پژوهشگران “دانشگاه تگزاس در ال پاسو” (UTEP)، یک ابزار نانوهیبریدی ابداع کرده‌اند که می‌توان از آن برای رساندن دارو به بدن انسان استفاده کرد.

داروهایی که نتیجه امیدوارکننده‌ای نسبت به یک بیماری خاص نشان می‌دهند، معمولا برای سلول‌های دیگر، سمی و خطرناک هستند. یکی از این داروها، “الاجیک اسید” (Ellagic acid) است که ظرفیت بالایی برای کاهش امکان ابتلا به بیماری‌هایی مانند پارکینسون و آلزایمر دارد.

برای این که “الاجیک اسید” به طور خاص برای مقابله با اختلالات عصبی به کار برود، باید ویژگی سمیت سلولی آن کاهش یابد و از قابلیت آنتی‌اکسیدانی آن بهره‌برداری شود. پژوهشگران برای برطرف کردن این مشکل، یک ابزار نانوهیبریدی ابداع کردند.

دکتر “رابرت کیرکن” (Robert Kirken)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این پلتفرم جدید می‌تواند به مولکول‌ها کمک کند تا دارو را به مقصد مورد نظر برسانند و محل خاصی از تومور را هدف قرار دهند. این ابزار، اثرات کارآمد دارو را افزایش و عوارض جانبی آن را کاهش می‌دهد.

پژوهشگران دریافتند که قرار دادن “الاجیک اسید” در بیوپلیمری موسوم به “کیتوسان” (chitosan)، سمیت سلولی آن را کاهش و ویژگی آنتی‌اکسیدانی آن را افزایش می‌دهد.

دکتر “ماهش نارایان” (Mahesh Narayan)، سرپرست این پژوهش گفت: در این پروژه، ابزار جدیدی برای دارورسانی ارائه شده است که از مواد قابل بازیافت ساخته شده و می‌تواند با محیط زیست سازگار باشد. ویژگی دیگر ابزار ما این است که می‌تواند دارو را به واسطه دو مکانیسم انتشار سریع و آهسته به بدن برساند.

برچسب ها:

اجتماعی