به‌جای «موشک پرانی» باید با آمریکا «آشتی» کنیم/ نمایندگان مجلس یازدهم «سطحی‌نگر» و «پرخاشگر» هستند

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** به‌جای «موشک پرانی» باید با آمریکا «آشتی» کنیم

روزنامه شرق در یادداشتی با عنوان «استراتژی بازدارندگی» به قلم «محسن امین زاده» از محکومین فتنه 88 و از مدیران ارشد وزارت خارجه در دولت اصلاحات نوشت:«نمایش برتری قدرت نظامی بدون قدرت اقتصادی متناسب، می‌تواند کشور را به وضع مشابه کره شمالی دچار کند؛ وضعیتی که دائما قدرت نظامی وجه خطرناک و تهدیدکننده کشور را پررنگ می‌کند و فقدان قدرت اقتصادی مؤثر، راه دستیابی ملت ایران را به رفاه ملی و منزلت و اقتدار بین‌المللی می‌بندد».

امین زاده در ادامه نوشت:«توسعه توان نظامی بی‌تناسب با توان اقتصادی خطرناک است. صاحب‌نظران، مسابقه نظامی و تسلیحاتی شوروی با آمریکا را به دلیل تزریق منابع محدودتر مالی شوروی به حوزه نظامی و کاهش مداوم منابع حوزه اقتصادی این کشور، از عوامل مهم فروپاشی اقتصاد شوروی و در نهایت فروپاشی ابرقدرت شوروی می‌دانند».

این دیپلمات سابق در ادامه نوشت:«جایگاه قدرت اقتصادی ایران در جهان به شکل خطرناکی در حال کاهش و تضعیف است. این وضعیت منزلت جهانی ایران را به رغم قدرت نظامی و قدرت منطقه‌ای‌اش، در معرض آسیب جدی قرار داده است...مفهوم نگاه به شرق...بی‌معنی...و تخیلی گمراه‌کننده است...شرط قطعی تحقق مناسبات گسترده و به‌شدت ضروری و مفید با شرق، حل مناقشات ایران با آمریکاست... ایران برای روابط اقتصادی با کشورهای موفق عالم به‌ویژه کشورهای موفق شرقی...نیازمند خروج از تله تحریم آمریکا و تنش‌زدایی با آمریکاست».

امین زاده در ادامه تاکید کرد:«تدابیری مانند گسترش تولید داخلی برای جایگزینی با واردات و خودکفایی، برای کوتاه‌مدت کمک‌کننده است؛ اما به‌عنوان یک استراتژی توسعه‌ای، راهبردی کاملا شکست‌خورده و از رده‌خارج است...محروم‌کردن کشور از همکاری با اقتصادهای پیشرفته، با توجیهات سیاسی و امنیتی، محروم‌کردن کشور از ظرفیت‌های قدرت ملی و بازدارندگی اقتصادی است...کناره‌گیری از اتحادیه‌ها، پیمان‌ها، کنوانسیون‌ها و سازمان بین‌المللی اقتصادی، آسیب‌پذیری را افزایش و قدرت بازدارندگی اقتصاد را کاهش می‌دهد».

این روزها 2 خبر در صدر اخبار رسانه های جهان قرار دارد؛ یکی استیصال و درماندگی دولت آمریکا در مقابله با کرونا است(آمریکا،رکورددار مبتلایان و قربانیان است) و دیگری موفقیت همزمان ایران در مقابله با کرونا(رکورزدنی در آمار بهبودیافتگان و کاهش فوتی ها) و پرتاب اولین ماهواره نظامی(با قابلیت های متعدد در حوزه نظامی، فناوری اطلاعات و...) به فضا است.

پرتاب موفقیت آمیز ماهواره نور توسط غیورمردان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، واکنش رسانه های معتبر آمریکایی و اروپایی را برانگیخت و آنها نتوانستند از این اتفاق بسیار مهم به سادگی گذاشته و این اقدام را برگ برنده ای برای ایران نامیدند.

اما در این سوی میدان، برخی رسانه های اصلاح طلب، ابتدا همراستا با بی بی سی فارسی و صدای آمریکا، به سانسور این اتفاق تحسین برانگیز و غرورآفرین پرداخته و در گام بعد، به تخریب آن پرداختند.

روزنامه شرق که همراستا با رسانه های معاند به اقدام تحسین برانگیز ایران در پرتاب ماهواره به فضا حمله کرده است، همان روزنامه ای است که تیتر تاریخی «امضای کِری تضمین است؛اطمینان تهران از اجرای برجام» را در کارنامه خود دارد. چندی پیش و پس از اذعان چندین باره مقامات دولتی به بی دستاوردی برجام، مدیرمسئول شرق گفت که ما صرفا برای عبور برجام از سد افکار عمومی، آن را بزک کردیم!

اصلاح طلبان پیش از این مدعی بودند که «ما ایرانی ها قدرت رقابت در هیچ صنعتی به جز قرمه سبزی و آبگوشت بزباش را نداریم»! حالا امین زاده در ادامه این «خودتحقیری حاد» مدعی است که خودکفایی و گسترش تولید داخلی، رویکردی کاملا شکست خورده است!

این دیپلمات سابق تلویحا به این مسئله تاکید کرده که بجای پرتاب موشک و ماهواره باید با آمریکا تنش زدایی کنیم. سوال اینجاست که مگر دولت آقای روحانی- که 7 سال از آغاز فعالیتش سپری شده- در قالب برجام با آمریکا تنش زدایی نکرد؟! نتیجه چه شد؟!

وقتی هسته ای داشتیم، دلار 3 هزارتومان و پراید 20 میلیون تومان بود. حالا که هسته ای نداریم، دلار 15 هزارتومان و پراید 70 میلیون تومان است. رویکرد تنش زدایی با آمریکا در دولت روحانی موجب شد که هم چرخ ساتریفیوژها از کار بیفتند و هم چرخ کارخانه ها.

اما با این حال، امین زاده و همقطارانش همچنان به بزک آمریکا و اروپا مشغول بوده و نگاه به شرق را «بی معنی»! و «تخلیلی گمراه کننده»! می نامد. این در حالی است که تنها در یک قلم در مسئله کرونا، در شرایطی که چین اقدامات قابل توجهی در کمک رسانی به ایران انجام داد، آمریکا و اروپا نه تنها هیچ اقدام مثبتی انجام ندادند بلکه در پی آن بودند تا به بهانه کرونا، فشار اقتصادی به ایران را نیز افزایش دهند، اما در ادامه خود در باتلاق کرونا گرفتار شده و در حال دست و پازدن هستند.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دیروز پالایشگاه ستاره خلیج فارس- بزرگ‌ترین پالایشگاه میعانات گازی جهان- را با هدف خودکفایی در تأمین بنزین و صرفه‌جویی ارزی قابل توجه ساخت؛ و امروز ماهواره نور- اولین ماهواره نظامی ایران- را با قابلیت های فراوان نظامی و فن آوری و با امکان درآمدزایی قابل توجه برای ایران با موفقیت به فضا فرستاد.

در سوی مقابل، طیفی که دیروز در فتنه 88 دشمن را به تشدید تحریم ها تشویق کرد و کشور را ماهها دچار آشوب کرده و امروز با برجام، سفره مردم را کوچک کرده و ارزش پول ملی را کاهش داده، ژستِ کارشناس اقتصادی و سیاست خارجی به خود گرفته است.

** نمایندگان مجلس یازدهم «سطحی نگر» و «پرخاشگر» هستند

روزنامه اعتماد در گزارشی با عنوان «چه کسی رئیس می شود» نوشت:«محمدباقر قالیباف، سیدمصطفی میرسلیم، علیرضا زاکانی، مرتضی آقاتهرانی، علی نیکزاد، سیدشمس‌الدین حسینی، فریدون عباسی، عبدالرضا مصری، حمیدرضا حاجی‌بابایی، الیاس نادران و مسعود پزشکیان، آن 11 گزینه‌ای هستند که این روزها در محافل سیاسی-رسانه‌ای از آنها به عنوان گزینه‌های احتمالی ریاست مجلس آینده صحبت شده و البته ناگفته پیداست که هم می‌توان چندین و چند نفر را به‌راحتی از این فهرست 11 نفره خط زد و هم، می‌توان دیگرانی را به‌جای برخی از این خط‌خوردگان، جایگزین کرد».

این روزنامه اصلاح طلب در مطلب دیگری با عنوان «مجلس و بازی ریاست» نوشت:«به نظر نمی‌رسد که مجلس پیش‌رو در مسائل مهم کشور تاثیرگذار باشد.  در این مدت گمانه‌زنی‌هایی در مورد ریاست مجلس یازدهم مطرح بوده است. از برخی افراد به عنوان کاندیداهای احتمالی کرسی ریاست سخن به میان آمده است و شاید هم در اذهان و افکار عمومی یکی بر دیگری ترجیح داده شده اما این کرسی احتمالا آنچنان که باید و شاید موثر نخواهد بود. مجلس یازدهم با اکثریت مطلق اصولگرا تشکیل می‌شود؛ اصولگرایانی که بخش عمده‌ای از آنان یا بیشتر به لفاظی و سخنرانی مشغول هستند یا به اصولی توام با پرخاش سیاسی اعتقاد دارند. اغلب به مسائل به صورت عمیق ورود نمی‌کنند و با نگاهی سطحی بیش از هر چیز به لفاظی مشغول‌اند. همچنین به نظر نمی‌رسد که راه‌حلی برای اداره کشور آن هم در شرایط امروز داشته ‌باشند».

اکنون چندین هفته از برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی سپری شده است، اما اصلاح طلبان همچنان مشغول فحاشی و توهین به منتخبان مردم هستند. «پوپولیست»، «پرخاشگر»، «سطحی نگر»، «تندرو»، «بی تجربه»، «اهل شعار»، «خام» و...از جمله برچسب هایی است که رسانه های اصلاح طلب به منتخبان مردم در مجلس جدید زده اند.

نکته قابل توجه اینجاست که این توهین ها از طرف طیفی است که «سلفی حقارت»، «اروپاگردی»، «تشکیل کمیته رفع حصر»، «حمایت از مدیران نجومی»، «مخالفت با طرح شفافیت آرای نمایندگان»، «حمایت از قرارداد خسارت بار توتال»، «جمایت از لوایح خسارت بار مرتبط با FATF» و موارد مشابه دیگر را در کارنامه خود ثبت کرده است.

اصلاح طلبان با معضل کارنامه در دولت روحانی و مجلس دهم و شورای شهر و شهرداری تهران مواجه هستند. از سویی فرصت کوتاهی تا انتخابات ریاست جمهوری در سال 1400 باقی مانده است. این طیف که کارنامه قابل قبولی برای ارائه به افکارعمومی ندارد، بر روی اختلاف افکنی در مجلس یازدهم حساب ویژه ای باز کرده است.

وقتی یک طیف سیاسی، نه کارنامه دارد و نه برنامه، نتیجه آن می شود که صرفا به توهین و فحاشی بسنده کرده و در مسیر رفع مشکلات مردم سنگ اندازی می کند.

** جهانگیری در دولت روحانی، هیچ کاره است

«مهدی آیتی» نماینده مجلس ششم در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:«با آغاز دوره دوم دولت روحانی برخی در درون دولت به‌گونه‌ای عمل می‌کنند که گویا آنها رئیس‌جمهور هستند و به تنهایی قصد دارند حرف خود را به کرسی بنشانند. این افراد نیز با عملکرد و صحبت‌های خود نیز در راه دولت مانع‌تراشی می‌کنند. حلقه نزدیک به رئیس‌جمهور در همان سال اول دولت دوازدهم افرادی را که برای دولت تبدیل به سرمایه اجتماعی شده بودند را محدود کرد و عملا اجازه فعالیت مفید و موثر را ندادند و عملا با این اقدام نخست به خودشان لطمه وارد کردند. در همین راستا شاهد بودیم فعال‌ترین شخص دولت روحانی یعنی معاون اول ایشان عملا از گردونه اجرایی کشور خارج و صرفا به یک مقام تشریفاتی در دولت بدل شد».

چندی پیش «محمد عطریانفر» از فعالین اصلاح طلب گفته بود:«اصلاح طلبان در سال ۱۴۰۰ با اعتبار برمی گردند». این ادعا در حالی است که اصلاح طلبان اصلا نرفته اند که حالا بخواهند برگردند. دولت دربست در اختیار این طیف سیاسی است. معاون اول رئیس جمهور، وزیر نفت، وزیر خارجه، وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس سازمان برنامه و بوجه، وزیر کار و...همگی از اعضای شاخص احزاب اصلاح طلب هستند.

فعالین اصلاح طلب بارها اذعان کرده اند که این طیف در کارنامه دولت شریک است و نمی تواند سفره خود را از دولت روحانی جدا کند. «محمد رضا خاتمی» از فعالین اصلاح طلب در سال ۹۶ گفته بود:«ما تضمین روحانی هستیم».

برخلاف ادعای طیف اصلاح طلب، جهانگیری در دولت از اختیارات قابل توجهی برخوردار است. وی چندی پیش مدعی شده بود که حتی نمی تواند منشی خود را نیز انتخاب کند، اما چندی بعد و در ماجرای وقوع سیل، جهانگیری یکی از استانداران را برکنار کرد. این مسئله عیار آن ادعا را به خوبی نمایش داد. متاسفانه اصلاح طلبان هیچگاه حاضر نیستند درباره عملکرد خود به مردم پاسخگو باشند.

برچسب ها:

سیاسی