گوانتاناموی امارات و زندانیانی که آزاد نمی‌شوند

به گزارش مشرق، سازمان «کمپین بین‌المللی برای آزادی» در بیانیه‌ای اعلام کرد که دولت امارات پنج تن از زندانیان سیاسی را علی‌رغم پایان دوره محکومیتشان، همچنان در شرایط بسیار بدی در بازداشت نگه داشته است.

به نوشته وبگاه القدس العربی، بنابراین گزارش، این پنج تن در زندان «الرزین» در صحرای ابوظبی نگهداری می‌شوند. زندانی که معارضان اماراتی از آن به عنوان «گوانتاناموی امارات» یاد می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

ترفند بن سلمان پس از ناکامی در میدان جنگ

این پنج نفر به نام‌های «عبد الله الهاجری»، «عمران الحارثی»، «محمود الحسینی»، «مصور الأحمدی» و فهد الهاجری هستند که چهار تن نفر اول می‌بایست در ۱۶ ژوئیه ۲۰۱۹ (۲۵ تیر ۱۳۹۸) و نفر پنجم نیز در ماه گذشته آزاد می‌شدند.               

به گفته این سازمان غیر دولتی، علاوه بر این پنج نفر، هفت تن دیگر به نام‌های أحمد الملا، فیصل الشوه، عثمان الشوه، عبد الواحد الشوه، عبد الله الحِلوی، سعید البریمی وخالد ربیعة با وجود پایان محکومیتشان کماکان در زندان هستند.

در ادامه این بیانیه از مقامات اماراتی خواسته شده است تا فورا و بدون هیچ شرطی این زندانیان را در سایه شیوع کرونا آزاد کنند. طبق این بیانیه شرایط زندان «الرزین» بسیار نا مناسب است به طوری که از آن با نام «گوانتاناموی امارات» یاد می‌شود و زندانیان تحت انواع شکنجه‌ها قرار دارند.   

دولت امارات در سال ۲۰۱۳ و در جریان اعتراضات موسوم به «بهار عربی» ۹۴ نفر از فعالان سیاسی را که خواستار اصلاحات سیاسی در این کشور بودند، محاکمه کرد و ۶۹ تن از آنان را محکوم شناخت و برای آن‌ها  حبس‌های طولانی مدت در نظر گرفت.  

زندان «الرزین» در ۲۱۵ کیلومتری عمق بیایان امارات  و ۱۲۰ کیلومتری ابوظبی قرار گرفته است. این زندان در سال ۲۰۱۰ افتتاح شد و از آن بعنوان گورستان معارضان سیاسی یاد می‌شود. معارضانی که عمده آن‌ها از میان اعضای اخوان‌المسلمین هستند.

سازمان «عدالت و حقوق بشر» نیز در ۱۹ بهمن سال گذشته در گزارشی از شرایط این زندان نوشت که زندانیان در آب و هوای سرد مناطق بیابانی در زمستان، اجازه پوشیدن لباس گرم ندارند و همچنین آن‌ها را از پوشیدن لباس‌هایی که خانواده‌های زندانیان برایشان آورده‌اند، منع می‌کنند. بسیاری از افرادی که پس از سال‌ها از این زندان رهایی یافته‌اند می‌گویند که با شنیدن نام امارات ترس وجودشان را فرا می‌گیرد.        

در کنار سرکوب داخلی، دولت امارات در دیگر کشورها به خصوص در جنوب یمن نیز اقدام به ساخت زندان‌های مخفی کرده است که هر از چندگاهی گزارش‌هایی از ربایش مخالفان و شکنجه زندانیان منتشر می‌شود. زندانیان این زندان‌ها گزارش دادند که از در این زندان‌ها ضرب و شتم شدید تا حد از دست دادن هوش و حواس، شوک الکتریکی به نقاط حساس بدن و آویزان کردن از سقف با چشمان بسته انجام می‌شود.       

دوشنبه هفته گذشته نیز سازمان «آمریکایی‌ها برای دموکراسی و حقوق بشر در بحرین» از اقدامات امارات در نقض حقوق بشر و به خصوص حقوق زندانیان به شدت انتقاد کرد و گفت حکومت ابوظبی به رغم کارنامه سیاهی که در شکنجه زندانیان دارد برای کشورهای غربی یک متحد قوی شمرده می‌شود. 

برچسب ها:

جهان